Települések rögzítése / elnevezése

Moderators: krankyd, The Fej, Watt25

Re: Települések rögzítése / elnevezése

Postby zsiraf » Mon Apr 25, 2011 2:51 pm

Köszönöm, így már érthető!
Hardware: SE X10 mini pro
Software: Android 2.1 : Waze 2.2.0.4
Car: Peugeot 5008 (fekete)
zsiraf

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby pulsarxp » Tue Apr 26, 2011 12:19 am

Ha már itt tartunk. Amikor egy új város nevet viszek föl, az első utca nevét mindig kiegészíti, ha már volt.olyan. Ez tök jó, csak kár, hogy a város rögzítése után mindig csak az adott városban "keres".... Kár, hogy utánna már nem egészít ki.
Country manager: Hungary
Hardware: HTC desire HD : Android 4.2.1 : Telenor : WAZE 3.5.99.910 Beta
Car: Peugeot 206 SW
http://www.waze.hu
pulsarxp
Waze Champs

Been thanked: 1 time

Postby railcar » Tue Apr 26, 2011 6:41 am

pulsarxp wrote:Amikor egy új város nevet viszek föl, az első utca nevét mindig kiegészíti, ha már volt.olyan. Ez tök jó, csak kár, hogy a város rögzítése után mindig csak az adott városban "keres".... Kár, hogy utána már nem egészít ki.

Szerintem jól van ez így (a teljes lista túl nagy), de ha arra vágysz, akkor csináld úgy, hogy először töltöd ki az utcanevet, utána a várost, akkor pont úgy fog működni (szépséghiba, hogy a várost sokszor kitölti automatikusan, ilyenkor azt ki kell előbb törölni)
Area manager: Hungary, Dél-dunántúl
Hardware: Samsung Galaxy Mini II. Android 2.3.6
Car: Mazda 323
railcar
Waze Champs

Been thanked: 2 times

Postby Watt25 » Tue Apr 26, 2011 6:44 am

railcar wrote:
pulsarxp wrote:Amikor egy új város nevet viszek föl, az első utca nevét mindig kiegészíti, ha már volt.olyan. Ez tök jó, csak kár, hogy a város rögzítése után mindig csak az adott városban "keres".... Kár, hogy utána már nem egészít ki.

Szerintem jól van ez így (a teljes lista túl nagy), de ha arra vágysz, akkor csináld úgy, hogy először töltöd ki az utcanevet, utána a várost, akkor pont úgy fog működni

Ez biztos? Szerintem ha nincsen kitöltve a városnév, akkor csak a lakott területen kívül eső utcákat sorolja fel. Egyébként is így logikus. És veszélyes is az említett módszer amiatt, mert aztán elfelejti visszaírni a városnevet...
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Postby railcar » Tue Apr 26, 2011 9:30 am

Watt25 wrote:Ez biztos? Szerintem ha nincsen kitöltve a városnév, akkor csak a lakott területen kívül eső utcákat sorolja fel. Egyébként is így logikus. És veszélyes is az említett módszer amiatt, mert aztán elfelejti visszaírni a városnevet...

Mér', a másik esetben (új város) nem ez történik? Lehet, hogy nem figyeltem pontosan... Akkor be kell írni átmenetileg egy teljesen új városnevet :P A második része miatt tényleg veszélyes lehet, különben is macerás, csak elvi megoldásként vetettem fel.
railcar
Waze Champs

Postby pulsarxp » Thu Apr 28, 2011 2:08 am

igen, ez biztos, így működik :) De ez macera. :D De végülis mindegy, nem múlik túl sok rajta ;)

railcar wrote:
Watt25 wrote:Ez biztos? Szerintem ha nincsen kitöltve a városnév, akkor csak a lakott területen kívül eső utcákat sorolja fel. Egyébként is így logikus. És veszélyes is az említett módszer amiatt, mert aztán elfelejti visszaírni a városnevet...

Mér', a másik esetben (új város) nem ez történik? Lehet, hogy nem figyeltem pontosan... Akkor be kell írni átmenetileg egy teljesen új városnevet :P A második része miatt tényleg veszélyes lehet, különben is macerás, csak elvi megoldásként vetettem fel.
pulsarxp
Waze Champs

Postby railcar » Fri Apr 29, 2011 7:39 pm

No, van itt az a dilemma, hogy mi legyen a csatolt, de különálló településrészek elnevezésével.
Eddig van két alapvető, de ellentmondó lehetőség, és egy béna feloldás:
  • nem foglalkozunk a településrész nevével, használjuk a fő település nevét. Ez azért jó, mert ha az anyatelepülés nevével keressük az ottani címet, akkor megtaláljuk, elvégre ez a hivatalos. Ekkor a térképen nem jelenik meg a településrész neve, az anyatelepülés lesz nagyobb. Például "Kaposvár" vagy "Buzsák"
  • A településrész nevét adjuk városnévnek, mert úgy érezzük, hogy annyira különálló, és saját nevével közismert, hogy esetleg eszünkbe sem jut, hogy településrészről van szó. Ez jó térképi megjelenést eredményez, de a hivatalos címre keresés nem fog itt találatot adni. Például "Kaposfüred" vagy "Csisztapuszta"
  • A település - településrész kombinációt használjuk. A keresés a részleges illesztés miatt mindkét névre ad találatot, ebből a szempontból jó. A térképen az esetleg hosszú, esetlen településnévkombináció jelenik meg, ami ugyan informatív, de a mérete miatt elnyomja a környezetét. Például "Kaposvár - Kaposfüred" vagy "Buzsák - Csisztapuszta"

Szóval, ezen rágódtam, és azt találtam ki, hogy mi lenne, ha kihasználnánk a Magyarországon többnyire jelentőség nélküli "English name" mezőt. Angol neve úgysincs a magyar településeknek, ennek néhány nyugat európai, valamint egy csomó nem latin betűt használó ország nagyvárosai esetében van jelentősége. Nálunk felhasználható a jelentősebb nemzeti kisebbségek nyelvén írt névre, de a jelentős nemzetiségi kisebbségek is inkább határainkon kívül jellemzőek. Ha mégis van ilyen eset, akkor persze előnyben részesítem a kisebbség nyelvét, márcsak a kölcsönösség reményében is.

Szóval, a módszer a következő lenne: a városnévhez beírjuk a településrész nevét, így ez jelenik meg a térképen. (Kaposfüred) Az "English name" rovatba beírjuk a kombinált nevet (Kaposvár - Kaposfüred), így az anyatelepülés nevével is kereshető lesz. Figyelem: az anyatelepülés önmagában nem írható be oda, mert az csak egyszer lehet, a rendszer összezavarodik, ha megpróbálod.

Még annyit, ha valaki nem gyakorlott másodnév-író: az "english name" rovatot egyszer elég kitölteni, bármelyik utcánál, utána az automatikusan öröklődik az adott nevű település minden utcájára.

Vélemény?
railcar
Waze Champs

Postby wroadd » Fri Apr 29, 2011 8:56 pm

Tetszik az ötlet, márcsak azért is, mert ezzel a verzióval a kereső is jó találatokad és "Szeged-Kiskundorozsma" sem foglalja el egész Csongrád megyét a térképen, csak a felét :)
Country Manager: Hungary, Iceland
Hardware: Samsung Galaxy Tab 7'': CM10.1 + Samsung Galaxy S II : JellyBam
Car: Opel Insignia : blueish grey
Honlap:http://waze.hu
Facebook:http://www.facebook.com/waze.hu
wroadd
Waze Champs

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby pulsarxp » Fri Apr 29, 2011 11:20 pm

De egy városhoz nem csak egy english név írható? Elfogad többet is?

Egyébként az angol név automatikus beiras csak egy ideje van. És ha több fajta van, akkor melyiket irja be? Ezzel az lehet a gond, ha valaki elfelejti beírni, és egy másikat ír be helyette a rendszer.
pulsarxp
Waze Champs

Postby Watt25 » Sat Apr 30, 2011 7:42 am

pulsarxp wrote:De egy városhoz nem csak egy english név írható? Elfogad többet is?

Egyébként az angol név automatikus beiras csak egy ideje van. És ha több fajta van, akkor melyiket irja be? Ezzel az lehet a gond, ha valaki elfelejti beírni, és egy másikat ír be helyette a rendszer.

Nem figyeltél. Olvasd el újra. :)
Egyébként szerintem is teljesen támogatható logika amit railcar írt.
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

PreviousNext

Return to Szabályok