Základní informace pro nováčky

Moderators: Unholy, krankyd, Zirland, guri211

Re: Základní informace pro nováčky

Postby Vikos » Sun Oct 17, 2010 8:15 am

malcor wrote:
Zirland wrote:Tady ten pripad jsem opravil.

Dík za opravu, ale stejně by mě spíš zajímalo proč nemám povolení to udělat sám. Protože přece nejde abys opravoval všecko. Ono to povolení nemám stejně ani dál.

S tím souvisí další dotaz. Dá se omezit zatáčení do ulice i když není jednosměrná? Protože teď je sice ta křižovatka kompletní, ale do "spodní" části ulice Chaloupky je zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhu. V nabídce křižovatky vidím jen Enable all turns a nebo Restrict all turns. Tak jak omezím jenom jeden směr? Nehledě na to, že stejně nemám práva s tím něco udělat :)

http://world.waze.com/cartouche/?zoom=6 ... =110007591

Dá se to udělat:

klikni na první cestu - tu z které se nesmí odbočovat, poté ctrl + klik na druhou cestu - ta co je zakazaná a v menu vyber "create turn restriction" - tím zakážeš jízdu z první cesty do druhé

ad práva.. cestu můžeš editovat pokud jsi přes ní jel ,ae práva na editaci máš s mírným zpožděním: tak kolem 2 dní od vytvoření cesty.. nevím čím to je, ale občas, když se po pár dnech vrátím tam kde jsem jel, tak už mi to jde ;)
:!: Než začnete editovat: :!:
* Waze Czech wiki / Editace / Značení cest / POI - překlad / video návody *

HTC Desire (Android 2.2) + Waze release 2.0.2.4 (Beta :) )
Area manager: Ostravsko, Opavsko a Frýdecko
Vikos

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby malcor » Sun Oct 17, 2010 8:17 am

Díky, na ty jednotlivé turn restriction jsem už přišel a než jsem zeditoval ten můj poslední post tak jsi odpověděl :). Zajímavé je, že jednotlivé restrikce dělat můžu, ale ty hromadné ne.
malcor

Postby Zirland » Sun Oct 17, 2010 8:33 am

malcor wrote:Zajímavé je, že jednotlivé restrikce dělat můžu, ale ty hromadné ne.

Dokážeme vysvětlit spoustu věcí, ale všechno nevíme. Nezbývá než doufat, že brzo se to všechno urovná a ty získáš potřebný práva.
Czech Republic Country Manager
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Has thanked: 9 times
Been thanked: 73 times

Postby iTukan » Sun Oct 17, 2010 2:20 pm

Mám začátečnické dotazy.
První co mě trápí je, že nemohu povolovat odbočování na křižovatkách, které jsem i projel. Např. když už byla křižovatka vytvořena někým jiným a já tam napojil další silnic.

A co mě teď trochu "štve" nejvíc je to, že v mém okolí se připojil user "fotrik", který mi edituje trasy co jsem "vyválcoval" a já s tím pak už nemůžu nic dělat. Ať si je klidně připíše k sobě, ale nejhorší na tom je, že je zadává špatně - špatný typ silnice, nepovoluje průjezdy přes křižovatky patřičnými směry, atd. Vše se děje v okolí Židlochovic. Poraďte co s tím mohu dělat... S tímto přístupem se na to brzy vykašlu, chtěl jsem doplnit okolí, moc tu toho není. Ale nechce se mi dělat něco zbytečně.
iTukan

Postby Zirland » Sun Oct 17, 2010 3:00 pm

iTukan wrote:Mám začátečnické dotazy.
První co mě trápí je, že nemohu povolovat odbočování na křižovatkách, které jsem i projel. Např. když už byla křižovatka vytvořena někým jiným a já tam napojil další silnic.

Chápu, že je to velmi nepříjemné. Nedokážu vysvětlit čím to je. Pokud umíš anglicky, popiš ten problém zde na fóru ve vláknu Bugs. http://world.waze.com/forum/viewforum.php?f=17 Snad to pak brzo opraví.

iTukan wrote:A co mě teď trochu "štve" nejvíc je to, že v mém okolí se připojil user "fotrik", který mi edituje trasy co jsem "vyválcoval" a já s tím pak už nemůžu nic dělat. Ať si je klidně připíše k sobě, ale nejhorší na tom je, že je zadává špatně - špatný typ silnice, nepovoluje průjezdy přes křižovatky patřičnými směry, atd. Vše se děje v okolí Židlochovic. Poraďte co s tím mohu dělat... S tímto přístupem se na to brzy vykašlu, chtěl jsem doplnit okolí, moc tu toho není. Ale nechce se mi dělat něco zbytečně.

Doporučuji uživatele kontaktovat prostřednictvím private message zde na fóru. Tato zpráva mu pak přijde do mailu a snad bude reagovat. Vyříkejte si to a doufám, že se vše vyřeší.
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Postby iTukan » Sun Oct 17, 2010 3:35 pm

Diky, napisu mu.

Jeste jeden dotaz...
Needitujete nekdo mapy na Macu? Zkouším všechny prohlížeče co mám (Safari, Chrome, Firefox) a vždy to chvíli (pár minut jede) a pak nejsem schopen ani vybrat silnic, musím zkusit jiný prohlížeč, chvíli to zase jede a tak stále dokola. Takhle se s tím nedá dělat... :(
iTukan

Postby Zirland » Sun Oct 17, 2010 3:48 pm

iTukan wrote:Diky, napisu mu.

Jeste jeden dotaz...
Needitujete nekdo mapy na Macu? Zkouším všechny prohlížeče co mám (Safari, Chrome, Firefox) a vždy to chvíli (pár minut jede) a pak nejsem schopen ani vybrat silnic, musím zkusit jiný prohlížeč, chvíli to zase jede a tak stále dokola. Takhle se s tím nedá dělat... :(

Já edituji na Macu, ale ono to je celkem jedno. Ten problém co popisuješ souvisí s výpadky služby na straně serveru. A máme to všichni. Dopoledne to jelo v pohodě, ale momentálně to nejede.
"The Wazebrity"
Zirland
Waze Champs

Postby Vikos » Sun Oct 17, 2010 5:39 pm

iTukan wrote:
Diky, napisu mu.

Jeste jeden dotaz...
Needitujete nekdo mapy na Macu? Zkouším všec...

Já edituji na Macu, ale ono to je celkem jedno. Ten problém co popisuješ souvisí s výpadky služby na straně serveru. A máme to všichni. Dopoledne to jelo v pohodě, ale momentálně to nejede.

já teď zkoušel cca 15 minut editovat (Win+chrome) a jede mi to... Občas se to trošku zasekne... Ale v zásadě jede.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Vikos

Postby malcor » Mon Oct 18, 2010 7:08 am

Tak si s tím hraju trošku víc. zjistil jsem, že pořád nemůžu používat funkci enable all turns, (kvůli právům), ale musím povolovat jednotlivé směry po jednom. Taky se nemůžu připojovat na stávající silnice. Další co mi nejde je vytvoření kruhového objezdu, ale tentokrát je na vině Internal server error.

Zajímalo by mě jak řešíte "zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhy"? Tváříte se v mapě jak kdyby to neexistovalo? Nebo tam omezujete zatočení? Nebo jinak?
malcor

Postby Vikos » Mon Oct 18, 2010 10:46 am

Zajímalo by mě jak řešíte "zákaz vjezdu mimo dopravní obsluhy"? Tváříte se v mapě jak kdyby to neexistovalo? Nebo tam omezujete zatočení? Nebo jinak?

Já to dávám jako “neprůjezdnou“ přímo v označení směru cesty. Ale bohužel se mi stává, že edituju i cesty které jsem nekreslil já, tak to není 100% ní :)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Vikos

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia