H-Erik76 wrote:A benzinkút bejárata viszont kétirányú!!!
Átállítva!
Moderators: The Fej, krankyd, Watt25
H-Erik76 wrote:A benzinkút bejárata viszont kétirányú!!!

asok19 wrote:Sziasztok!
A linkelt kereszteződésben (Budapest, XIX. ker., Pannónia út és Határ út) elvileg nem lenne szabad balra kanyarodni a Pannóniáról. Tábla is mutatja, hogy csak jobbra lehet, és dupla záróvonal is van. Nem tudom kijavítani, mert a Határ út lockolva van.
https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... s=90258645
Ákos

Watt25 wrote:Azért a két esetet ne mossuk össze. Az M7 esetén már nem egy autópálya, hanem egy sima 4 sávos út ágazik ketté, lényegében egyenrangúan. Itt mindenképpen szükség van tarts jobbra/balra bemondásra. Ha jól sejtem, az Egér útnál viszont igazad lehet. (Bár azért pontosíthatnátok a helyet.)
Edit: M7 alatt én a Nagyszőlős utcás részt értettem.
Tofalvy wrote:Watt25 wrote:Azért a két esetet ne mossuk össze. Az M7 esetén már nem egy autópálya, hanem egy sima 4 sávos út ágazik ketté, lényegében egyenrangúan. Itt mindenképpen szükség van tarts jobbra/balra bemondásra. Ha jól sejtem, az Egér útnál viszont igazad lehet. (Bár azért pontosíthatnátok a helyet.)
Edit: M7 alatt én a Nagyszőlős utcás részt értettem.
Szerintem így már mindenki egyetért.
A Nagyszőlős utcánál már tényleg nem autópályáról van szó, ezért is nem erről írtam. Viszont a sávasszisztens itt is megoldaná a problémát.
A másik helyszínről egy másik topicba már küldtem permalinket, otthonról majd elküldöm ide is.
Egyébként érdemes más programokat is kipróbálni (szinte mindhez van 30 napos trial), sokat segítenek a térinformatikás látásmód alakításában és jó ötleteket is adhatnak.
Tofi
Sent with using Tapatalk Android
pulsarxp wrote:En nem erzem dzt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.
norbertn wrote:Vannak olyan útkereszteződések, ahol kettéválasztott utat keresztez egy útpálya, vagy kettéválasztott utat keresztez kettéválasztott út. Hogy legyenek ezek a kereszteződések elkészítve?
Az én véleményem az, hogy simán csak keresztezzék egymást és legyenek beállítva beállítva a helyes kanyarodási szabályok. Tehát első esetben kb. így nézne ki a kereszteződés: ╪ vagy ╫
A második esetben pedig # szerű lenne a geometria.
Az összekötő rövid szakaszokat pedig nem kell útnévvel ellátni, sőt, valahol azt olvastam, hogy kifejezetten káros, mert zavaró információt fog adni tőle a navigáció.
Megmondom miért hoztam ezt elő. A minap jártam Budapesten a Galvani utca és Szerémi út kereszteződésében. A Duna felöl, a Budafoki útról mentem a Galvani utcában és a Waze a Szerémi útra akart befordítani Dél felé, a Kondorosi út felé. Ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy forduljak balra, csak annyit mondott, hogy tartsak balra. Igaz van balra kanyarodó sáv, de szerintem itt egyértelműbb lett volna, ha azt mondja, hogy forduljak balra.
A jobbra kanyarodás viszont más tészta szerintem. Ott ha van jobbra kanyarodó sáv, és jobbra kanyarodáshoz van külön útszakasz valóban, oda én be szoktam egy kis jobbra kanyarodó útszakaszt rajzolni Waze-ban is.
Watt25 wrote:Tapasztalat alapján a hosszú útszegmenseket nem rontja el. Viszont a csomópontoknál lévő apró útszegmenseknél kötelező.
Users browsing this forum: No registered users