Σε μία εφαρμογή όπως το Waze (και λιγότερο το trapster) απαιτείται να υπάρχουν περασμένες όλες οι κάμερες ταχύτητας, όχι, όμως, αυτές για τήρηση λεωφορειολωρίδων ή τα μπλόκα της Τροχαίας για τα οποία - θεωρητικά - θα υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Αν κάποιος από τους έχοντες τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα σημεία επιθυμεί, καλό είναι να περάσει ΟΛΕΣ τις σταθερές κάμερες. Αυτές θα βρεθούν στη δωρεάν βάση του gpspocketpc.gr στην παρακάτω διεύθυνση:
http://index.pois.gr/SpeedCameras.aspxΝα επαναλάβω ότι απαιτείται να περαστούν ΜΟΝΟ οι
Κάμερες Ταχύτητας και όχι οι υπόλοιπες κατηγορίες. Για τις περισσότερες υπάρχει δίπλα και το όριο ταχύτητας, οπότε άνετα μπορεί να περαστεί και αυτό. Τελευταία, υπάρχουν αναφορές για ενεργοποίηση των καμερών στην Α.Ο. για ιδιαιτέρως χαμηλές ταχύτητες* (π.χ. για ταχύτητες >75 km/h σε όριο 70 στην Περιφερειακή Υμηττού), οπότε είναι άμεση ανάγκη να υπάρχουν οι κάμερες περασμένες.
Από μια ματιά που έριξα η κατάσταση στο χάρτη είναι τραγική, όσον αφορά στις κάμερες. Ενδεικτικά αναφέρω ό,τι είδα με μια πρώτη ματιά: Στην είσοδο της Α.Ο. η κλασσική κάμερα στο τούνελ (όριο 100) έχει αναφερθεί πολλαπλές φορές. Στην κάθοδο της Λ. Κηφισού η κάμερα έχει όριο 90 αντί 80 και είναι κλειδωμένη, άρα δεν μπορώ να τη διορθώσω. Κοιτώντας λίγο δεξιότερα, προς Λ. Αχαρνών κτλ υπάρχουν δεκάδες κάμερες περασμένες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι περισσότερες είναι είτε κάμερες Bus Lane, είτε απλές κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας. Χρειάζεται εκ βάθρων αντιμετώπιση του προβλήματος, ίσως με διαγραφή όλων των καμερών και πέρασμα από την αρχή όσων υπάρχουν καταγεγραμμένες από τους χρήστες στο gpspocketpc.gr. Διαφορετικά θα ακούμε ειδοποιήσεις που ουσιαστικά είναι από άχρηστες έως ενοχλητικές.
Αν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω, να βοηθήσω με κάποιον τρόπο στον συγκεκριμένο τομέα θα χαρώ να το κάνω. Απλά, επιτόπια καταγραφή δεν μπορώ να κάνω παρά για ελάχιστες κάμερες, προφανώς όσες βρίσκονται εντός Αττικής ή άντε στον άξονα Αθήνα - Πάτρα - Γιάννενα και αυτά μόνο το Πάσχα που θα ανέβω στο χωριό.
Ευχαριστώ.
* Παλαιότερα, ίσχυε ο εξής κανόνας, για τις κάμερες: δεν ασχολούνται αν δεν υπάρχει υπέρβαση ορίου που οδηγεί σε αφαίρεση διπλώματος (με τον νέο ΚΟΚ +30 του ορίου, με τον παλιό +40). Έτσι, οι κάμερες ενεργοποιούνταν για ταχύτητα +35 km/h του ορίου (για να περιλάβουν και το 2% σφάλμα που έχουν στη μέτρηση). Σήμερα, λόγω οικονομικής κρίσης = χαμηλές ταχύτητες για οικονομία, για να μαζέψουν χρήματα έχουν ρυθμίζει τις κάμερες, ώστε να ενεργοποιούνται για μικρές υπερβάσεις του ορίου. Τώρα, αν θα στείλουν τελικά τις κλήσεις που αντιστοιχούν σε 20€ (παράβαση < 20 km/h του ορίου) ή σε 50€ (παράβαση 20 - 30 km/h του ορίου) δεν το γνωρίζει κανείς μιας και οι αποστολές σημειωμάτων καθυστερούν αρκετούς μήνες τις περισσότερες φορές.