Pozdrav,
u jednom od postova sam se ukratko predstavio, te taj detalj preskačem. Nalazim se na lokaciji u Srbiji gde nema nijednog editovanog puta te sam s time sam započeo (okolina Zrenjanina-Aradac). Molim iskusnije korisnike (mapere) da me malo upute.
Vozeći se autom snimao sam trase te ih "preneo" na update map. Primetio sam da u poredjenju sa satelitskim snimkom terena ima odstupanja te sam to malo podešavao. Mrežu ulica u mom selu sam radio manualno (Add road...) Imao sam podosta problema jer je snimak terena moje lokacije neprecizan. Našao sam na netu rešenje za to te ga niže "kačim". Može pomoći i ostalim koji imaju sličnih problema.
Zanima me jedna stvar. Editovane puteve ja vidim na mom nalogu. Dali će se one automatski preneti na live map? Dali je potreban neki "zahtev" za to ili...?
Sledeće pitanje tiče se samog editovanja - Kako iskoristiti snimljenu trasu da se od nje napravi upotrebljiva mapa puteva. Ceo put sam snimao u jednom komadu. Kad u update map kliknem na tu trasu markira mi je celu. Kliknuo sam na create road(ili vec kako je pisalo) i tu trasu vidim na mobitelu kad vozim. Nema je (bar tako mislim, jer sam tražio i nisam je našao) na live map. Koliko shvatam ako je nema na live map, nemogu je videti ostali članovi (iako ih u mojoj okolini za sada nema).
Hteo bi takodje snimljeni put podešavati po segmentima, da bi mogao napraviti razlike medju putevima i ulicama... Kako markirati samo odredjeni segment snimljene trase?
Koristan link
http://www.youtube.com/watch?v=POdTRgxkc2kPozdravljam