xerxesz wrote:Watt25 wrote:Arra gondolok, hogy átrakhatnánk minden olyan utcát Primary Street-re, amelyről tudjuk, hogy táblákkal védve van, tehát a kereszteződéseken nyugodtan áthajthatunk, mert minden keresztező utca elsőbbségadás kötelező, vagy stoptáblával van ellátva. Biztos van sok ilyen utca, amely egyébként nem kapta meg a csúcsára állított sárga négyzetet. Szerintem ezeket az utcákat simán átrakhatjuk Primary Street-re.
Ööööö, biztos bennem van a hiba, de én azt hittem, eddig is így gondoltuk. Épp ezért én már sok kisebb utcát átraktam Primary-re, ha az táblákkal védett.
Azért én annyit még hozzátennék, hogy legalább két normálisan, folyamatosan járható sávval rendelkezik (például nem szanaszét parkolva, hogy állandóan félre kelljen állni a szembejövőnek). Jó támpont szokott lenni az, hogy menetrendszerinti autóbuszközlekedés van. További előny, hogy azokat általában télen síkosságmentesítik is.
Szóval csak akkor állítsuk főútnak, ha minősége megüti azt a mértéket, hogy a környező mellékutcákhoz képest zavartalanabbul, folyamatosabban lehet rajta közlekedni, azonos forgalmi viszonyok mellett is. Így indokolt a navigációs előny megadása.