Ez az etikett egy érdekes kérdés, már én is gondolkodtam ezen.
A waze jogrendszere ezt spontán is szabályozza. Ahol nem jártál, ott nem húzgálhatsz új utakat. (Elvileg

)
Az érintett falvak mellékutcáinak kézzel húzását nem érzem ebből kilógni, km_ben az nem sok, lehengerelni meg nagy szívás. Egy darabig csináltam, de a mindennapos autómosás és egy defekt, az elpocsékolt idő és benzin miatt az utolsó mellékutcákat ma már kihagyom. Kicsit nagyobb helyeken egy tiszteletkör, hogy a település kontúrja, jellegrajza, meg a légifelvételtől való eltérése meglegyen, az persze nem árt. (Ha nincs légifelvétel, hát akkor muszáj kicsit többet is, de csak aszfalton). Városokban kicsit még több kell, legalább a főutcák, minden második utca, a jó állapotú utcák, satöbbi, hogy legyen alapja a szerkesztésnek, meg hogy ismerd meg, hiszen lehet komoly eltérés is a valóság és a több éves légifelvétel között.
Ha már nagy területen AM vagy, akkor meg van fontosabb dolgod is, mint kézzel huzigálni ismeretlen területeken soktucat km-t. Én továbbra is azt követem, hogy ahol végigmentem, azt megszerkesztem, sokszor a becsatlakozó rövid szakaszokkal együtt, hogy a kereszteződések is hibátlanok legyenek, kis falvaknál esetleg komplettre. Tapasztalatom szerint ezt sem győzöm időben, pedig olyan sokat nem utazom, viszont nálam nem sokan töltenek több időt a cartouche-ban.
Összességében azokkal is egyetértek, akik úgy gondolják, hogy a teljes térkép (minden országos út, minden település) egy minél előbb elérendő cél. Ehhez majdnem minden eszköz megengedett. Ha ide eljutunk, más játék veszi kezdetét, ami talán nem lesz kevésbé érdekes, viszont a rendszer határozottan használhatóbb lesz.
Egy mód nem megengedett, de azt hiszem ezzel mindenki egyetért: saját hengerléseket elhanyagolni, hibásan szerkeszteni, ugyanakkor máséba belebarmolni.
Tehát az első a saját hengerlések, személyesen bejárt utak tapasztalattal is megalapozott precíz megszerkesztése, és ha ezek után marad időd úgy szerkeszteni másutt, hogy biztos vagy benne hogy jobbá teszed, akkor csináld bátran.