Hellenic (Greek) forum

Moderators: adriansinger, Unholy, krankyd, The Fej

Re: Hellenic (Greek) forum

Postby giorgos-vr » Sun Apr 29, 2012 4:46 pm

Καλησπέρες από Πρέβεζα, (και δυτική Ελλάδα γενικότερα)

όποιος μπορεί ας μου λύσει μερικές απορίες,

Εκτός από ένα groupάκι που δραστηριοποιείτε στην Κέρκυρα, δεν υπάρχει κανένας άλλος στην περιοχή??? Δυσκολεύομαι να το πιστέψω ρε γμτ...

anyway, έχω ξεκινήσει εδώ και 1-2 μήνες να δουλεύω την περιοχή και ελπίζω να την βρείτε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη γίνεται (εσείς και οι δεκάδες Ιταλοί που βλέπω στο live map και αναπόφευκτα θα περάσουν από εδώ κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον)

Αν υπάρχουν και άλλοι εδώ (Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Αρτα κλπ) ή αν κάποιοι κάνουν ταξίδια στην ευρύτερη περιοχή παρακαλώ ενημερώστε με!

Ευχαριστώ και συνεχίστε την καλή δουλειά!!!
giorgos-vr

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby pipinos1976 » Sun Aug 12, 2012 6:16 pm

Καταρχάς να σας χαιρετήσω, είναι η πρώτη φορά που μπαίνω και δοκιμάζω το πρόγραμμα. Έριξα μια ματιά και είδα ότι ο χάρτης έχει τρομερές ελλείψεις. Για να δούμε πώς θα τις διορθώσουμε. Βασικά, με ενδιαφέρει η ενημέρωση για μπλόκα, αλλά και η πλοήγηση με ένα δωρεάν πρόγραμμα δε με αφήνει αδιάφορο.

Μιας και αναφέρθηκε η Δ. Ελλάδα, θα περάσω ορισμένους δρόμους αυτές τις ημέρες που θα βρίσκομαι στην περιοχή. Κυρίως προς Πρέβεζα και Γιάννενα. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε χρησιμοποιήθηκε η βάση του open street maps και πρέπει να περάσουμε όλους τους δρόμους μόνοι μας, κάτι που είναι ακατόρθωτο στην πράξη.

Επισής, πώς μπορούμε να βρούμε μία λίστα με τα group που υπάρχουν για Ελλάδα; έχω φτιάξει κι εγώ ένα δικό μου, αλλά πρέπει να μπω και σε άλλα (π.χ. Πειραιά, όπου και μένω, αλλά και ΒΔ Ελλάδα που την περνάω 2-3 φορές το χρόνο και μπορώ να φτιάξω τους κεντρικούς δρόμους) για να περαστούν κι άλλοι δρόμοι.

Τέλος, υπάρχουν ορισμένα λάθη στη μετάφραση, όπως παρατήρησα με μια πρώτη ματιά. Π.χ. το speed trap σημαίνει μπλόκο τροχαίας και όχι σαμαράκι. Θα πρέπει να διορθωθούν και αυτά για να μπορούμε να έχουμε αξιόπιστη λειτουργία στη γλώσσα μας.

Ευχαριστώ.
pipinos1976

Postby BoBKiD » Fri Aug 31, 2012 11:26 am

Καλησπέρα σε όλους τους Έλληνες Wazers! :)

Χρησιμοποιώ το Waze περίπου πέντε (5) μήνες και μπορώ να πω πως πρόκειται για ένα εξαίσιο πρόγραμμα. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του, και αυτό που με έκανε να "κολλήσω" με αυτό, είναι η δυνατότητα ανανέωσης των δεδομένων του χάρτη από τους χρήστες.

Επεξεργάζομαι την περιοχή της Σαλαμίνας και την κεντρική Αττική, ενώ σύντομα θα ξεκινήσω και προς τα νότια.

Παρατηρώ κάποια προβλήματα όμως που για τα οποία δεν φταίει το Waze. Υπάρχουν συγκεκριμένοι χρήστες οι οποίοι δημιουργούν ή επεξεργάζονται τα δεδομένα, μόνο και μόνο για τους πόντους, ενώ ταυτόχρονα αντί να καλυτερεύουν τον χάρτη, του δημιουργούν προβλήματα. Επίσης υπάρχουν αρκετοί λάθος δρόμοι και σημεία του χάρτη τα οποία είναι κλειδωμένα, μή μπορώντας να τα διορθώσουμε ή σβήσουμε.
BoBKiD

Has thanked: 1 time

Postby karapan » Mon Dec 03, 2012 4:30 pm

Καλησπέρα στους συντρόφους έλληνες Wazers! :)

Είμαι μέλος από το Σεπτέμβριο του 2012 και είμαι ενεργός όσο προλαβαίνω. Κινούμαι σε Θεσσαλονικη και Γιάννενα και προφανώς και Εγνατία, πιο συχνά, αλλά ενίοτε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έχω φτιάξει ως τώρα αρκετό μέρος του Ευόσμου (της Νέας Πολιτείας ιδίως, προς τον περιφερειακό), όπως και το μεγαλύτερο μέρος ως τώρα στα Γιάννενα.

Ελπίζω να σάς πετύχω και στο δρόμο!

ΥΓ ως τώρα δεν βλέπω κόσμο στο δρόμο έξω, ακόμα και στη Θεσσαλονίκη (καλά Εγνατία με τίποτα ....) που σημαίνει ότι είμαστε ακόμα λίγοι! ας το διαδώσουμε και σε άλλους!
karapan

Been thanked: 1 time

Postby irafan » Fri Dec 21, 2012 7:52 pm

Καλησπέρα σε όλους!

Σήμερα, το σύστημα με αντιμετωπίζει σαν χρήστη που έχω κάνει για πρώτη φορά login στο waze.
Μηδενικούς πόντους, καθόλου Drives ή περιοχές που έχω ανοίξει.

Έχετε και άλλοι αυτό το πρόβλημα?

Ηρακλής
irafan

Postby GilBaxton » Sat Dec 22, 2012 1:12 pm

Το προβλημα ενφανιζεται συνηθως αν χρησιμοποιεις τον 'Αμερικανικο' editor
Δοκιμασε το world.waze.com/editor
GilBaxton

Postby irafan » Sat Dec 22, 2012 5:38 pm

@GilBaxton.
Ευχαριστώ πολύ!. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, το τελευταίο 24ωρο το world.waze.com μου κάνει redirect στο http://www.waze.com (χωρίς να το προσέξω). Επομένως δεν υπάρχει θέμα με τους πόντους, τα drives κλπ.

Χαιρετώ λοιπόν όλους του wazer στην Ελλάδα.
(Συγνώμη που η πρώτη εμφάνιση στο forum ήταν με μία ερώτηση...)

Χρησιμοποιώ το waze τους τελευταίος 6.5 μήνες. "Φρέσκος" θα λέγατε κάποιοι από εσάς που το χρησιμοποιείται από το 2010, αλλά και "γοητευμένος" από αυτά που μπορεί να προσφέρει, οπότε και "αφοσιωμένος" χρήστης αυτό το διάστημα, πρόθυμος να συνεισφέρω. Κινούμαι στην Θεσσαλονίκη σε καθημερινή βάση, και περιστασιακά σε αρκετές περιοχές της Β. Ελλάδος. Είναι κρίμα που δεν υπάρχουν αρκετοί χρήστες, ακόμη και στην Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να εκμεταλλευόμαστε αυτά που προσφέρει η εφαρμογή. Προσωπικά, προσπαθώ να "μυήσω" όσο περισσότερους φίλους μπορώ.

Ηρακλής
irafan

Postby karapan » Sun Dec 23, 2012 2:09 pm

Γειά και πάλι!

Προτείνω να παραμείνουμε πιστοί ακόμα κι αν δεν πετυχαίνουμε ακόμα πολύ κόσμο στο δρόμο (ήδη στη Θεσσαλονίκη βλέπω μια μικρή αύξηση), γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην πτοηθούν τα νέα μέλη που τυχόν θα μπουν στο επόμενο διάστημα.

Πιστεύω πως και με τη μεγαλύτερη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας μέσα στο 2013 θα αρχίσει ακόμα περισσότερος κόσμος να εισάγει ενδιαφέροντα τεχνολογικά εργαλεία στην καθημερινότητά του.

Καλά μελομακάρονα όσο δεν οδηγάτε. 8-)
karapan

Been thanked: 1 time

Postby manemoi » Sun Dec 23, 2012 4:42 pm

Καλά μελομακάρονα όντως και καλά να περάσουμε...

Χρόνια Πολλά
so be it - manemoi
Theodore
Image
manemoi

Postby pipinos1976 » Tue Jan 29, 2013 11:32 pm

Έχω μια τελείως χαζή ερώτηση. Πού βλέπουμε ποια groups υπάρχουν για την Ελλάδα για να ενταχθούμε; Στην αναζήτηση που έχει στο dashboard/groups μου βγάζει μόνο ένα που δημιούργησα εγώ (προς τιμήν του bloka που πρώτο ασχολήθηκε σοβαρά με μπλόκα τροχαίας) και ένα άλλο ακόμη (Άρτα - Greece). Τίποτε άλλο δε βλέπω σχετικό με Greece, Athens ή κάτι παρόμοιο. Το φαινόμενο παρατηρείται με όποιον browser και αν χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν ψάξω από το κινητό (πήρα Android κι εγώ, τι να κάνω;).

Ευχαριστώ.
pipinos1976

PreviousNext

Return to Greece [ελληνικά]