Utak kapcsolata

Moderators: The Fej, krankyd, Watt25

Re: Utak kapcsolata

Postby Szikra » Sun Mar 24, 2013 5:43 am

H-Erik76 wrote:A benzinkút bejárata viszont kétirányú!!!

Átállítva!
Country Manager: Hungary
Hardware: Samsung Galaxy SII (4.1.2. JB), Samsung Galaxy Note 10.1 (4.1.2. JB)
Car: Opel Astra f (fehér)
Honlap: waze.hu
Facebook: Waze Magyarország Csoport
Image
Szikra

Has thanked: 0 time
Been thanked: 8 times

Postby Szikra » Tue Apr 23, 2013 12:52 pm

asok19 wrote:Sziasztok!

A linkelt kereszteződésben (Budapest, XIX. ker., Pannónia út és Határ út) elvileg nem lenne szabad balra kanyarodni a Pannóniáról. Tábla is mutatja, hogy csak jobbra lehet, és dupla záróvonal is van. Nem tudom kijavítani, mert a Határ út lockolva van.

https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... s=90258645

Ákos

Kész és köszi!
Country Manager: Hungary
Hardware: Samsung Galaxy SII (4.1.2. JB), Samsung Galaxy Note 10.1 (4.1.2. JB)
Car: Opel Astra f (fehér)
Honlap: waze.hu
Facebook: Waze Magyarország Csoport
Image
Szikra

Been thanked: 8 times

Postby Tamas » Fri Apr 02, 2010 8:15 am

Igen, mindenhol össze kell, én sem értem teljesen, hogy miért jó ez.
Tamas

Been thanked: 0 time

Postby Tamas » Wed Apr 14, 2010 3:16 pm

Végigvezettem a Fehérvári utat és átállítottam a meglevő részeit egyszerű utcára (főutvonalnak volt beállítva).
Ha javasolhatom, alkalmazkodjunk a Google térképéhez, mivel azt egyaránt elérheti mindenki.
Tamas

Postby Tofalvy » Wed Sep 21, 2011 10:56 am

Az még szerintem nem indok egy térkép átrajzolására, hogy van bár béna autós, aki végig a középső sávban autózik az M7-esen.
Egy navigációs program szerintem csak akkor szóljon egy autópályán, ha
- maga az autópálya ágazik el
- le kell hajtani a pályáról

Az általad az Egér úttal kapcsolatosan felvázolt problémára a sávasszisztens a megoldás. Csak azt nem tudom, hogy megérjük-e, hogy ez a funkció bekerül a waze-ba. :)

Tofi
Sent with using Tapatalk Android
Hardware: HTC Desire
Software: Waze 2.4.0.26, Android 2.3.4
ROM: CyanogenMod 7.1.0-RC1-Desire
Tofalvy

Re: Re: Utak kapcsolata

Postby Tofalvy » Wed Sep 21, 2011 1:56 pm

Watt25 wrote:Azért a két esetet ne mossuk össze. Az M7 esetén már nem egy autópálya, hanem egy sima 4 sávos út ágazik ketté, lényegében egyenrangúan. Itt mindenképpen szükség van tarts jobbra/balra bemondásra. Ha jól sejtem, az Egér útnál viszont igazad lehet. (Bár azért pontosíthatnátok a helyet.)

Edit: M7 alatt én a Nagyszőlős utcás részt értettem.

Szerintem így már mindenki egyetért. :)

A Nagyszőlős utcánál már tényleg nem autópályáról van szó, ezért is nem erről írtam. Viszont a sávasszisztens itt is megoldaná a problémát.

A másik helyszínről egy másik topicba már küldtem permalinket, otthonról majd elküldöm ide is.

Egyébként érdemes más programokat is kipróbálni (szinte mindhez van 30 napos trial), sokat segítenek a térinformatikás látásmód alakításában és jó ötleteket is adhatnak.

Tofi
Tofalvy

Postby Tofalvy » Wed Sep 21, 2011 9:55 pm

Tofalvy wrote:
Watt25 wrote:Azért a két esetet ne mossuk össze. Az M7 esetén már nem egy autópálya, hanem egy sima 4 sávos út ágazik ketté, lényegében egyenrangúan. Itt mindenképpen szükség van tarts jobbra/balra bemondásra. Ha jól sejtem, az Egér útnál viszont igazad lehet. (Bár azért pontosíthatnátok a helyet.)

Edit: M7 alatt én a Nagyszőlős utcás részt értettem.

Szerintem így már mindenki egyetért. :)

A Nagyszőlős utcánál már tényleg nem autópályáról van szó, ezért is nem erről írtam. Viszont a sávasszisztens itt is megoldaná a problémát.

A másik helyszínről egy másik topicba már küldtem permalinket, otthonról majd elküldöm ide is.

Egyébként érdemes más programokat is kipróbálni (szinte mindhez van 30 napos trial), sokat segítenek a térinformatikás látásmód alakításában és jó ötleteket is adhatnak.

Tofi

Íme a beígért permalink: https://world.waze.com/cartouche/?zoom= ... TTTTFTTTTT
Viszont azóta már kijavításra került a kereszteződés, így most már sok érdekeset nem fogsz itt látni.

Tofi
Tofalvy

Postby Tofalvy » Sat Sep 24, 2011 5:53 am

pulsarxp wrote:En nem erzem dzt ekkora feladatnak. Nyilvan nem keves munka, de nem hiszem, hogy rosszabb, mint a hazszamok, es utcak kanyarodasi szabalyokkal eggyutt. Es nyilvan sok olyan van, ami Te is tudsz fejbol.

úgy beszélgettek róla, mintha a bevezetése már itt állna a küszöbön. :)

Tofi
Tofalvy

Postby varnyu » Sat Nov 27, 2010 5:50 am

Sziasztok,

Szerintem is jo igy megcsinalni ezeket a keresztezodeseket, annyival kiegeszitve, ha bekapcsoljuk a GPS Points layert, es ott nagyon elternek a nyomvonalak a # keresztezo szegmensektol, akkor indokolt lehet a kanyarodo szegmensek felvetele. Igy kevesebb lehet az 50 folotti terkephiba is.

Udv,
V

norbertn wrote:Vannak olyan útkereszteződések, ahol kettéválasztott utat keresztez egy útpálya, vagy kettéválasztott utat keresztez kettéválasztott út. Hogy legyenek ezek a kereszteződések elkészítve?
Az én véleményem az, hogy simán csak keresztezzék egymást és legyenek beállítva beállítva a helyes kanyarodási szabályok. Tehát első esetben kb. így nézne ki a kereszteződés: ╪ vagy ╫
A második esetben pedig # szerű lenne a geometria.
Az összekötő rövid szakaszokat pedig nem kell útnévvel ellátni, sőt, valahol azt olvastam, hogy kifejezetten káros, mert zavaró információt fog adni tőle a navigáció.
Megmondom miért hoztam ezt elő. A minap jártam Budapesten a Galvani utca és Szerémi út kereszteződésében. A Duna felöl, a Budafoki útról mentem a Galvani utcában és a Waze a Szerémi útra akart befordítani Dél felé, a Kondorosi út felé. Ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy forduljak balra, csak annyit mondott, hogy tartsak balra. Igaz van balra kanyarodó sáv, de szerintem itt egyértelműbb lett volna, ha azt mondja, hogy forduljak balra.
A jobbra kanyarodás viszont más tészta szerintem. Ott ha van jobbra kanyarodó sáv, és jobbra kanyarodáshoz van külön útszakasz valóban, oda én be szoktam egy kis jobbra kanyarodó útszakaszt rajzolni Waze-ban is.
Hungarian forum: http://world.waze.com/forum/viewforum.php?f=25
Area manager: Budapest, Kaposvár-Balaton, Hungary
Hardware: Telenor Nokia N78, Symbian S60v3
Software: Waze Symbian Client Release 2.0.0.0
Car: Toyota Corolla
varnyu

Postby varnyu » Thu Dec 02, 2010 7:48 am

En a hosszu szegmenseket is lock-olni szoktam, mivel az autopalyak nehanapjan maguktol egyiranyusodnak :)
Watt25 wrote:Tapasztalat alapján a hosszú útszegmenseket nem rontja el. Viszont a csomópontoknál lévő apró útszegmenseknél kötelező.
Hungarian forum: http://world.waze.com/forum/viewforum.php?f=25
Area manager: Budapest, Kaposvár-Balaton, Hungary
Hardware: Telenor Nokia N78, Symbian S60v3
Software: Waze Symbian Client Release 2.0.0.0
Car: Toyota Corolla
varnyu

PreviousNext

Return to Szabályok