kruusakattega maanteed - dirt checkbox

Moderators: support, adriansinger, Unholy, krankyd, Jackson, The Fej, zCougar

kruusakattega maanteed - dirt checkbox

Postby swaanson » Thu Jun 28, 2012 5:13 pm

Palun avaldage ka meelt, et Waze paneks dirt road checkboxi, ehk et igale teetüübile on võimalik määrata kattetüübiks "Dirt/unpaved". Point: on suur vahe kas tugimaantee on asfaldita või on tegemist põlluvaheteega.

viewtopic.php?f=16&t=10466
swaanson

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: kruusakattega maanteed - dirt checkbox

Postby meelisxxx » Fri Jun 29, 2012 8:44 am

Kuna Eestis on protsentuaalselt väga palju kruusateid, siis see on siin lausa hädavajalik :)
Image
meelisxxx

Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Postby raido357 » Fri Jun 29, 2012 9:58 pm

Meelt on tore avaldad aga tehniliselt ei ole asja lahendamine sõrme nipsu kaugusel.

Olles ise tarkvara arendaja, siis kujutan ette, millise hulga erandeid ja tingimusi loob sellise täienduse loomine.
raido357

Has thanked: 1 time

Postby meelisxxx » Sat Jun 30, 2012 5:12 am

Kui see lihtne oleks siis oleks see juba tõenäoliselt tehtud :)
Eks oma soovid peab kirja panema, siis arendajad teavad, mida soovitakse. Selge on see, et see ei ole kiire lahendus.

Kas kellegil on kogemust, on nendel Street levelitel ka mingit rolli? Nendega ei annaks midagi aretada (navigeerimise osas)?
Image
meelisxxx

Postby raido357 » Sat Jun 30, 2012 8:33 pm

meelisxxx wrote:Kui see lihtne oleks siis oleks see juba tõenäoliselt tehtud :)
Eks oma soovid peab kirja panema, siis arendajad teavad, mida soovitakse. Selge on see, et see ei ole kiire lahendus.

Kas kellegil on kogemust, on nendel Street levelitel ka mingit rolli? Nendega ei annaks midagi aretada (navigeerimise osas)?

On ikka rolli, viadukti joonistades tuleb ikka viadukt kõrgemaks leveliks määrata kui selle alt läbiv tee.

Nö. maapeal olevad teed on 0 leveliga, kõrgemad ja madalamad teed vastavalt.
raido357

Has thanked: 1 time

Postby hyyveldaja » Tue Jul 31, 2012 6:25 pm

Aga milline on siis õigem teetüüp kruusakattega tugimaanteele? Ise olen siiani märkinud "dirt roads/4x4 Trails. Kui märkida "street" ja tahad vältida kruusateid, kas siis navigeerimisel suunatakse ikkagi nende kaudu või?
Image
hyyveldaja

Postby meelisxxx » Wed Aug 01, 2012 4:29 am

hyyveldaja wrote:Aga milline on siis õigem teetüüp kruusakattega tugimaanteele? Ise olen siiani märkinud "dirt roads/4x4 Trails. Kui märkida "street" ja tahad vältida kruusateid, kas siis navigeerimisel suunatakse ikkagi nende kaudu või?

Ühes teises teemas oli hea tähelepanek, et kui mööda "dirt roads/4x4" sõita, siis suuremal kiirusel kaob tee ära. Lõuna - Eestis olles sai isegi seepärast üks tee "üle rullitud" (waze ei osanud mind ka sihtkohta juhendada, võimalik, et oli mõni viga ka vahepeal).

Eestis paraku on kruusateede osakaal suur ja peaks sellega leppima? Minul 2WD auto ja kui ma sõidan 4x4 autole mõeldud teel 80 km/h, siis pole päris õige ju :)

Waze wikis oli kunagi selgitav pilt "dirt roads/4x4 Trails" kohta ja see oli konkreetselt mägine olematu offroad tee kuhu Harju keksmine autojuht kunagi ei läheks :)
Image
meelisxxx

Postby sassukassu » Wed Aug 01, 2012 5:18 am

Ühelt poolt on kahju, et kruusateed vaikimisi värviskeemis peaaegu nähtamatud on ja suuremal kiirusel üldse kaovad. On ikka uskumatult loll mõte (Waze poistel) keerata nähtamatuks tee, millel kasutaja parajasti sõidab.

Aga kõik kruusateed on suurema osa aastast tolmused ja auklikud ning autole just hästi ei mõju. Mina panen need Dirt Roadiks. Olen muutnud tagasi ka näiteks meelisxxx poolt Minor Highwayks muudetud tee. On ikka täielik jama kui Waze pikemal sõidul äkki kruusatee peale saadab, ise arvates, et on jõle mõnus tee. Tavaliselt pole mingit põhjust neil sõita. Kui just ainuke tee sihtkohta pole läbi kruusatee, ja sel juhul navigeerib Waze kenasti läbi Dirt Road-i (isegi kui kruusateede vältimine on seadetest sisse lülitatud, mida ta vaikimisi on)
sassukassu

Postby p33tert » Wed Aug 01, 2012 6:54 am

minu 2 senti - tegelikult peaks olema vähemalt kõik kõrvalmaanteeks liigitatud kruusateed (mida oleks ainukesena põhjust minor highway'na märkida) meil siiski täiesti sõidetavad ka tavalise sõiduautoga. Kui nendel teedel ka piisavalt sõita, siis arvestab waze nendele teedele ka vastava kiiruse ning arvestab seda ka marsruutimisel. Seega ei näe ma hetkel küll mitte mingit põhjust korralikke, kõrvalmaanteede kategoorias kruusateid dirt road'iks märkida.

Tegelikult võiks seda asja muidugi natuke laiemalt arutada, see on iseenesest üks üldisem teema mida ma olen paar korda juba mõnes eravestluses ettevaatlikult puudutanud - kas jätkata teede kategooriate märkimist teeseadusest tulenevate riigimaanteede liikide järgi (põhi-/tugi-/kõrvalmaantee) või siis hakata neid märkima hoopis teede reaalsetest omadustest tulenevate klasside järgi (I-V klassi maantee). Viiteks - http://www.mnt.ee/index.php?id=10801 Esimene variant, see mida me praegu kasutame, on küll lihtsam ja traditsioonilisem, teisel juhul saaksid jällegi marsruutimisalgoritmid lähtuda otse tegelikust tee kvaliteedist, mitte sellest kui oluliseks on maanteeametis keegi kunagi mingit marsruuti pidanud, mis numbri otsustanud sellele määrata ning milliseid reaalseid maanteid-tänavaid pidi selle marsruudi jooksma pannud. Arutlemise koht.
Image
Waze 3.6.0.0, Motorola Razr MAXX
p33tert

Been thanked: 9 times

Postby meelisxxx » Wed Aug 01, 2012 10:25 am

sassukassu wrote:Aga kõik kruusateed on suurema osa aastast tolmused ja auklikud ning autole just hästi ei mõju. Mina panen need Dirt Roadiks. Olen muutnud tagasi ka näiteks meelisxxx poolt Minor Highwayks muudetud tee.

Ma olen kõrvalmaanteed kõrvalmaanteedena märkinud tõesti. Sinu loogika järgi võiks Tallinna tänavad ju ka 4x4 teedeks nimetada ;)
Eks siin võiks teema läbi arutada, kas sõidame offroad rajal 90 km/h ja kaarti ei näe, sest osa liiklejaid ei taha autot tolmuseks teha? :)
Muidu jäädaksegi neid teid ühelt tasemelt teisele tõstma.
Image
meelisxxx

Next

Return to Estonia