Co delat s lidmi co valcuji jiz nakreslenou zeleznici?

Moderators: Unholy, krankyd, Zirland, guri211

Re: Co delat s lidmi co valcuji jiz nakreslenou zeleznici?

Postby b-007 » Thu Feb 14, 2013 10:42 pm

Koukám, že jsem rozpoutal velkou debatu :-).
A co jim tedy nejdříve napsat za ČR a SK komunitu mail, aby se vyjádřily ohledně tohoto problému a případně nastínily horizont řešení. A pak se můžem rozhodnout, zda chodníky či neviditelnou železnici.
Samozřejmě už můžem začít řešit spojovámí segmentů, aby to pak šlo případně rychle překlopit :-D.
b-007

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Postby shalafi » Sat Feb 16, 2013 9:34 am

Ja som za konverziu na chodniky aj na Slovensku.
Landmarky nie, nelepi sa k nim auticko a su preto navnadou na valcovanie. Navyse ak sa Waze rozhodne zapnut zeleznice v klientovi, bude treba znovu pridavat segmenty.
Country manager: Slovakia
Waze 3.6.0 @ HTC ONE S [4.2.2 CM10.1] @ 2012 Citroën C5
shalafi
Waze Champs

Has thanked: 48 times
Been thanked: 23 times

Postby porubcan » Sat Feb 16, 2013 9:44 am

mne je to jedno. zijeme s tym (sucasnym stavom) uz dost dlho... vyvalcovane zeleznice sa objavia iba sem-tam... teraz neviem co je menej roboty... ci to v momente, ked na take valcovanie narazim to jednoducho vymazem, alebo budem teraz systematicky preklapat Railroad na Walking trail?
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 87 times

Postby vitj » Sat Feb 16, 2013 10:07 am

porubcan wrote:mne je to jedno. zijeme s tym (sucasnym stavom) uz dost dlho... vyvalcovane zeleznice sa objavia iba sem-tam... teraz neviem co je menej roboty... ci to v momente, ked na take valcovanie narazim to jednoducho vymazem, alebo budem teraz systematicky preklapat Railroad na Walking trail?

Mazu vyvalcovane zeleznice docela casto, tak jednou za 14 dni v dlouhem useku, takze prace s preklopenim zas o tolik vic nebude.
Dulezitejsi je, ze by pak byly videt v klientovi.
vitj

Has thanked: 12 times
Been thanked: 9 times

Postby ed0147a » Sat Feb 16, 2013 12:04 pm

nie som za preklapat to z rail na walking alebo hocico ine len kvoli viditelnosti, je to nesystemove riesenie.

Treba pritlacit na devs aby implementovali viditelnost a valcovanie logicky prestane.
nasledne sa docistia prepojenia a krizenia zo zeleznicou/elektrickou
Android 3.2.2.2 @ Samsung Galaxy Ace 2 @ Waze 3.5.1.4> 3.6.0.0 @ Seat Ibiza 6L blue

WAZEstats.com - Unofficial Waze statistics
ed0147a

Has thanked: 17 times
Been thanked: 3 times

Postby foxitrot » Sat Feb 16, 2013 1:48 pm

Čisto teoreticky, koľko práce by s tým súdruhovia mali, keby v DB vsetky napr. SK segmenty pomenované "ŽSR *" zmenili na a) WT, b) RR? :roll:
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 117 times
Been thanked: 53 times

Postby Suik » Mon Feb 18, 2013 1:14 am

Ja som sa s tym v mojej EA uz popravde dost dlho nestretol. Neviem ci ta preklapacka je nutna... To uz ked na nieco by sahat mali, tak nech cvaknu RR "on" a hotovo :)...a moze to byt aj ciernobiela (polo)vyrazna ciara, ako byva zvykom v mapach.
Ako poznam waze, este aj pouzivanie waze vo vlakoch budu potom chciet pouzit na presne zistovanie meskania/polohy vlaku (co je u nas uz sice teraz), pripadne cisto nejake socialne funkcie....alebo taky vizualny "trainradar24" :D
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby BohusM » Mon Mar 04, 2013 12:54 pm

Nedávno som objavil landmark zrejme vyrobený na základe RR segmentu pomocou skriptu "Street to river" (http://userscripts.org/scripts/show/122049) používateľom "railcar(5)".
https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... ks=1783721 (pozn.: Landmark je kratší ako táto trať, lebo bol vytvorený z kratšieho segmentu, ktorý som potom spojil s druhým.).

Keby bola každá trať tvorená jedným segmentom, tak vyrobenie landmarkov je relatívne jednoduché. Na Slovensku som napočítal 71 tratí. Pôvodné RR segmenty by zostali, takže s routovaním by nebol problém a v prípade zmeny ich zobrazovania v klientovi by stačilo landmarky zmazať.

Mne sa toto riešenie páči. Bude niekto proti, keď pospájam mne dostupné trate ŽSR do jedného segmentu (pre každú trať) a vytvorím z nich landmarky?
BohusM

Has thanked: 11 times
Been thanked: 2 times

Postby porubcan » Mon Mar 04, 2013 1:05 pm

s tym spajanim to podla mna nie je az taky skvely napad. posledne diskusie na tuto temu vyustili k zaveru, ze tam, kde sa cesta urovnovo krizuje so zeleznicou by mal byt junction (samozrejme konektivita cesta X zeleznica zakazana).
ak sa dobre pamatam, tak hlavne kvoli tomu, aby pripadne dlhe statie na cervenu pred zavorami neafektovalo priemerne rychlosti cesty za zeleznicou v danom smere. je tiez mozne, ze vdaka existencii junction Waze nevyhodnoti spomalenu premavku smerom k junction v blizkom okoli ako zapchu (obdobne ako pri normalych semaforom riadenych krizovatkach)

navyse samotny landmark nezabrani boduchtivym wazerom valcovat zeleznicu...
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 87 times

Postby fotrik » Mon Mar 04, 2013 1:11 pm

Ve ctvrtek jedu vlakem do Praglu, ze bych si navalcoval ~250 km? :D
ImageImage
fotrik

Has thanked: 57 times
Been thanked: 50 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia