Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland
petnek wrote:co znamenají všechny zmiňované zkratky
vargosz wrote:waze použije při navigování hlášku podle toho jaký úhel svírají jednotlivé segmenty které se setkávají v junction (křižovatce)
Při úhlu 180° (prostě se jede rovně) waze mlčí, při úhlu 90° zahlásí OVL nebo OVP a při ostrém úhlu DSVP nebo DSVL. Ty úhly nemusí být samozřejmě úplně přesně je tam tolernace (zkušenější mě případně doplní nebo opraví pokud plácám)
vargosz wrote:Napadá mě ještě jedno řešení, které je hodně jednoduché, ale má nevýhodu, že hlášky z jednoho směru příjdou o těch cca 50m později než by měly (pokud je délka segmentů 50m), ale je otázka co je horší jestli toto, nebo překopání křižovatky na klasické T.
vargosz wrote:Nechtěl jsem znásilňovat nějakou existující křižovatku, takže jsem narychlo udělal modelovou v polích tady je:
https://world.waze.com/editor/?zoom=7&l ... =193271356
vlado_s wrote:Pre istotu si mal ešte tieto pomenovať B.
foxitrot wrote:Odbocenie pod uhlom 180° by som skor nazval "celom vzad"a "jede se rovne" radsej oznacim 0°
foxitrot wrote:Pockame si este taky den a otestujeme v LiveMap. Lenze...
Obavam sa, ze pri jazde v smere B->A pridu hlasenia DSV*+OV*

petk0 wrote:petnek wrote:co znamenají všechny zmiňované zkratky
Cast skratiek sa podarilo sustredit do prveho prispevku rubriky Základní informace pro nováčky
vargosz wrote:Pokud myslíš tyto - DSVP / DSVL / OVP / OVL, tak v tom žádnou velkou záhadu nehledej, znamená to hlášení při navigování - Držte Se V Pravo / Držte Se V Levo / Odbočte V Pravo / Odbočte V Levo
waze použije při navigování hlášku podle toho jaký úhel svírají jednotlivé segmenty které se setkávají v junction (křižovatce)
Při úhlu 180° (prostě se jede rovně) waze mlčí, při úhlu 90° zahlásí OVL nebo OVP a při ostrém úhlu DSVP nebo DSVL. Ty úhly nemusí být samozřejmě úplně přesně je tam tolernace (zkušenější mě případně doplní nebo opraví pokud plácám)
Return to Czech Republic and Slovakia
Users browsing this forum: shalafi