Utak kapcsolata

Moderators: krankyd, The Fej, Watt25

Re: Utak kapcsolata

Postby xerxesz » Fri Jan 20, 2012 7:09 pm

mochrul wrote:És mi van akkor, ha egy eddig védett út hirtelen egy még védettebbe torkollik?

A Frangepán utca pl. a váci úttol egészen a Pap Károly utcáig úgy van védve, mint ihaj, de ott hirtelen elfogy a lendulet. :)

Ha a kereszteződés után megint védett, akkor 2 főút kereszteződése, ergo semmi. Ha utána jobbkezes, akkor onnantól sima street,
Me: http://about.me/xerxesz
Hardware: Samsung Galaxy Note
Software: Waze Android 3.6.0.0
Car: Ford Focus 1.6, Fiat 127 '74
xerxesz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times

Postby Watt25 » Fri Jan 20, 2012 7:15 pm

xerxesz wrote:
mochrul wrote:És mi van akkor, ha egy eddig védett út hirtelen egy még védettebbe torkollik?

A Frangepán utca pl. a váci úttol egészen a Pap Károly utcáig úgy van védve, mint ihaj, de ott hirtelen elfogy a lendulet. :)

Ha a kereszteződés után megint védett, akkor 2 főút kereszteződése, ergo semmi. Ha utána jobbkezes, akkor onnantól sima street,

Igen, természetesen attól, hogy ugyanaz az utca neve és egyenesen halad tovább, még válthat típust, nincs ebben semmi rossz.
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times

Postby railcar » Sat Jan 21, 2012 10:47 pm

xerxesz wrote:
Watt25 wrote:Arra gondolok, hogy átrakhatnánk minden olyan utcát Primary Street-re, amelyről tudjuk, hogy táblákkal védve van, tehát a kereszteződéseken nyugodtan áthajthatunk, mert minden keresztező utca elsőbbségadás kötelező, vagy stoptáblával van ellátva. Biztos van sok ilyen utca, amely egyébként nem kapta meg a csúcsára állított sárga négyzetet. Szerintem ezeket az utcákat simán átrakhatjuk Primary Street-re.

Ööööö, biztos bennem van a hiba, de én azt hittem, eddig is így gondoltuk. Épp ezért én már sok kisebb utcát átraktam Primary-re, ha az táblákkal védett.

Azért én annyit még hozzátennék, hogy legalább két normálisan, folyamatosan járható sávval rendelkezik (például nem szanaszét parkolva, hogy állandóan félre kelljen állni a szembejövőnek). Jó támpont szokott lenni az, hogy menetrendszerinti autóbuszközlekedés van. További előny, hogy azokat általában télen síkosságmentesítik is.

Szóval csak akkor állítsuk főútnak, ha minősége megüti azt a mértéket, hogy a környező mellékutcákhoz képest zavartalanabbul, folyamatosabban lehet rajta közlekedni, azonos forgalmi viszonyok mellett is. Így indokolt a navigációs előny megadása.
Area manager: Hungary, Dél-dunántúl
Hardware: Samsung Galaxy Mini II. Android 2.3.6
Car: Mazda 323
railcar
Waze Champs

Been thanked: 2 times

Postby Watt25 » Tue Apr 17, 2012 10:09 am

2012-04-17_115918.png
2012-04-17_115918.png (29.46 KiB) Viewed 169 times

Ilyet ne csináljunk már.
1. Ne maradjon piros az út. (El kell nevezni, vagy bepipálni, hogy No Street.)
2. Nem keresztezheti egymást két szegmens, kivéve, ha valóban egymás fölött/alatt haladnak el, amit a Level beállítással ugye meg kell adni. Tehát minden keresztezési ponthoz Junction-t kell rakni.
Módosítottam, de aki ismerős a helyen, az nézze át.
https://world.waze.com/editor/?zoom=8&lat=47.49968&lon=19.0796&layers=BFTFTTTFTTFTTTTFTTTTFT&segments=152980322
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times

Postby Szata76 » Tue Apr 17, 2012 12:13 pm

Watt25 wrote:
2012-04-17_115918.png

Ilyet ne csináljunk már.
1. Ne maradjon piros az út. (El kell nevezni, vagy bepipálni, hogy No Street.)
2. Nem keresztezheti egymást két szegmens, kivéve, ha valóban egymás fölött/alatt haladnak el, amit a Level beállítással ugye meg kell adni. Tehát minden keresztezési ponthoz Junction-t kell rakni.
Módosítottam, de aki ismerős a helyen, az nézze át.
https://world.waze.com/editor/?zoom=8&lat=47.49968&lon=19.0796&layers=BFTFTTTFTTFTTTTFTTTTFT&segments=152980322

A képpel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Az új Papyrusban is lehet csinálni ilyen két különálló útpályából álló (closed line?) utat mint a sárga színű? Nem találtam.
Hardware: Samsung Galaxy S II / OS: 4.0.3
Area Manager: Észak-nyugat Magyarország
Country Feed Manager
Szata76

Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Postby pulsarxp » Tue Apr 17, 2012 12:38 pm

Szata76 wrote:A képpel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Az új Papyrusban is lehet csinálni ilyen két különálló útpályából álló (closed line?) utat mint a sárga színű? Nem találtam.

Nem, nem lehet. De jó is hogy kérdezted, mert a felüljáró sem az, így kigyilkoltam :)
Country manager: Hungary
Hardware: HTC desire HD : Android 4.2.1 : Telenor : WAZE 3.5.99.910 Beta
Car: Peugeot 206 SW
http://www.waze.hu
pulsarxp
Waze Champs

Been thanked: 1 time

Postby Szikra » Tue Apr 17, 2012 8:49 pm

Ilyet se!!! :evil:
Hol vannak a kereszteződések?
Várpalota: utak feldolgozottsága 95%; kereszteződések 10%
Könyörgöm, ha valaki veszi a fáradságot, hogy beszerkeszti az utak, legyen oly szíves csomópontokat is rajzolja meg! Ebben a formában használhatatlan az egész, ne szúrjunk már ki a másikkal!
Image
Country Manager: Hungary
Hardware: Samsung Galaxy SII (4.0.3. ICS)
Car: Opel Astra f (fehér)
Honlap: waze.hu
Facebook: Waze Magyarország Csoport
Image
Szikra

Been thanked: 5 times

Postby pulsarxp » Wed Apr 18, 2012 4:23 am

Pedig igényes munkának látszik.... :roll:

Szikra wrote:Ilyet se!!! :evil:
Könyörgöm, ha valaki veszi a fáradságot, hogy beszerkeszti az utak, legyen oly szíves csomópontokat is rajzolja meg! Ebben a formában használhatatlan az egész, ne szúrjunk már ki a másikkal!
Country manager: Hungary
Hardware: HTC desire HD : Android 4.2.1 : Telenor : WAZE 3.5.99.910 Beta
Car: Peugeot 206 SW
http://www.waze.hu
pulsarxp
Waze Champs

Been thanked: 1 time

Postby rozsizsofi » Wed Apr 18, 2012 6:05 am

pulsarxp wrote:Pedig igényes munkának látszik.... :roll:

Hú, pedig Vpalota határában már javítottam néhány problémát, csak nem mertem nagyon belenyúlni, mert sok az egyirányú utca, és fejből nem vágom mindegyiket. Majd igyekszem utánanézni, és javítgatni.
rozsizsofi

Been thanked: 0 time

Postby rozsizsofi » Wed Apr 18, 2012 6:52 am

rozsizsofi wrote:
pulsarxp wrote:Pedig igényes munkának látszik.... :roll:

Hú, pedig Vpalota határában már javítottam néhány problémát, csak nem mertem nagyon belenyúlni, mert sok az egyirányú utca, és fejből nem vágom mindegyiket. Majd igyekszem utánanézni, és javítgatni.

Amennyire tudtam, javítottam, bár a kanyarodási szabályokra nem esküdnék meg mindenhol. Ha esetleg van olyan, aki ismerős arrafelé, majd nézzen majd rá! Kimaradt még pár dolog, de most mennem kell.
rozsizsofi

Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Szabályok