Es te pāris V tipa asfaltētos ceļus ārpus pilsētas sataisīju kā Primary street. Izskatās un maršrutējas labi. Tagad no Valmieras uz Trikātu piedāvā braukt caur Strenčiem (visur asfalts), nevis kratīties pa grunteni. It kā jau labi, bet ir viens liels BET, par ko es te brīdināju visus iepriekš, bet saņēmu tikai nopēlumu, ja mēs grantētos ceļus apzīmējam kā Dirt/4x4, tad huj kaut kur mēs aizbrauksim, ko lieliski pierāda šis te maršruts Brenguļi > Trikāta, kas ir paveicams dabā pa grunteni mazāk kā 10 minūtēs, bet Waze kategoriski atsakās pa to maršrutēt (kartes pareizība pārbaudīta).
Tā kā vēlreiz lieku galdā priekšlikumu P un V tipa grantētos ceļus likt kā street. Tad klientā pēc krāsām varēs redzēt, kuri ir gruntenes un kuri asfaltētie ceļi.
Vēl interesants variants ir bieži pilsētās sastopamās mazās dzīvojamās grantētās ieliņas, tur Wazei nekas cits neatliek, kā maršrutēt uz turieni, kur ir adrese (pats tādā ielā dzīvoju un testam uztaisīju kā Dirt). Iemaršrutē iekšā ka prieks pat tad, ja klientā norādu vispār aizliegt grunteni. Tur gan parādās atkal nianses par neatļaut garos un neatļaut vispār. Neatļaut garos manā gadījumā nozīmē izbraukt pa it kā ātrāku un summā īsāku ceļu caur mežu, kamēr neatļaut vispār nozīmē "braukt pēc iespējas mazāk pa grunti", kas manā gadījumā ir "braukt 30m mazāk pa grunti". Nojaušu, ka tas pats darbojas arī ārpus pilsētām. Būtu interesanti braukt no Rīgas uz Ērgļiem caur Madonu.

Mana ceļu klasifikācijas versija.
Ārpus apdzīvotām vietām:
A tips - primary highway
P tips - secondary highway
V tips - primary street
P, V tipi ar grunts segumu - street
pārējie gruntētie - service
ceļi, kur ar standarta auto ir grūti izbraukt vai jābrauc 1. max 2. robā - Dirt/4x4
Apdzīvotās vietas ar zīmi uz zilā fona - tas pats, kas ārpus apdzīvotām vietām, ceļiem tikai pievienojas klāt apdzīvotās vietas nosaukums
Apdzīvotās vietas ar zīmi uz baltā fona:
A tips - primary street
P tips - primary street
V tips - primary street
maģistrālās ielas, kas ved cauri mikrorajonam tranzītā - primary street
pārējās ielas - street
bruģis neatkarīgi no ielas tipa un nozīmīguma - street
grunts seguma ielas - Dirt/4x4
Nezinu ko iesākt ar iekšpagalmiem, kā cilvēkam gribas, lai Waze maršrutē cauri tad, ja ir strēgonis uz parastās ielas, bet no otras puses gribas arī pasaudzēt vietējos iedzīvotājus. Līdz ar to jāizsķiras starp Service road un Parking Lot road.