User request

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: User request

Postby porubcan » Fri Apr 20, 2012 9:03 am

guri211 wrote:
porubcan wrote:... mam otazku, ci tento segment, nema nahodou mat moznost vyjazdu aj na nadjazd ponad dialnicu a nie len na pripajaci pruh k dialnici. podla vodorovneho dopravneho znacenia by som tipol, ze sa odtial da vyjst aj na nadjazd.

Uplnou zhodou okolnosti som tam dnes bol (prezuval som v AZ Pneu) a potvrdzujem ze sa odtial da odbocit aj doprava, aj este dopravsie :D

v noci som to upravil, pripadne checknite ci je to optimalne riesenie - spravil som iba 1 junction a kvoli tomu som zaciatok odpajania na zjazd k dialnici posunul o par metrov blizsie k dialnici
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 48 times
Been thanked: 91 times

Postby porubcan » Fri Apr 20, 2012 9:11 am

zaujimave je, ze vznikaju nove UR v Cartouche. v Cartouche v danom junction viacere odbocenia povolene nie su, v Papyruse vsak povolene su.
UR je pravdepodobne poziadavka povolit konektivitu tohto locknuteho segmentu - BA krizovatka Lamacska a Harmincova. ja nemam prava to fixnut. zhodou okolnosti je to ta ista krizovatka kde riesime dsvp.
Image Image
porubcan

Postby foxitrot » Fri Apr 20, 2012 9:48 am

oolcoo wrote:myslite, ze by to bolo nelogicke keby hned ako sa pruhy rozdelia zahlasilo "drzte sa vpravo" a na mieste zaciatku plnej ciary by zahlasilo "odbocte vpravo"?

To by bolo fajn (s tym, ze posledna hlaska by nebola s predstihom 70-80 metrov, ale presne v tom bode - tak to robi moj Navteq), akurat by pan Waze musel chciet naprogramovat nejaku podporu na take hlasenia a editovanie tvaru krizovatky vratane jazdnych a odbocovacich pruhov (ako napriklad Turn lanes plugin pre JOSM editor) - myslim ze tak daleko urcite neplanuje zajst, urcite nie najblizsi(e) rok(y) - ved zakladna funkcionalita este stale poriadne nefunguje!

Musel by si to "workaroundovat" a za zaciatok plnej ciary pridat este jeden prejazdny segment, smerujuci dolava, aby tam vznikla realna krizovatka a navigator na ten pravy odbocovaci pruh hlasil tu druhu hlasku "odbocte vpravo". A kam dolava by smeroval ten segment? Naspat na tie pruhy, odbocujuce dolava? ;)
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 126 times
Been thanked: 56 times

Postby foxitrot » Fri Apr 20, 2012 9:51 am

porubcan wrote:v noci som to upravil, pripadne checknite ci je to optimalne riesenie - spravil som iba 1 junction a kvoli tomu som zaciatok odpajania na zjazd k dialnici posunul o par metrov blizsie k dialnici

Kludne to tak moze byt.

A pre koho si nechal ten krpaty segment? Ten uz si mohol s niecim spojit.
foxitrot
Waze Champs

Postby foxitrot » Fri Apr 20, 2012 10:01 am

porubcan wrote:zaujimave je, ze vznikaju nove UR v Cartouche.

Tie vznikaju, ked sa vytvoria v LiveMap. Ked sedis na pocitaci, mozes do mapy rucne vlozit UR z miesta, ktore si si pamatal ako chybne. Akurat sa to nezobrazi vo WME :roll:

porubcan wrote:v Cartouche v danom junction viacere odbocenia povolene nie su, v Papyruse vsak povolene su.

Na Restricted Turns layer zabudni, nefunguje. Vsimaj si farebne zvyraznenie susednych segmentov, ked niektory selektujes.

porubcan wrote:UR je pravdepodobne poziadavka povolit konektivitu tohto locknuteho segmentu - BA krizovatka Lamacska a Harmincova. ja nemam prava to fixnut.

Ano, ide presne o to. Kedze je to velka svetelna krizovatka a nemal by tam byt problem odbocit vlavo, povolil som to (a UR zmenil). Ak tam v skutocnosti lave odbocenie nie je povolene, dajte prosim vediet alebo to rovno zas zakazte.
foxitrot
Waze Champs

Postby oolcoo » Fri Apr 20, 2012 12:13 pm

foxitrot wrote:
oolcoo wrote:myslite, ze by to bolo nelogicke keby hned ako sa pruhy rozdelia zahlasilo "drzte sa vpravo" a na mieste zaciatku plnej ciary by zahlasilo "odbocte vpravo"?

To by bolo fajn (s tym, ze posledna hlaska by nebola s predstihom 70-80 metrov, ale presne v tom bode - tak to robi moj Navteq), akurat by pan Waze musel chciet naprogramovat nejaku podporu na take hlasenia a editovanie tvaru krizovatky vratane jazdnych a odbocovacich pruhov (ako napriklad Turn lanes plugin pre JOSM editor) - myslim ze tak daleko urcite neplanuje zajst, urcite nie najblizsi(e) rok(y) - ved zakladna funkcionalita este stale poriadne nefunguje!

Musel by si to "workaroundovat" a za zaciatok plnej ciary pridat este jeden prejazdny segment, smerujuci dolava, aby tam vznikla realna krizovatka a navigator na ten pravy odbocovaci pruh hlasil tu druhu hlasku "odbocte vpravo". A kam dolava by smeroval ten segment? Naspat na tie pruhy, odbocujuce dolava? ;)

skusil som nieco taketo vymysliet, pruhy som daval co najblizsie k sebe aby to tam nevytvaralo zbytocnu "tucnotu" na mape. pozrite a diskutujte :)
https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... ,153468377
Area manager TU a TU
Waze 3.5.3.0 @ iPhone 4S - iOS 6.1 (10B142) @ Peugeot 107
oolcoo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby porubcan » Fri Apr 20, 2012 12:23 pm

foxitrot wrote:
porubcan wrote:v noci som to upravil, pripadne checknite ci je to optimalne riesenie - spravil som iba 1 junction a kvoli tomu som zaciatok odpajania na zjazd k dialnici posunul o par metrov blizsie k dialnici

Kludne to tak moze byt.

A pre koho si nechal ten krpaty segment? Ten uz si mohol s niecim spojit.

mohol, no takto aspon vidno o kolko som posunul ten zjazd. zmazat junction nie je problem
Image Image
porubcan

Postby porubcan » Fri Apr 20, 2012 12:25 pm

foxitrot wrote:
porubcan wrote:UR je pravdepodobne poziadavka povolit konektivitu tohto locknuteho segmentu - BA krizovatka Lamacska a Harmincova. ja nemam prava to fixnut.

Ano, ide presne o to. Kedze je to velka svetelna krizovatka a nemal by tam byt problem odbocit vlavo, povolil som to (a UR zmenil). Ak tam v skutocnosti lave odbocenie nie je povolene, dajte prosim vediet alebo to rovno zas zakazte.

a teraz ma napadlo, ze takto je to vlastne zle. lebo tymto povolenim umoznis otocenie do protismeru na svetelnej krizovatke.... teda jedinym zmysluplnym riesenim je tam doplnit zvlast segment pre odbocenie z vedlajsej...
Image Image
porubcan

Postby porubcan » Fri Apr 20, 2012 12:30 pm

oolcoo wrote:skusil som nieco taketo vymysliet, pruhy som daval co najblizsie k sebe aby to tam nevytvaralo zbytocnu "tucnotu" na mape. pozrite a diskutujte :)
https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... ,153468377

zostal ti tam navyse jeden pomocny segment
co sa tyka samotneho riesenia dsvp a nasledne ovp, tak by to takto asi mohlo fungovat...
budeme vsak teraz takto menit vsetky krizovatky s odbocovacimi pruhmi?
pripadne to zacneme aplikovat aj na odbocovacie pruhy vlavo? (to by znamenalo prerobit snad vsetky vacsie krizovatky co som kedy v editore videl)
Image Image
porubcan

Postby porubcan » Fri Apr 20, 2012 12:31 pm

porubcan wrote:
foxitrot wrote:

a teraz ma napadlo, ze takto je to vlastne zle. lebo tymto povolenim umoznis otocenie do protismeru na svetelnej krizovatke (na hlavnej ceste).... teda jedinym zmysluplnym riesenim je tam doplnit zvlast segment pre odbocenie z vedlajsej...
Image Image
porubcan

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia