Off-line mapování

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Off-line mapování

Postby LiborA » Sun Jan 10, 2010 10:21 am

Protože se tady objevilo několik příspěvků k off-line mapování tak jsem založil nový thread a udělal několik testů možností off-line mapování :)

Test č. 1 - na počátku cesty jsem byl připojen k wifi - po ujetí z dosahu wifi se objevila hláška o s požadavkem ne výběr nového připojení tu jsem ignoroval a na konci cesty jsem se zkusil připojit k nějaké nekódované wifině (spojení bylo dost nestabilní a za chviličku se objevilo opět okno s výběrem připojení (takže si nejsem jist, zda jesm se připojil či nikoliv) - cesta je v archívu zanesena tj. tento postup funguje

Test č. 2 - na počátku cesty jsem se nepřipojil tj. zůstalo mi tam viset okno s výběrem připojení) a po skončení cesty jsem zavřel okno s výzvou k výběru připojení (cesta byla jen přejezd na parkovišti nákupního centra, tj. jen pár desítek metrů) - cesta není v archívu mých cest zanesena

Test č. 3 - na počátku cesty jsem se nepřipojil a po skončení cesty jsem se připojil prostřednictvím svého datového tarifu (typický případ návratové cesty z ciziny :) ) - cesta je v archívu zanesena tj. tento postup funguje
HTC EVO 3D a Waze 3.6.0 for Android
Informace pro editory, Přehledné video v angličtině
LiborA

Has thanked: 1 time
Been thanked: 7 times

Re: Off-line mapování

Postby Zirland » Sun Jan 10, 2010 10:45 am

Zkusím si to teď představit jak to proběhne u mně... Takže pojedu v ČR na signálu GPRS/EDGE. Pohoda, klasika. Před hranicema uložím a pak začnu laborovat.

Začátek na českém území, pod signálem. Krátce po přechodu státní hranice dojde k výpadku datového připojení, neboť v zahraničních sítích nemám připojení povoleno. Klient pojede offline přes celou Evropu. Jestli to dobře chápu, tak (pokud si chci uchovat cesty) nesmím klienta zavřít dříve, než někde znásilním wifi. To je výzva :)

Na zpáteční cestě by se celá trasa měla na server uložit ve chvíli, kdy překročím hranice do ČR a neměl bych o to přijít. Je to tak?
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Has thanked: 9 times
Been thanked: 74 times

Postby LiborA » Sun Jan 10, 2010 11:05 am

Ano tak nějak by to mělo fungovat :) Ale kdo ví? Já přišel o cestu do Drážďan, ale z Drážďan ji mám, takže aspoň něco :)
LiborA

Postby Stormer » Sun Jan 10, 2010 3:17 pm

Aha takze proste pro zaneseni zmapovanych cest z offline rezimu je treba je nahrat driv, nez zavru klienta... to by nebylo tak hrozny.. horsi je, ze na androidu funguje ten klient trosku podivne a kdyz se prepnu jinam (treba nekdo zavola) tak se hodne casto stane, ze pri navratu do waze se objevi chybova hlaska nebo se zacne waze znovu spoustet.. tak necham proste mapovani zahranici na jinych ;) stejne tam az zas tak casto nejezdim ;)
Stormer

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby LiborA » Sun Jan 10, 2010 6:32 pm

Stormer wrote:tak necham proste mapovani zahranici na jinych ;) stejne tam az zas tak casto nejezdim ;)

Souhlasím, máme dost práce doma :lol: Akorát by to chtělo dotáhnout hlavní tahy přes hranice aspoň kousek do zahraničí, bohužel většina cest zatím končí pár kilometrů před hranicemi (viz např. D5)
LiborA

Postby Stormer » Sun Jan 10, 2010 7:48 pm

Ja dotahl na hranice jen cestu do Vidne pres Znojmo.. mapoval jsem az do Vidne i zpet, ale to jsem jeste netusil, ze musim data odeslat pred vypnutim waze ;(

EDIT: vlastne jsem mapoval jeste cestu z Jihlavy do Rakouska pres Cesky Budejovice, ale tam mi zahadne trasa konci kus za Budejovicema a neni az na hranice ;(
Stormer

Postby Zirland » Sun Jan 10, 2010 8:41 pm

Tento týden udělám D5. Snad :)
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Postby Zirland » Wed Jan 13, 2010 10:24 am

S potěšením musím konstatovat, že všechny trasy se mi zatím povedlo uchovat a následně zanést na server, takže super.

Vypadá to, že opravdu načítá do paměti a při dostupnosti internetu to tam natlačí.
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Postby LiborA » Wed Jan 13, 2010 12:08 pm

Zirland wrote:Tento týden udělám D5. Snad :)

Zeditoval jsem ten kousek co chyběl k hranicím, ale za hranice už mne to nepustilo - no permission :( Takže to budeš muset oeditovat sám
LiborA

Postby vejpuste » Tue Jan 10, 2012 8:15 pm

Zdravim.
Nevim, jestli doslo k nejakym zmenam, ale offline rezim se mi nedari provozovat.
Uz jsem nekolikrat jel s Waze bez internetu, nekdy s dopredu nastavenym navigovanim i jen tak a v Dashboardu mam stale Offline Existing Kilometers : 0. Aktualizaci uz bylo spousta.
Aplikaci jsem nevypinal, nasledne jsem i odeslal logy, jen tak aby si navazal spojeni.
Offline valcovani jsem taky zkousel.
Zatim vyuzivam Vodafone zdarma internet na vikend, ale to bude brzo koncit.
Poku nekomu offline kilometry pribyvaji, tak prosim zkuste napsat navod.
Diky.
Libor
vejpuste

Next

Return to Czech Republic and Slovakia