User request

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: User request

Postby foxitrot » Wed Apr 18, 2012 9:44 am

guri211 wrote:
vlado_s wrote:Pozdravujem Sentinel2(a), ktorý zatvoril 4 UR, ale problém neodstránil :oops:

Podobne aj moje... Napises mu PM, ci to spravim ja?

Tiez sa pripajam do zastupu gratulantov :evil: Uz sa podakoval za pozdravy? :mrgreen:

V sobotu som povalcoval zopar ciest v Pezinku, pridal tam 5 UR-iek. Ako sa niekedy vcera-predvcerom objavili na mape, mily Sentinel2(2) vcera cesty vytvoril (no dobre, to este beriem, ale...) bez sajny o tom, ktora je akeho typu, vsetky URka okamzite zavrel, s tym ze len komentar v jednom ciastocne vzal do uvahy, krypticke komentare v ostatnych proste odignoroval a hadam z brucha postlacal bud Solved, alebo Not identified???

Keby sa tak kopia UR ukladala aj do uzivatelovho archivu a vzdy sa zobrazila v ramci danej route (hoci aj zelena, ak uz bola zatvorena)!

Ako som si pozeral okolie, ze ako sa presne pise ten text na URkach, vsimol som si jedno zlte v Senci, vedla Zeleznicnej ulice:
Type: Incorrect junction, Reported on: Apr-16, User drive (GPS trace) ide po PrivateRoad od jazera na otocku autobusov na Zeleznicnej.
Vcera Apr-17 Sentinel2(2) editoval vsetky postihnute segmenty, ktore lezali na GPS trase. UR ostava otvorene. Bud tade siel on a opravil to este pred tym, ako sa UR zobrazilo, alebo neviem...
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 123 times
Been thanked: 55 times

Postby foxitrot » Wed Apr 18, 2012 12:35 pm

A myslim ze Sentinelovi2 pridam klinec do rakvy :twisted:

Pred nejakou hodinou sa mi objavili URka z BA-Pionierskej - Pionierska nebola prejazdna v celej dlzke az po krizovatku s Racianskou:

Zmrsena pripojka Pionierskej na Raciansku.png
Zmrsena pripojka Pionierskej na Raciansku.png (79.19 KiB) Viewed 244 times

A nepreslo ani par minut a obe URka su v haji - hadajte kto ich zavrel? Sentinel2(2), samozrejme ako "Not resolved" a cervene sipky su tam nadalej. Do ..... ked na tej krizovatke visi henten komentar a este jedno URko na krizovatke Pionierska-Kyjevska s GPS trackom cez chybne miesto a sentinel2 nenajde cervene sipky o dva segmenty ci 30 metrov od URka s komentarom? Ten jedinec nema pravo editovat a dotykat sa URiek a nebodaj byt Area Managerom :x Prosim dobrovolnika aby mu zalozil zeliezka na ruky a upevnil aspon meter od najblizsej klavesnice!!!
foxitrot
Waze Champs

Postby guri211 » Wed Apr 18, 2012 1:11 pm

Poslal som mu PM so ziadostou o vyjadrenie. Ak sa neozve ani na 2. pokus, budeme mu musiet zrusit konto. Tych staznosti na neho mam uz viac.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Has thanked: 42 times
Been thanked: 33 times

Postby Sentinel2 » Wed Apr 18, 2012 2:10 pm

Zdravim pani,

je mi luto ak som sa niekoho dotkol ale snazim sa pomoct ako viem.

Ked vidim UR lebo niekde nie je cesta a viem ju spravit, tak ju spravim ako viem. Ak tam niekto najde nejaku chybu tak to moze doplnit. Ak neviem ulicu, zadam len mesto a bez ulice. (to k Pezinku)

Ano, isiel som trasou, kde neboli spojene cesty a zadal som UR. Bohuzial system bol nejaky spomaleny a ani po nejakom case tam nic nebolo, tak som chybu opravil aj bez toho aby sa to objavilo. Na druhy den ked sa vyhodilo UR, tak som ho jednoducho uzavrel ako Solved, kedze realne uz vyrieseny bol. (to k Sencu)

Pri UR nevidno ci ho zadal nejaky zaciatocnik, kt. klika chyby len tak alebo skuseny uzivatel. Pri Pioinerskej boli dve UR. Jedna a hned vedla druha, ze uz je to OK. Tak som tu prvu dal ako neidentifikovanu a druhu ako vyriesenu.
Sentinel2

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby foxitrot » Wed Apr 18, 2012 4:38 pm

Zdravim aj ja,
Sentinel2 wrote:Ak neviem ulicu, zadam len mesto a bez ulice. (to k Pezinku)

Neslo o nazov ulice (hoci aj tu jednu, ktoru som doslova zapisal do UR-ka) si do mapy neprepisal doslova. Islo mi skor o typy a tvary segmentov. Jedno ci hlavna, vedlajsia, polna ci vyslapany chodnik? Nestaci na cervenej krivolakej ceste dat "Pezinok"+Street+Apply a nova cesta je na mape... bez akehokolvek pokusu o ucesanie geometrie, pohladu ci nahodou na snimkach nejde krizom cez dom alebo cez rieku, atd.

Sentinel2 wrote:Pri Pioinerskej boli dve UR. Jedna a hned vedla druha, ze uz je to OK. Tak som tu prvu dal ako neidentifikovanu a druhu ako vyriesenu.

Takze ked citas "Incorrect junction" + "tu je to uz OK. Ale z Pionierska sa sem neda prist", hoci hned vedla je dalsie UR, pre teba to znie skor ako "ten problem je uz vyrieseny" a ani sa nepokusas hladat nejaky problem v okoli? Mimochodom obe spravy mi prisli v zneni "The map problem you reported on Waze on 17-Apr-2012 ... has been reviewed by Sentinel2 but wasn't resolved..." - Vyriesena ma uplne iny text!

Sentinel2 wrote:Ked vidim UR lebo niekde nie je cesta a viem ju spravit, tak ju spravim ako viem. Ak tam niekto najde nejaku chybu tak to moze doplnit.

To uz je neskor problem, ked URka zlikvidujes, bez toho, ze by si si bol isty, ze problem si naozaj vyriesil.

Sentinel2 wrote:Pri UR nevidno ci ho zadal nejaky zaciatocnik, kt. klika chyby len tak alebo skuseny uzivatel.

Ale na tvojom konani nevidiet ani pokus o riesenie ako skuseny uzivatel :cry: skor mi to pripada, ze klikas URka len tak, aby si ich co najviac zatvoril.

=====
Mal by som jedno odporucanie, alebo prosbu, pre vsetkych (vratane AM a CM): Ak niekto nie ste na 105% presvedceni, ze tento UR viem vyriesit, radsej ho aj par tyzdnov nechajte tak. Netreba vsetky UR zatvorit par minut po tom, ako sa objavia v editore. Mozno popozajtra sa na to mrkne niekto, kto tam vedla byva... Stary dobry Cartouche, kde UR-ka viseli cele tyzdne na mape s kopou komentarov a kto mal spasonosny napad (alebo dostal odpoved od ziadatela), ten ich mohol doriesit a zatvorit... Mozno Waze devs este tento rok stihnu nakodovat komunikaciu ziadatel<->editor?
foxitrot
Waze Champs

Postby Sentinel2 » Wed Apr 18, 2012 4:56 pm

OK, budem to robit teda len ako vy "skuseni" a opravovat len svoje veci a tie kde som si na 105% isty.

Doteraz som svoje veci neoznacoval ako chybu ale jednoducho opravil. Pripadalo mi cudne zadavat chybu ked ju viem sam opravit. Spravil som to len raz ked som vedel, ze nebudem hned pri PC aby som nezabudol. To mi skor pripadalo ako zbieranie bodov za uzatvaranie UR. Zadat chybu, vyriesit, uzavriet.

Za chybu som povazoval to, ze uzivatel zisti chybu, sam ju nechce/nevie opravit a nahlasi ju aby to niekto spravil (v ramci jeho moznosti). T.j. ked tam cesta nie je, tak lepsie tam cestu vytvorit ciastocne ako vobec a ked tam v okoli je niekto kto to pozna, tak to jednoducho upravi. Na to je update. Nie zadat chybu a rozculovat sa, ze to niekto opravil len ciastocne a nie podla mojich predstav.

Tie nevyriesene beriem. Mal som si to lepsie pozriet.
Sentinel2

Has thanked: 0 time

Postby pleswi » Wed Apr 18, 2012 5:11 pm

Nechci se tu nekoho zastavat a nekoho obvinovat, jen bych rad pronesl a znovu otevrel nazor, na to, ze velmi chybi komunikace s zadavatelem UR a editory. Nemyslim si ze by mel byt velky problem implementovat alespon jednoduchou komunikaci pres emaily registrovane k uctum bez toho aby uzivatele navzajem znali sve emaily. Stejne UR obsahuje jmeno toho kdo to zadal a nasledne mu po vyreseni prijde email tak proc to jmeno nezobrazit pri kliknuti na nej otevrit formular pro napsani zpravy konkretnimu cloveku (neznam jeho adresu zna ji pouze system) odeslu -> system vytahne adresu z DB odesle na ni email a prilozi odkaz na odpoved pres stejny formular. Programatorska prace na cca 10 min protoze vsechny udaje waze má jen je zobrazit a pridat stranku s formularem.

Tímto bych chtel "oficialne" pozadat foxitrota jestli by zformuloval oficialni pozadavek na tuto ficuru pro pana Waze a preformuloval me neohrabane vyjadreni teto funkce :)
pleswi

Has thanked: 3 times

Postby foxitrot » Wed Apr 18, 2012 5:58 pm

pleswi wrote:Tímto bych chtel "oficialne" pozadat foxitrota jestli by zformuloval oficialni pozadavek na tuto ficuru pro pana Waze a preformuloval me neohrabane vyjadreni teto funkce :)

Uz to ziadaju stovky ludi niekolko mesiacov.
foxitrot
Waze Champs

Postby pleswi » Wed Apr 18, 2012 5:59 pm

Ja jsem si to myslel, ovsem vetsina natlak by mohl pomoct v rychlejsi implementaci vzdyt je to opravdu otazka 10 min :(
pleswi

Has thanked: 3 times

Postby foxitrot » Wed Apr 18, 2012 6:02 pm

Zobrazit meno - to mozno. Ale Support sa zatial nikdy nevymackol, ci to nechcu zobrazit (a preco to nezobrazia), alebo ci to zobrazia neskor... "Mrtvy chrobak", to vedia zahrat dokonale :| ale komunikacia im moc nejde. (Mozno este aj tu chcu utajit?)
foxitrot
Waze Champs

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia