by Pernstein » Tue Jan 29, 2013 1:07 pm
Jak už někdo před nedávnem psal (nevím, jestli v tomhle vláknu), obsáhlost zadaných cen pohonných hmot je zcela nedostačující a jsem přesvědčen, že je to zaviněno z velké části i poměrně složitým zadáváním cen.
Člověk, který nechodí na fórum (a věřím, že takových je 95%) a je zvyklý leda sem tam píchnout do mapy zácpu si doteď může myslet, že ceny se zadávají z nějaké centrály a ne cestou uživatelů. Od té doby, co bylo zadávání cen zaktivováno, jsem vyjel z Prahy čtyřikrát, pokaždé jiným směrem - Liberec, Jičín, Kutná Hora, Chomutov. Po opuštění Prahy jsem se nesetkal nikde - mimo některých dálničních pump, které jsou z hlediska smyslu fíčury, tedy úspory peněz, naprosto nanic - se zadanými cenami. Pochybuju přitom, že by po těchto celkem frekventovaných směrech wazeři nejezdili. Prostě to jen nevědí.
Líbilo by se mi, kdyby Waze upoutal řidičovu pozornost automaticky při přiblížení se k benzínce stejně jako při přiblížení se k radaru, nějaká zvuková hláška a vyskočivší tabulka, kde by byly vidět ceny v programu k porovnání s realitou. v případě aktuálnosti cen by se tabulka po třeba 10 sekundách sama ztratila a jen tím průjezdem by byla potvrzena aktuálnost. V případě nutné opravy by se mohl řidič jedním klikem (což je podle mě stěžejní) dostat do žádané položky k opravě a po opravě by tabulka opět sama zmizela po 5 - 10 sekundách. To automatické zmizení po potvrzení změněné ceny považuju za nejdůležitější, maximálně mě vytáčí nutnost čekat potvrzení změny bez možnosti návratu do mapy a pak ještě hledat ten titěrný křížek v pravém horním rohu k vyskočení z tabulky...
Nevíte, zda se v tomto směru něco chystá?