Hungarian Forum

Moderators: Unholy, krankyd, The Fej, Watt25

Re: Hungarian Forum

Postby Watt25 » Tue Jan 24, 2012 8:35 am

pulsarxp wrote:Észre vettétek, hogy megváltozott a szaloncukor evés hangja?

Jól van, most mit kell felvágni vele, hogy te minden nap kapsz? :) (Egyébként észrevettem. :) )
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Postby Watt25 » Wed Jan 25, 2012 8:32 pm

Akinek problémája van a fórumba belépéssel, az törölje a böngészőjéből a cookie-kat (és a cache-t).
ZTE Skate - Android 2.3
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Postby wroadd » Fri Feb 03, 2012 9:38 am

Örömmel látom, hogy a cookie-k törlése után végre működik a world.waze.com-on is a "stay logged on"
Country Manager: Hungary, Iceland
Hardware: Samsung Galaxy Tab 7'': CM10.1 + Samsung Galaxy S II : JellyBam
Car: Opel Insignia : blueish grey
Honlap:http://waze.hu
Facebook:http://www.facebook.com/waze.hu
wroadd
Waze Champs

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby pulsarxp » Mon Feb 06, 2012 10:08 am

Mi lett az útadat-at? Pár napja nekem már nem jön be.
Country manager: Hungary
Hardware: HTC desire HD : Android 4.2.1 : Telenor : WAZE 3.5.99.910 Beta
Car: Peugeot 206 SW
http://www.waze.hu
pulsarxp
Waze Champs

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Postby Watt25 » Fri Feb 10, 2012 10:30 am

Azt ígérték, hogy szombatra lesz kész a Live map frissítés. Viszont mára elkészült. Ezt is megértük, hogy valami hamarabb kész, mint mondták. :)
Úgy tűnik, végre az új csepeli elkerülőn is jól tervez.

Upsz... VI. kerületben otthagytam egy Landmark-ot, amit csak szegmens bejelölésre használtam. :)
Bocsika! :) (Már töröltem.)
ZTE Skate - Android 2.3
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Postby antipasztor » Sat Feb 11, 2012 2:14 pm

Sziasztok!

Csak most csatlakoztam a wazerek táborába, szóval ellnézést, ha valami nagyon kezdőt kérdezek.

Észrevettem egy érdekes hibát a navigálásban, valami ok miatt nem akar engem egy úton keresztül átvinni, pedig egyértelmű, hogy sokkal rövidebb lenne az útvonal. Először azt hittem, hogy biztos rosszul van beállítva egy kanyarodás a térképen, de megnéztem, és minden megfelelőnek tűnik nekem. Mi lehet ennek az oka? A képet megnézve talán egyértelműbb, hogy mire gondolok

Második kérdésem pedig csak annyi lenne, hogy ha jelzek egy dugót például, akkor az meddig fog ott maradni? Lehet, hogy 10 perc múlva már teljesen jól járható az a rész; hogy tudja ezt kezelni a program?
Attachments
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (209 KiB) Viewed 149 times
antipasztor

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Szata76 » Sat Feb 11, 2012 3:32 pm

A POI-kkal kapcsolatban lenne néhány felvetésem, kérdésem:
(lehet, h nem a legjobb topikot találtam meg hozzá, de majd elirányítotok)

- miért van az, hogy a 01.30-ai frissítés előtt hozzáadott POI-t nem látom a térképen, és a keresés sem hoz eredményt?
- szerintem célszerű lenne az olyan landmarkokat, amiből több is van a térképen – jellemzően a multik üzletláncai, pl. benzinkutak, szupermarketek, stb. – a POI nevében megjelölni, hogy hol van, mert így a keresésnél nem 10 db egyforma MOL-t dobna eredményként, amit végig kell nézni hol van, hanem lehetne tudni melyik érdekel minket pontosan. Például McDonald's Váci út, vagy akár a kerületet is bele lehetne írni. Persze így is előfordulhat két azonos nevű találat, de nem 10+. Mi a véleményetek erről?
- Hogy célszerű a POI-kat keresni? Olvastam, h van aki *-ot tesz a végére. Ez miért jó? A landmarkok megjegyzés részeben levő szövegre is keres, vagy annak mi értelme van? Például a VI. ker. Váci úti Agip benzinkútra akárhogy keresek, nem ajánlja fel. Miért?
Hardware: Samsung Galaxy S II / OS: 4.0.3
Area Manager: Észak-nyugat Magyarország
Country Feed Manager
Szata76

Has thanked: 1 time

Postby Watt25 » Sat Feb 11, 2012 4:59 pm

antipasztor wrote:Sziasztok!

Csak most csatlakoztam a wazerek táborába, szóval ellnézést, ha valami nagyon kezdőt kérdezek.

Észrevettem egy érdekes hibát a navigálásban, valami ok miatt nem akar engem egy úton keresztül átvinni, pedig egyértelmű, hogy sokkal rövidebb lenne az útvonal. Először azt hittem, hogy biztos rosszul van beállítva egy kanyarodás a térképen, de megnéztem, és minden megfelelőnek tűnik nekem. Mi lehet ennek az oka? A képet megnézve talán egyértelműbb, hogy mire gondolok

Érdekes, mert én sem látok hibát. Javítani egyébként sincs jogom ott, de két lehetőség van:
1. Valaki jan. 30 óta javította a kanyarodási hibákat, tehát a következő térképfrissítés után jó lesz.
2. Valami adatbázis hiba van. Ilyenkor talán az lehet a megoldás, hogy újrarajzolod a gyanús szegmenst. (Kitörlöd, újrarajzolod.) Én a Tamási Áron utca kétirányú részénél sejtem a gondot.
ZTE Skate - Android 2.3
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Postby Watt25 » Sat Feb 11, 2012 5:07 pm

Szata76 wrote:A POI-kkal kapcsolatban lenne néhány felvetésem, kérdésem:
(lehet, h nem a legjobb topikot találtam meg hozzá, de majd elirányítotok)

- miért van az, hogy a 01.30-ai frissítés előtt hozzáadott POI-t nem látom a térképen, és a keresés sem hoz eredményt?

Elvileg ilyen nem lehetne. (Az, hogy nem látszik, az lehet (ha kicsi, illetve a Live Map legkisebb zoom szintje sem frissül azonnal).)
- szerintem célszerű lenne az olyan landmarkokat, amiből több is van a térképen – jellemzően a multik üzletláncai, pl. benzinkutak, szupermarketek, stb. – a POI nevében megjelölni, hogy hol van, mert így a keresésnél nem 10 db egyforma MOL-t dobna eredményként, amit végig kell nézni hol van, hanem lehetne tudni melyik érdekel minket pontosan. Például McDonald's Váci út, vagy akár a kerületet is bele lehetne írni. Persze így is előfordulhat két azonos nevű találat, de nem 10+. Mi a véleményetek erről?

Igen ez ma is szóbakerült a megbeszélésen. Az a gáz ezzel, hogy elvileg ugye az lenne a jó megoldás, hogy a Landmark-oknak is lenne City-je, ami kereséskor megjelenik, de a térképen nem. Valamikor valakinek volt olyan megjegyzése, hogy lesz ilyen, de azóta sztem eltelt egy év...
Szóval, lassan én is azon a véleményen vagyok, hogy be kell írni a a helységnevet is a Landmark megnevezésébe, attól függetlenül, hogy a térképen ez zavaró.
Annyit hozzátennék, hogy a "McDonald's Váci út" picit lenéző az ország 80%-ára nézve.
ZTE Skate - Android 2.3
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Postby Szata76 » Sat Feb 11, 2012 5:58 pm

Watt25 wrote:Elvileg ilyen nem lehetne. (Az, hogy nem látszik, az lehet (ha kicsi, illetve a Live Map legkisebb zoom szintje sem frissül azonnal).)

Nem is tudtam, h a LiveMap legnagyobb zoom szintje külön frissül. Ez milyen időnként szokott megtörténni, vagy hány nappal a fő update után? Egyébként a Bp. III. Kolosy téri Tesco Expresszről van szó. Néztem a kliensben is, a LM-on is, sehol nem találtam. Valóban elég kicsi, (430m2) de kereséssel feldobhatná. Lehet, h a keresés is ezzel frissül? Mert javítottam egy elütött nevű POI-t, de a rossz névre még a térképfrissítés után egy darabig kidobta a találatot.
Azt hiszem ez lesz a megoldás, mert más felvett POI-t sem talál, ami a LM max. nagyításban még nem látszik, csak az eggyel kisebben (lásd lejjebb).
Annyit hozzátennék, hogy a "McDonald's Váci út" picit lenéző az ország 80%-ára nézve.

Valóban, erre nem is gondoltam. :oops: Bele lehet írni a kerületet vagy vidéken a várost rövidítve. Mondjuk, ha valaki Bp-en keres, akkor a vidéki találatokat nem hiszem hogy feldobja és fordítva. Bár ajánlott nekem több ezer km-re lévő találatot is. Mondjuk az sem lenne rossz ha kiderülne, hogy a keresés az aktuális pozíciótól indul, vagy a térkép középpontjától. Van ezen mit fejleszteni. Lehetne kategorizálni, h POI vagy utca.
Ez a csillagos keresés jó valamire?
Hardware: Samsung Galaxy S II / OS: 4.0.3
Area Manager: Észak-nyugat Magyarország
Country Feed Manager
Szata76

Has thanked: 1 time

PreviousNext

Return to Hungary [magyar]