Moderators: krankyd, The Fej, Watt25
Watt25 wrote:3. A soksávos utak jelölését egységesíteni kéne. Néhol csak simán kétirányú útként van felvéve, néhol két darab egy irányú útként. Mikor, melyik formátum legyen az elfogadott?
4. Az előzőhöz kapcsolódhat, hogy mire való a Separating Lines a szerkesztőablakban? Nem pont ez jelölné az, hogy a két irány jobban (pl. korláttal) van elválasztva egymástól?
5. A 4-es felvetésemnek mondjuk ellentmond a Split to two one-way roads menüpont. Tehát valamikor azt kéne alkalmazni, de kéne rá egyértelmű szabály, hogy mikor?
6. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy van olyan is, hogy "Merge to one road". Most már végképp nem tudom, hogy mikor mit használjak.
Watt25 wrote:8. Mi a különbség a Turn restriction-ök megadása és a között, hogy csak bizonyos irányban "Connect"-elem az utakat.
Watt25 wrote:9. Hogyan kell Bridge-t létrehozni? Pl. M0 alatt elmegy a 6-os út de most jelenleg 1-es scan problem-et jelez. Ha megpróbálom a Bridge below/above mutual node-ot, akkor egy hibaüzenetet kapok. Az utak szintjét (level) nem szívesen változtatom, hiszen logikailag az nem ugyanaz, mint egy rövid híd és hosszú távon csak galibákat okoz, ha egy híd miatt egy több km-es szakasz Level-jét valaki megváltoztatja.
Watt25 wrote:Újabb probléma:
Konkrét példa: Ercsin keresztül haladó 6-os főút. Ilyen szempontból Minor Highway, aminek a neve az, hogy 6.
Azonban Ercsi szinten ez a Rákóczi Ferenc utca, ami így meg csak egy Primary street.
Melyiket állítsam be, milyen néven?
Arra gondoltam, hogy keresés szempontjából jobb, ha Rákóczi Ferenc utcának írom be, hiszen ha valaki címre megy, akkor úgy is arra fog rákeresni.
Ellenvetés?
Az út típusa azonban még mindig kérdéses. Minor Highway, vagy Primary street?
Watt25 wrote:2. A "Bekötőút" fogalma számomra ezek után nem egyértelmű.
Én a supporttól a levelre azt a választ kaptam twitteren, hogy az pont arra való, hogy relativ szintkülönbségeket lehessen állítani ("This is the height level of the road. Can be useful for bridges and roads off the ground") => szerintem nyugodtan.
Watt25 wrote:Hiszen van olyan hely, ahol egy út az M6 felett megy el. Józsi beállítja, hogy az az út 1-es Level-en megy, az M6, meg 0-n. Jön Pistike, aki viszont be akarja állítani, hogy Érdnél az M6 a 6-os fölött megy, tehát beállítja az M6 Level-jét 1-re, amivel tönkrevágja Józsi munkáját.
Csak emiatt szedjük szét több szegmensre az utat? Nekem ez nem tetszene.
DesertDog wrote:Ha kész vagy vele, esetleg használhatod a lock funkciót is, hogy "megvédd" a hidat.
friedov wrote:De nem Pisitkétől, hanem a forgalmi adatok alapján térképet korrigáló szerver-automatától. És a leírás szerint ennek csak az egyirányú utcáknál van jelentősége.
Users browsing this forum: No registered users