Utak kapcsolata

Moderators: krankyd, The Fej, Watt25

Re: Utak kapcsolata

Postby railcar » Fri Sep 23, 2011 8:34 pm

pulsarxp wrote:
xerxesz wrote:Sávasszisztens???? Muhahahahah :twisted:

Nyilván remek lenne. De szerintem ez még álomnak is erős....

De negatív vagy :lol: :lol: :lol:

Ki tartaná karban? Kicsit nagyobb falat, mint az utcahálózat, ráadásul nem tudod izomból (légifelvételből) benyomni, ott kell lenni, meg kell állni, ki kell szállni, mert menet közben nem tudod berögzíteni sem. (Ezen nyilván lehetne kicsit cizellálni, de a nagyságrend bárhogyan is nagy marad)
Area manager: Hungary, Dél-dunántúl
Hardware: Samsung Galaxy Mini II. Android 2.3.6
Car: Mazda 323
railcar
Waze Champs

Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Postby pulsarxp » Sat Sep 24, 2011 2:48 am

railcar wrote:
Ki tartaná karban? Kicsit nagyobb falat, mint az utcahálózat, ráadásul nem tudod izomból (légifelvételből) benyomni, ott kell lenni, meg kell állni, ki kell szállni, mert menet közben nem tudod berögzíteni sem. (Ezen nyilván lehetne kicsit cizellálni, de a nagyságrend bárhogyan is nagy marad)

En nem erzem dzt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.
Country manager: Hungary
Hardware: HTC desire HD : Android 4.2.1 : Telenor : WAZE 3.5.99.910 Beta
Car: Peugeot 206 SW
http://www.waze.hu
pulsarxp
Waze Champs

Been thanked: 1 time

Re: Re: Utak kapcsolata

Postby Tofalvy » Sat Sep 24, 2011 5:53 am

pulsarxp wrote:En nem erzem dzt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.

úgy beszélgettek róla, mintha a bevezetése már itt állna a küszöbön. :)

Tofi
Sent with using Tapatalk Android
Hardware: HTC Desire
Software: Waze 2.4.0.26, Android 2.3.4
ROM: CyanogenMod 7.1.0-RC1-Desire
Tofalvy

Been thanked: 0 time

Postby pulsarxp » Sat Sep 24, 2011 6:56 am

Tofalvy wrote:
pulsarxp wrote:En nem erzem dzt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.

úgy beszélgettek róla, mintha a bevezetése már itt állna a küszöbön. :)

Tofi
Sent with using Tapatalk Android

Sosem tudhatjuk... :lol:
pulsarxp
Waze Champs

Postby railcar » Sat Sep 24, 2011 8:48 pm

pulsarxp wrote:En nem erzem ezt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.

Hát ez az, hogy belegondoltam, hogy akár azokat, ahol rendszeresen járok, milyen pontossággal tudnám fejből reprodukálni, és ez hány százaléka annak, amit egyébként én rajzoltam meg. (Utóbbi azért érdekes, mert látható, hogy másra nemigen számíthatunk, mint a meglévő erőforrás-mennyiségre, így is csak 70% körüli készültségre tudtuk felhúzni az országot szűk egy év alatt, amióta intenzíven nyomja a csapat.)

Talán az segítene, ha felszerelt videokamerával "hengerelnénk", és a felvételből utólag kielemezhető a besorolás, kis szerencsével a keresztirány is látszik.
railcar
Waze Champs

Postby xerxesz » Sun Sep 25, 2011 5:58 am

railcar wrote:
pulsarxp wrote:En nem erzem ezt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.

Hát ez az, hogy belegondoltam, hogy akár azokat, ahol rendszeresen járok, milyen pontossággal tudnám fejből reprodukálni, és ez hány százaléka annak, amit egyébként én rajzoltam meg.

Én Pulsarral értek egyet. Sok helyen tudom fejből, ahol nem, ott meg tudja más. Ha elkefélem, akkor meg majd valaki bejelenti. Erről szól az egész. Ilyen szempontból nem tartom komolyabbnak, mint az eddigieket.
Me: http://about.me/xerxesz
Hardware: Samsung Galaxy Note
Software: Waze Android 3.6.0.0
Car: Ford Focus 1.6, Fiat 127 '74
xerxesz

Been thanked: 6 times

Postby pulsarxp » Sun Sep 25, 2011 7:36 am

xerxesz wrote:
railcar wrote:
Hát ez az, hogy belegondoltam, hogy akár azokat, ahol rendszeresen járok, milyen pontossággal tudnám fejből reprodukálni, és ez hány százaléka annak, amit egyébként én rajzoltam meg.

Én Pulsarral értek egyet. Sok helyen tudom fejből, ahol nem, ott meg tudja más. Ha elkefélem, akkor meg majd valaki bejelenti. Erről szól az egész. Ilyen szempontból nem tartom komolyabbnak, mint az eddigieket.

Arrol nem is beszelve, hogy ott is lenne,'lehetne fontossagi sorrend. Sok kritikus, hulye helyet ismerunk.
pulsarxp
Waze Champs

Postby wroadd » Tue Sep 27, 2011 6:12 am

Értelme lenne, sokkal szofisztikáltabb lehetne a forgalomkezelés. DE. A gps-ek pontatlansága miatt az átlagsebességek összekuszálódnának.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk
Country Manager: Hungary, Iceland
Hardware: Samsung Galaxy Tab 7'': CM10.1 + Samsung Galaxy S II : JellyBam
Car: Opel Insignia : blueish grey
Honlap:http://waze.hu
Facebook:http://www.facebook.com/waze.hu
wroadd
Waze Champs

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby pulsarxp » Tue Sep 27, 2011 6:33 pm

wroadd wrote:Értelme lenne, sokkal szofisztikáltabb lehetne a forgalomkezelés. DE. A gps-ek pontatlansága miatt az átlagsebességek összekuszálódnának.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk

Atlagsebsséget? csak egy infó kéne, nem kéne külön sáv, csak egy kis nyil alul, hogy milyen sávok vannak, és melyikbe kéne menni. Kereszteződésnek lehetne a tulajdonsága, és mint a trafipaxok, és egyéb elötte megjelenne, szólna esetleg...
pulsarxp
Waze Champs

Postby railcar » Tue Sep 27, 2011 9:02 pm

wroadd wrote:Értelme lenne, sokkal szofisztikáltabb lehetne a forgalomkezelés. DE. A gps-ek pontatlansága miatt az átlagsebességek összekuszálódnának.

Ma kétszer adtam le automatikus dugójelentést olyan útra, amin nem is jártam.
Egyszer a BAH csomópont felüljárójára, miközben alul álltam a lámpánál, aztán a szentendrei út felüljárójára, miközben alul álltam a lámpánál :-)

Na, erre az infóra aztán tervezhet a waze útvonalat. Az a baj, hogy eszembe sem jut logikailag jó megoldás. A GPS jelből nem lehet eldönteni, hogy tulajdonképpen hol is vagy. És még csak nem is sávokról beszélünk, hanem közeli szegmensekről...
railcar
Waze Champs

PreviousNext

Return to Szabályok