Bár mindkettőhöz van közöm, inkább az utóbbihoz szólnék, mert ez az én mániám lett, valamelyest az én fejembe született

- Feleslegesen bonyolítja az úthálózatot. Ha keresztutcák is vannak, akkor megsokszorozza a vele való munkát is.
Ez max annak baj, aki csinálja (csinálta) de mivel kész, így valószínű nem okozott problémát

- Nagyobb adatforgalom, lassabb renderelés.
Ehhez nem tudok mit hozzá tenni, nem hiszem, hogy az a néhány bájt sokat számít.
- A kliensben egy nagy paca fog látszódni.
Sajnos előtte is az volt
- Felesleges megszólalások keletkeznek, pl. az Üllőiről a Petőfi hídra "tarts balra", majd "fordulj balra". A "tarts balra" nélkül is tudom, hogy a bal oldali sávokból kell majd balra fordulni. A "tarts balránál" azt várom, hogy elágazik az út, amin eddig haladtam, nem pedig azt, hogy sávot váltsak. Szerintem ne akarjunk egy nem létező megszólalást ("sorolj be balra") kikényszeríteni a programból a térkép hekkelésével, főleg ha az nem is azt jelenti, amire szánva van.
Na ez a lényeg! Te tudod, hogy balra kell sorolni, de aki nem járt még arra az nem biztos. Abban igazad van, hogy sokkal jobb lenne egy sorolj felszólítás, de jelenleg ilyen nincs. De...
- Eltűnnek fontos megszólalások, pl. a Gyáli út felől jobbra az Üllőire így tuti nem lesz "fordulj jobbra" a kereszteződés előtt. Mire odaérek, nem fog semmit mondani. Nem akarom mindig a képernyőt bámulni, ezért fontos a megfelelő megszólalás és annak ideje.
Még egy pont nálad. Sokat szenvedtem (szenvedek) ezzel a csomóponttal, hogy mindig a megfelelőt mondja, de...
és itt jön a de
... nagyon sok helyen (és remekül kiemeltél két tökéletes példást) van az, hogy egy sávban lassú a haladás, még a mellette lévőben tökéletes a haladás. Ilyen pl a Könyves Kálmánon a Rákóczi híd felől haladva jobbra az Üllőire fordulásos sáv. Rendszerint megáll egy busz a megállóba, bénázik a befordulással, vagy csak szimplán "szűk" zöld, így feltorlódik a kocsisor, miközben a körúton száguldoznak az autók. Ha nincs külön sáv (mint ahogy ez pár hónapja is volt) rendszerint ott dugót jelzett, noha nem volt ott semmi, csak valaki nem bírt jobbra fordulni.
Ugyan ez a helyzet a másik kereszteződésnél is, bár mióta ismét van két sáv egyenesen az üllőin a Kálvin tér felé, némileg javult.
Szóval én ilyeneket is mérlegeltem, mikor készültek ezek