Utak kapcsolata

Moderators: krankyd, The Fej, Watt25

Re: Utak kapcsolata

Postby xerxesz » Wed Apr 25, 2012 8:08 pm

Én be szoktam húzni plusz szegmenseket, amikkel a valós forgalmi rend kialakítható. Így ugyan nem 100%-ban úgy néz ki, mint a valóságban, viszont jól navigál, ami szerintem sokkal fontosabb.
Me: http://about.me/xerxesz
Hardware: Samsung Galaxy Note
Software: Waze Android 3.6.0.0
Car: Ford Focus 1.6, Fiat 127 '74
xerxesz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 6 times

Postby joqtya » Wed Apr 25, 2012 8:16 pm

tehát 2 út, az egyik a kanyarodóknak a másik az keresztezőknek-fordulóknak. Okos.
Akkor ha valakinek (AM) van kedve elkezdheti csinálni. ;) :D
joqtya

Been thanked: 1 time

Postby Watt25 » Wed Apr 25, 2012 8:17 pm

joqtya wrote:Adott egy osztott pályás út, jelen esetben a nyíregyházi körút, ahol a lámpás kereszteződésekben a valóságban nem lehet visszafordulni a másik pályára, de mivel a két útpálya között van egy összekötő út, ezért a waze betervezi a visszafordulást. (Balra kanyarodáskor a keresztutcát elengedi jobbra)
Ezt lehet orvosolni, vagy ez ilyen?

Van rá megoldás, nézd meg. Azon persze el lehet vitatkozni, hogy jó-e ez így? Vagyis a problémát megoldja, csak nem annyira szép...
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times

Postby joqtya » Wed Apr 25, 2012 8:46 pm

Watt25 wrote:Van rá megoldás, nézd meg. Azon persze el lehet vitatkozni, hogy jó-e ez így? Vagyis a problémát megoldja, csak nem annyira szép...

Az biztos hogy nem "szép", kissé nehezen átlátható és sok helyen (nem csak nyh-n) meg kéne csinálni viszont a valós helyzetet adja vissza.
joqtya

Postby mochrul » Thu Apr 26, 2012 11:32 am

joqtya wrote:Adott egy osztott pályás út, jelen esetben a nyíregyházi körút, ahol a lámpás kereszteződésekben a valóságban nem lehet visszafordulni a másik pályára, de mivel a két útpálya között van egy összekötő út, ezért a waze betervezi a visszafordulást. (Balra kanyarodáskor a keresztutcát elengedi jobbra)

Ezért nem tartom (en személy szerint) szerencsésnek az osztottpályás utak két egyirányú útként való ábrázolását.
Hardware: HTC Wildfire S (Telenor), Android 2.3.5 (stock, rooted)
Software: Waze 3.5.β
Area Manager: Between Bicske and Budapest (inclusive) and Szerencs (Hungary)
Car: Ford C-MAX (blue)
mochrul

Has thanked: 1 time

Postby xerxesz » Thu Apr 26, 2012 11:39 am

mochrul wrote:

Ezért nem tartom (en személy szerint) szerencsésnek az osztottpályás utak két egyirányú útként való ábrázolását.

És akkor hogyan oldod meg, ha valóban vissza lehet fordulni???? Szerintem ez nem akkora gáz. Pikk-pakk meg lehet rajzolni, kicsit át kell csak gondolni. A kliensben meg olyan mügyűr lesz, hogy nem látod, hogy nem egy út van.
Me: http://about.me/xerxesz
Hardware: Samsung Galaxy Note
Software: Waze Android 3.6.0.0
Car: Ford Focus 1.6, Fiat 127 '74
xerxesz

Postby mochrul » Thu Apr 26, 2012 12:07 pm

xerxesz wrote:
mochrul wrote:

És akkor hogyan oldod meg, ha valóban vissza lehet fordulni???? Szerintem ez nem akkora gáz. Pikk-pakk meg lehet rajzolni, kicsit át kell csak gondolni. A kliensben meg olyan mügyűr lesz, hogy nem látod, hogy nem egy út van.

Szerintem azokat a helyeket meg mindig szet lehet nyitni. Es (legalabbis Budapesten) nagyon keves hely van ahol vissza szabad fordulni.
mochrul

Postby Watt25 » Thu Apr 26, 2012 12:19 pm

mochrul wrote:Szerintem azokat a helyeket meg mindig szet lehet nyitni. Es (legalabbis Budapesten) nagyon keves hely van ahol vissza szabad fordulni.

Már eleve ott van a probléma, hogy a Waze hajlandó kétirányú szegmensen visszafordulással kalkulálni. Ebből csak a gond van.
ZTE Skate - Android 2.3
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Postby mochrul » Thu Oct 18, 2012 10:44 am

Kicsit más téma. (Lehet, hogy nem itt kellene felvetnem, de nem találtam helyét).

Azt is tudom, hogy már többszőr, több helyen felmerült ez a probléma, viszont nem emlékszem, hogy egyértelműen lezárásra került volna, hogy ilyen esetben mi az erősebb.

Szóval van itt ez az út:
https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... =163211190

Ez a mostani jelölés szerint primary street, viszont földút és igazából én saját jószántamból nem is mentem volna arra. De mivel nem földútnak van jelölve, ezért waze arra küldött.

Mi legyen a típusa ennek az útnak?
mochrul

Postby Watt25 » Thu Oct 18, 2012 10:50 am

mochrul wrote:https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... =163211190

Ez a mostani jelölés szerint primary street, viszont földút és igazából én saját jószántamból nem is mentem volna arra. De mivel nem földútnak van jelölve, ezért waze arra küldött.

Mi legyen a típusa ennek az útnak?

Van valami oka, amiért Primary street? Szerintem Primary street akkor lehet egy utca, ha az összes keresztutcájában elsőbbségadás kötelező tábla van. De ha tele van egyenrangú keresztezőésekkel (vagy olyanokkal, ahol ő az alsóbbrendű), akkor nem lehet Primary Street.
Azt mondjuk műholdképből látom, hogy nehéz a helyzet, mert ha jól látom, kb. csak az a kis szakasz földút, és a többi helyen még talán magasabbrendű is. Még akár azt is lehetne csinálni, hogy amíg megfelel az említett feltételnek, addig Primary, középen meg földút.
Van ilyenre példa máshol is. (Konkrétan nem földútra, de olyanra van, hogy u alakban van jelölve a Primary street, miközben az utcák nevei alapján egyenes lenne.)
Mondjuk, ahogy nézem a Vágóhíd utca közepe is földút...
Csodás...
ZTE Skate - Android 2.3
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

PreviousNext

Return to Szabályok