Radary

Moderators: Unholy, krankyd, Zirland, guri211

Re: Radary

Postby porubcan » Tue Aug 07, 2012 10:14 am

Neviem co su tie zvysne veci, no samotna mytna brana by mala mat rozne snimace a senzory pre kazdy jazdny pruh zvlast. A toto je jedine zariadenie, ktoreho je tam iba 1 kus na celej brane

I'm not drunk, just using tapatalk.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 87 times

Postby porubcan » Tue Aug 07, 2012 1:37 pm

tuto davam zaber z vacsej dialky. vyzera, ze to zariadenie je nainstalovane aj v opacnom smere.
http://oi47.tinypic.com/s0y5qx.jpg
Image Image
porubcan

Postby Glipko » Wed Aug 08, 2012 7:59 am

porubcan wrote:tuto davam zaber z vacsej dialky. vyzera, ze to zariadenie je nainstalovane aj v opacnom smere.

Takze info priamo od ludi co riesia mytne brany - to coho je tam vela su ziarice (TX), podozrivy objekt je DSRC - zariadenie co chyta a spracuva signal z palubnych jednotiek (OBU). No a pre uplnost - tie veci hore na konstrukcii jak je upevnene zabradle su lasery co snimaju prejazd. Kamery si asi identifikoval kazdy sam ;)
Glip @ Ford Focus II 1.6 (2007), HTC EVO 3D (ICS 4.0.3), Waze 3.5.0.0
Glipko

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Pali65 » Thu Aug 09, 2012 9:10 pm

Nie som si istý, či sa tu pýtam správne...

Počas jazdy po D1 ma dnes viackrát upozorňovalo WAZE na stacionárne radary. Neboli to všetky na trase, tak sa chcem spýtať, ako sa upozornenia aktivujú? Nemám namontovaný antiradar, tak neviem posúdiť, či radar je ešte stále aktívny a nemohol by som ani kliknúť na "Už nie".

Ako toto funguje, spoliehame sa na niekoho s antiradarom, alebo sa upozornenie objaví, keď niekto zbadá blesk?
Čierny X-Trail, Ajfón4
AM pre fliačik zeme v Podunajsku
Pali65

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby porubcan » Thu Aug 09, 2012 10:48 pm

radar je objekt v ramci mapy. asi vysvetlim zo sirsa ako je to s tymto.

1. Nahlasenie radaru uzivatelom:
Kazdy uzivatel Waze moze v klientovi nahlasit radar pomocou ikony v hlaseniach (reports) a ma pritom moznost vyznacit ci ide o radar snimajuci rychlost (speed), prejazd na cervenu (red light) alebo je to "falosny" (fake) radar (sorry, ze neuvadzam presne nazvy ako su v menu v klientovi, nepouzivam totiz slovensky preklad).
V tomto momente sa o nahlasenom radare ostatni uzivatelia nijako nedozvedia, treba aby prebehli dalsie kroky popisane nizsie.
V editore sa da najst vela miest (najma v zahranici, staci pozriet Prahu), kde su uzemia posiate desiatkami nahlasenych radarov...
Pozn.: kedze uzivatelom nikto nevysvetlil, ze takymto sposobom maju nahlasovat iba stacionarne radary/kamery, tak sa casto stava, ze uzivatelia takto nahlasia mobilny radar, pripadne hliadku s trojnozkou.

2. spracovanie nahlaseneho radaru v map editore:
Radary nahlasene uzivatelmi sa (skor, ci neskor) obvykle zobrazia v map editore. Aby sa premietli do zivej mapy (v klientovi) je potrebne, aby ich niekto potvrdil, pripadne pred tym upravil (zadal MPR v tomto useku, urcil ci ide o radar/semafor/fake). pripadne nahlaseny radar vymazal.
Pozn.: tuto na fore este stale prebieha diskusia+hlasovanie, ci potvrdzovat fake radary alebo nie.

Najistejsi sposob ako dostat radar do mapy je kroky 1 a 2 spravit sam. idealne v kratkom case po sebe, aby ti nahlaseny radar niekto nevymazal.

3. spravanie sa potvrdeneho radaru v klientovi:
Po potvrdeni radaru v editore sa informacia o radare premietne v zivej mape po relevantnom map update.
V tomto momente su uzivatelia upozornovani na pritomnost radaru pri prejazde okolo.
Stava sa vsak, ze niekto potvrdil radar na mieste, kde ziadny stacionar namontovany nie je (napr. v dobrej viere, ze takto oznaci usek, kde prislusnici casto meravaju rychlost)...
Kazdy uzivatel vsak ma moznost kliknut "uz nie" (not there), co vsak potvrdeny radar nezrusi okamzite.
Ak sa vsak nazbiera dostatocny pocet (netusim kolko to moze byt) nahlaseni "uz nie", radar z mapy zmizne a zmizne aj z editora. (pozn.: toto spravanie som odpozoroval a takto som si to vylozil, je mozna aj taka alternativa, ze staci jedno "uz nie" a radar zmizne pri najblizsom map update)
Alternativne moze uzivatel vymazat uz potvrdeny radar z mapy pomocou editora (ak ma prislusne prava).

Teda ak si upozorneny na radar a ziadny tam nie je, mozes klikat "uz nie" alebo si to miesto najst v editore a skusit radar vymazat.
Ak si nie si isty, ci tam stacionar naozaj je, mozes sa popytat tu na fore (pridaj permalink), pripadne skusit komunikovat priamo s clovekom, ktory radar naposledy upravoval.

PS na zaver perlicka zo zivota tykajuca sa D1 BA-ZA. na viacerych miestach su pri stredovych zvodidlach nainstalovane plechove skrine, do ktorych je mozne stacionarny radar namontovat a nasledne ho prevadzkovat. tieto miesta su nahodene v mape ako potvrdene radary (minimalne usek BA-TN viem potvrdit z vlastnych skusenosti). avsak tieto stacionarne radary nie su v prevadzke neustale... teda su asi viac vypnute ako zapnute... casto sa dokonca samotny radar v skrini ani nenachadza...
Image Image
porubcan

Postby Pali65 » Fri Aug 10, 2012 7:37 am

Ďakujem za objasnenie, už som pochopil.

Lepšie je tam tie radary nechať na mape, ako sa neskôr čudovať...
Čierny X-Trail, Ajfón4
AM pre fliačik zeme v Podunajsku
Pali65

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby porubcan » Mon Aug 13, 2012 6:09 am

Glipko wrote:
porubcan wrote:tuto davam zaber z vacsej dialky. vyzera, ze to zariadenie je nainstalovane aj v opacnom smere.

Takze info priamo od ludi co riesia mytne brany - to coho je tam vela su ziarice (TX), podozrivy objekt je DSRC - zariadenie co chyta a spracuva signal z palubnych jednotiek (OBU). No a pre uplnost - tie veci hore na konstrukcii jak je upevnene zabradle su lasery co snimaju prejazd. Kamery si asi identifikoval kazdy sam ;)

skusal som dnes nahravat pomocou blackbox appky, takze som ziskal zaber s nizkym rozlisenim...
v opacnom smere (TT->SC) je vsak v pravej casti brany namontovane este cosi + 2 kamery k tomu
ak nezabudnem skusim to odfotit nabuduce, zatial screen z videa z nizkym rozlisenim:
Image
brana2.png
brana2.png (141.35 KiB) Viewed 543 times
Last edited by porubcan on Wed Aug 15, 2012 7:36 am, edited 1 time in total.
Image Image
porubcan

Postby Glipko » Tue Aug 14, 2012 1:17 pm

porubcan wrote:skusal som dnes nahravat pomocou blackbox appky, takze som ziskal zaber s nizkym rozlisenim...
v opacnom smere (TT->SC) je vsak v pravej casti brany namontovane este cosi + 2 kamery k tomu
ak nezabudnem skusim to odfotit nabuduce, zatial screen z videa z nizkym rozlisenim:

Vraj bola na tej brane kamera a PC, kvoli kontrole ci sedia pocty aut registrovanych systemom s realitou. Nepouzivalo to ich konektivitu, vraj tam bola nejaka antena, to by mohol byt ten podozrivy objekt pri kamerach. Cakam na potvrdenie, ci to tam stale je, ale vyzera, ze by to mohlo byt ono.
Glip @ Ford Focus II 1.6 (2007), HTC EVO 3D (ICS 4.0.3), Waze 3.5.0.0
Glipko

Postby porubcan » Thu Aug 16, 2012 9:21 pm

takze fotka s rozumnejsim rozlisenim:
Image
http://oi50.tinypic.com/dgrmuv.jpg
Image Image
porubcan

Postby hrbot » Fri Aug 17, 2012 7:57 pm

Vypadá to jako infračervený reflektor/blesk, používaný pro osvětlení scény za šera nebo v noci - kamery jsou citlivé i v IR oblasti a řidiče to neoslňuje. V noci je ale obvykle vidět lehký záblesk ve viditelném spektru (charakteristika reflektoru většinou mírně zasahuje i do viditelného spektra) - např. na křižovatce Sportovní-Pionýrská v Brně je to občas vidět, když člověk stojí na Drobného od arboreta na červené a ze Sportovní projede auto na červenou nebo moc rychle.
Takže to tipuju na úsekové měření rychlosti :-) Není náhodou někde v prostoru před kamerou bílá čára napříč přes pruh?
hrbot

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia