Watt25 wrote:Csak úgy ránéztem Pécsre és most tűnt fel, hogy a legtöbb helyen az utca szó u. -ként van rövidítve. Én személy szerint ezt nagyon ellenzem, de kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Nekem az a véleményem, hogy ez nem is mutat jól, kereséskor sem biztos, hogy jó találatot ad így és szerkesztéskor egy utca nevének megadásakor nem arról van szó, hogy leírom a haveromnak a címemet, hanem megadom, hogy hogy hívják az adott utat. Az utat pedig úgy hívják, hogy pl. Kossuth Lajos utca és nem Kossuth Lajos u.
Ezen felül ismét az egységesség fontosságára szeretném még felhívni a figyelmet, és bizony azért szerencsére ahogy néztem, a legtöbb helyen nincsenek rövidítések.
Szerintem... Mások szerint?
Szintén a közterület teljes nevének írását támogatom. De ennél is lényegesebb, hogy próbáljunk egységességre törekedni. Viszont ezt néha nehéz megállapítani, hogy út, utca, stb., vagy hogy Kossuth utca vagy Kossuth Lajos utca, ez sem mindegy. Az
Útvonalterv.hu oldalon is sajnos sokszor rövidítve jelenik meg, de ha rákattintok az u. -ra, akkor kiírja rendesen a nevét.
Watt azt meg sem említette, hogy vannak olyanok is a térképen, hogy csak mondjuk Kossuth és az út vagy utca, vagy ami kéne, teljesen el van hagyva. Nekem is ez volt a legelső hibám, amikor elkezdtem szerkesztgetni, mert azt gondoltam, hogy azt, hogy út vagy utca, majd valami listáról kell kiválasztani valahol. De időben szólt Watt, úgyhogy szerencsére nem kellett sokat javítgatnom.