Area Managers Ελλάς

Moderators: adriansinger, Unholy, krankyd, The Fej

Re: Area Managers Ελλάς

Postby dtsoukalas » Thu Jun 28, 2012 9:12 pm

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων, στα φαινόμενα που έχω διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την έλλειψη αλληλοσεβασμό στο έργο και τον χρόνο που έχει διαθέσει ο καθένας μας, συνεισφέροντας στην δημιουργία/επεξεργασία και τον συνεχή εμπλουτισμό των χαρτών. Συγκεκριμένα, είναι ανεπίτρεπτο κάποιος να «επεμβαίνει» σε περιοχές που τις έχει ξεκινήσει κάποιος άλλος και αντί να τις συμπληρώνει, αβίαστα να σβήνει δρόμους με διπλές λωρίδες, και να τους ξαναφτιάχνει με μονή λωρίδα διπλής κατεύθυνσης. Να χαράζει δρόμους σε συνοικίες που έχουν μεγάλες ευθείες, να μην τους βάζει καθόλου στοιχεία: Περιοχή, όνομα, κατεύθυνση, διασταυρώσεις. Ελπίζω όλα αυτά, να μην γίνονται απλά για το κυνήγι των πόντων…
Θα παρακαλούσα όλους σας να συνεισφέρεται με προτάσεις και ιδέες για το πώς θα συνεργαστούμε όλοι καλύτερα, για να αναπτυχθεί το οδικό δίκτυο των χαρτών σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να επωφελούμαστε όλοι από μια δωρεάν εφαρμογή πλοήγησης, με ζωντανή μετάδοση της κίνησης του οδικού δίκτυο μας.

Παρακαλώ για τα σχόλια σας!

Happy Wazing…
dtsoukalas

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Postby GilBaxton » Mon Oct 01, 2012 6:47 pm

Τι τελευταίες ημέρες έγινα αποδέκτης μιας σειράς γεγονότων που αφορούν την διαδικασία προστασίας του χάρτη

Πρόσφατα αναβαθμίστηκε ο λογαριασμός μου απο Area Manager- Level 2 σε Country Manager και σε Level 3
Πέρα απο τα προφανή πλεονεκτήματα που προσφέρει η αναβάθμιση, υπάρχει ένα βασικό μειονέκτημα, το εξής:

Κάθε κλείδωμα που πραγματοποίησα σε Level (0) και αργότερα σε Level (2), αναβαθμίστηκε επίσης σε Level 3 και φυσικά όλοι οι AM δεν μπορούν πλέον να τα ξεκλειδώσουν.

Προτείνω :
- Για να μην ξεκλειδώσω οτι υπάρχει στον χάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο για λάθη απο νέους χρήστες, στείλτε μου PM
- Αν υπάρχει wazer με Level 3 ή 4 στην Ελλάδα, τότε .... εργασιοθεραπεία και χαρά
GilBaxton

Been thanked: 0 time

Postby dtsoukalas » Mon Dec 10, 2012 1:28 pm

Ξεκάθαρα η κοινότητα των μελών του waze αποφάνθηκε, και είναι αρνητική με την λογική του κλειδώματος των δρόμων ή landmarks. Και για αυτό προτείνω να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική, και στην πρώτη ευκαιρία να γίνει άρση των ανωτέρων κλειδωμάτων.
Φιλικά
Δημήτρης
dtsoukalas

Been thanked: 1 time

Postby efkolo » Mon Jan 28, 2013 7:21 pm

Γειά σας και από εμένα, είναι μια βδομάδα περίπου που σας βρήκα και συναντάω αρκετά προβλήματα στην περιοχή μου (Θεσσαλονίκη [Τούμπα Ωραιόκαστρο] και Έδεσσα). Ξεκίνησα χθες να κάνω τις πρώτες διορθώσεις. Στο Scoreboard στο κινητό φαίνονται οι βαθμοί μου και η θέση μου αλλά αυτό που με δυσκολεύει είναι που σήμερα δεν φαίνονται οι διαδρομές μου! Έχω διάθεση να κάνω τις αλλαγές στο χάρτη αλλά δεν μπορώ αν δεν φανούν οι διαδρομές μου.
efkolo

Postby irafan » Mon Jan 28, 2013 8:50 pm

Καλωσήρθες στην παρέα του waze efkolo!

Το waze βασίζεται στην προσφορά του κάθε χρήστη του και όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερο κερδίζουμε όλοι μας. Στην Θεσσαλονίκη, αυξανόμαστε συνεχώς αυτοί που το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και η βοήθεια σου σε αναφορά προβλημάτων στους δρόμους και κίνησης θα είναι πολύ σημαντική και προς το όφελος όλων μας.
Χαίρομαι που γράφεις ότι έχει διάθεση να κάνεις προσφέρεις και στο editing του χάρτη. Είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείς με τον editor του waze (https://world.waze.com/editor/) πριν αρχίσεις να κάνεις αλλαγές. Εφόσον κυκλοφορείς και στην Έδεσσα, είσαι ελεύθερος να προβείς σε όποιες διορθώσεις κρίνεις απαραίτητες (Έχω χαρτογραφήσει σημαντικό μέρος της πόλης αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετές παραλείψεις).
Απαντήσεις σε πιθανές απορίες μπορείς να βρεις στην παρακάτω σελίδα http://world.waze.com/wiki/index.php/Main_Page
αλλά και μέσα από το forum.
Τα λέμε στους δρόμους wazer…
irafan

Postby grkpete » Mon Mar 11, 2013 8:42 pm

Καλησπέρα σας! Πρόσφατα έγινα Area Manager στην περιοχή των Χανιών στην Κρήτη. Θα ήθελα την άποψή σας για αυτό που λέμε Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ). Σε κάποιες (λίγες) περιοχές, είναι ένας αυτοκινητόδρομος με νησίδα τσιμεντένια τύπου jersey και π.χ. 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και ανισόπεδες διαβάσεις. Στις περισσότερες όμως περιοχές είναι ένας βασικός μεν άξονας, αλλά χωρίς νησίδα, με ισόπεδους κόμβους, αυτό που ονομάζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας "Οδός ταχείας κυκλοφορίας." Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί την Κρήτη, γενικά μοιάζει με τον δρόμο Κορίνθου-Πάτρας στα σημεία που δεν έχει γίνει αυτοκινητόδρομος (με μία κανονική λωρίδα ανά κατεύθυνση και την βοηθητική/εκτάκτου ανάγκης που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για κυκλοφορία για τα πιο αργά οχήματα). Ένα χαρακτηριστικό σημείο είναι αυτό: https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... TTTFTTTTFT
όπου μεγαλώνει, αποκτά νησίδα και μεταβάλλεται από τον έναν τύπο στον άλλον.

Η ερώτησή μου είναι: είναι δυνατόν να είναι του ιδίου τύπου (major highway) και στις δύο περιπτώσεις (όπως είναι τώρα διαμορφωμένος); Εγώ πιστεύω πως αν δεν υπάρχει νησίδα, θα έπρεπε να είναι minor highway το πολύ. Έχει συζητηθεί κάποια σύμβαση για την κατηγορία των δρόμων πέρα από τα λίγα νωρίτερα στο thread αυτό;

Γενικά για τις κατηγορίες των δρόμων (κυρίως έξω απο τις πόλεις), οδηγός μας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο Κ.Ο.Κ. που ορίζει τα εξής:

Aυτoκινητόδρoμoς: Οδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, η οποία δεν εξυπηρετεί τις συνορεύουσες με αυτήν ιδιοκτησίες και η οποία:
α) διαθέτει, εκτός ειδικών σημείων ή προσωρινά, χωριστά οδοστρώματα για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, που διακρίνονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστικές νησίδες είτε, κατ' εξαίρεση, με άλλα μέσα,
β) δεν διασταυρώνεται ισόπεδα με άλλη οδό, μονοπάτι, σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή και
γ) έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και έχει ειδική σήμανση με πινακίδες ως αυτοκινητόδρομος. (Major Highway ή Freeway?)

Oδός ταχείας κυκλoφoρίας: Oδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυκλoφoρία αυτoκινήτων oχημάτων και μοτοσικλετών, η oπoία δεν εξυ πηρετεί τις συνoρεύoυσες με αυτήν ιδιoκτησίες παρά μόνo με παράπλευρες βoηθητικές oδoύς και κόμβoυς και η oπoία:
α) συνδέεται μόνo με ειδικής διάταξης ισόπεδoυς ή ανισόπεδoυς κόμβoυς με τo υπόλoιπo κύριo oδικό δίκτυo,
β) δεν διασταυρώνεται ισόπεδα με άλλη oδό, μονοπάτι, σιδηρoδρoμική ή τρoχιoδρoμική γραμμή και
γ) έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και έχει ειδική σήμανση με πινακίδες ως oδός ταχείας κυκλoφoρίας. (Minor Highway?)

Οδός προτεραιότητας: Οδός ειδικά χαρακτηρισμένη και σημασμένη όπου η κυκλοφορία των οδικών οχημάτων σε αυτήν, έχει προτεραιότητα έναντι των εισερχόμενων σε αυτήν από άλλες οδούς. (Επαρχιακός δρόμος?)
grkpete

Has thanked: 2 times

Postby IcePowerGR » Tue Mar 12, 2013 10:14 am

dtsoukalas wrote:Ξεκάθαρα η κοινότητα των μελών του waze αποφάνθηκε, και είναι αρνητική με την λογική του κλειδώματος των δρόμων ή landmarks. Και για αυτό προτείνω να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική, και στην πρώτη ευκαιρία να γίνει άρση των ανωτέρων κλειδωμάτων.
Φιλικά
Δημήτρης

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα Δημήτρη, απλά θέλω να τονίσω ένα Θέμα.

Προσωπικά κλειδώνω Δρόμους Υπο Κατασκευή στην Θέρμη ( κάνω την χάραξη του δρόμου, χωρίς να βάζω καθόλου κατευθύνσεις, απλά και μόνο για τον λόγο του ότι κινούμε καθημερινά στην περιοχή και βλέπω κάθε αλλαγή και την ενημερώνω. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΩ ΤΟΝ (ΤΟΥΣ) ΔΡΟΜΟΥΣ ).

Το παραπάνω νομίζω οτι είναι μια αρκετά σωστή πρακτική γιατι γενικά η όλη περιοχή είναι ρευστή (λόγω των έργων στην περιοχή), φυσικά αν νομίζετε οτι δεν ειναι σωστό ενημερώστε με για να μην το κάνω. [ Έχω κάνει και αίτηση για Area Manager, στην εν λόγω περιοχή, γιατί την ζώ καθημερινά και την δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ ]

Φιλικά
Γιώργος
Image
IcePowerGR | See You Around
IcePowerGR

Previous

Return to Greece [ελληνικά]