[ARCHÍV] SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku

Postby Sanicko » Thu Jun 14, 2012 10:02 pm

Košice, Slanecká - Nižné Kapustníky
Toto treba "upratať"... Nie je možné, aby to bolo pred exitom Nižné Kapustníky, po exite "50-ka" a Exit samotný Nižné Kapustníky... Vysledkom je hlasová navigácia:
- v priamom smere "držte sa vľavo" a pri Exite logicky predpokladám hlásenie o zmene smeru nepríde

Tuto je rovnaký problém... Slanecká, exit je Slanecká a pokračovanie sú Nižné Kapustníky... Výsledkom je nehlásený exit...

Celkovo je v Košiciach týchto problémov zdá sa viac... Na tieto som konkrétne dnes narazil, pred dvoma týždňami rovnaké problémy na privádzači od Šace... Bude nutné tieto úseky rýchlostnej cesty celkovo zrevidovat... Exity by sa mali volať podľa toho kam ma po Exite privedú a priamy smer musí pomenovanie zachovať... Problémom je trošku tá Slanecká, ale tam by som zasa uprednostnil korekne navigovanie a exitovu rampu radšej nepomenoval (tým pádom by logika Waze mala brať ako pokračovanie rovnaký typ cesty)
AM: Košice, Poprad, Rožňava
Waze Android 3.6.99.110 (Beta) & Sony Xperia Neo V (Android 2.3.4, rooted) & Ford C-Max & Prestigio Roadrunner 511 Car Video Recorder
Sanicko

Has thanked: 20 times
Been thanked: 1 time

Postby Sanicko » Thu Jun 14, 2012 10:09 pm

Košice
Napájadlá - chýba prepojenie na Slaneckú... opticky sa prekrívajú, ale to spojenie nie je funkčné
Waze Android 3.6.99.110 (Beta) & Sony Xperia Neo V (Android 2.3.4, rooted) & Ford C-Max & Prestigio Roadrunner 511 Car Video Recorder
Sanicko

Postby MagicOfLA » Fri Jun 15, 2012 5:35 am

vlado_s wrote:
petk0 wrote:Nadjazd v Michalovciach je uzavrety az do vianoc. Neda sa tam prepnut sipka, nech ma to tam zbytocne neposiela? Aj casovo to potom vychadza inak.

Ten nadjazd dôverne poznám. Nechápem prečo je zakreslený jednosmernými segmentami :?: Snáď to nie je nový štandard.

Povypínal som ešte pre istotu šípky na ten nadjazd...

M.
Image
Waze 3.6.0.0 @ HTC Desire (Android 2.3.7 @ CM 7.2.0.1)
MagicOfLA

Has thanked: 21 times
Been thanked: 30 times

Postby vlado_s » Fri Jun 15, 2012 6:39 am

Sanicko wrote:Košice, Slanecká - Nižné Kapustníky
Toto treba "upratať"... Nie je možné, aby to bolo pred exitom Nižné Kapustníky, po exite "50-ka" a Exit samotný Nižné Kapustníky... Vysledkom je hlasová navigácia:
- v priamom smere "držte sa vľavo" a pri Exite logicky predpokladám hlásenie o zmene smeru nepríde

Tuto je rovnaký problém... Slanecká, exit je Slanecká a pokračovanie sú Nižné Kapustníky... Výsledkom je nehlásený exit...

Celkovo je v Košiciach týchto problémov zdá sa viac... Na tieto som konkrétne dnes narazil, pred dvoma týždňami rovnaké problémy na privádzači od Šace... Bude nutné tieto úseky rýchlostnej cesty celkovo zrevidovat... Exity by sa mali volať podľa toho kam ma po Exite privedú a priamy smer musí pomenovanie zachovať... Problémom je trošku tá Slanecká, ale tam by som zasa uprednostnil korekne navigovanie a exitovu rampu radšej nepomenoval (tým pádom by logika Waze mala brať ako pokračovanie rovnaký typ cesty)

Obidve dve veci som opravil. Občas waze pre nás nevhodne vyhodnotí situáciu, tak mu treba trošku pomôcť.

V Košiciach je problémom až až. Skôr ma se..ú nepovolené odbočenia. Autor v minulosti nehľadel na to, že je to k navigácii potrebné...
Keď spomínaš rýchlostné cesty, tak tie čo prechádzajú cez Košice nie sú označené ako Freeways ;) Ak máš podnety na opravy tam sem s nimi (alebo aj do PM).
vlado_s

Has thanked: 14 times
Been thanked: 29 times

Postby Sanicko » Fri Jun 15, 2012 10:02 am

vlado_s wrote:V Košiciach je problémom až až. Skôr ma se..ú nepovolené odbočenia. Autor v minulosti nehľadel na to, že je to k navigácii potrebné...
Keď spomínaš rýchlostné cesty, tak tie čo prechádzajú cez Košice nie sú označené ako Freeways ;) Ak máš podnety na opravy tam sem s nimi (alebo aj do PM).

Dik (aj za upratanie tych requestov - hodil som ich dost na hrubo a neskoro (kym sa mi v hlave urovnalo, ze to navigovanie nebolo s kostolnym poriadkom... navyse som za jazdy daval requesty prvykrat a viac som sa sustredil na premavku ako hladanie spravneho typu - preto len generic... nabuduce uz budem mudrejsi a snad aj presnejsi :D )
Len co si najdem trosku viac casu v kuse, tak si prejdem na mape tie hlavne kosicke tahy a dam tipy... Kedze algoritmus ako Waze hlasi je ako tak znamy (doteraz mi to vzdy sadlo), nemalo by byt tazke detekovat problemove miesta....
Sanicko

Postby shalafi » Fri Jun 15, 2012 10:39 am

MagicOfLA wrote:
Povypínal som ešte pre istotu šípky na ten nadjazd...

M.

to je podla mna kontraproduktivne .. zmena segmentov na Non-Drivable musi stacit a zmena konektivity je uz duplicitna a vytvara priestor na chyby (klikanim na sipky sa vzdy daju nejake prehliadnut alebo poklikat aj nezelane a to 2x - teraz a po otvoreni nadjazdu znova). Navyse ak by Waze navigoval po Non-Drivable, treba to nahlasit ako chybu. Takto si to "poistime" a neprideme na to.
Country manager: Slovakia
Waze 3.6.0 @ HTC ONE S [4.2.2 CM10.1] @ 2012 Citroën C5

Image
shalafi
Waze Champs

Has thanked: 51 times
Been thanked: 23 times

Postby foxitrot » Fri Jun 15, 2012 7:53 pm

Shalafi, non-drivable už neexistujú, sú len Unknown direction! Kdeže Waze nemá zapotreby vysvetľovať, ako sa taký segment správa, môžme robiť stávky... Tipujem že je drivable, len s nejakou ich obľúbenou penaltou. Chcelo by to na nejakom testovacom polygóne porovnať s parkoviskom a private road. Nemecká mapa ich má kopec a dá sa po nich navigovať, ale tak basemapped unknown sa kľudne môže správať úplne inak, ako editovaný.
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 122 times
Been thanked: 53 times

Postby vlado_s » Fri Jun 15, 2012 8:26 pm

Dávnejšie som pokreslil nejaké cestičky a chodníčky a nedopatrením som tam nechal zelenú šípku. Časom som tú cestu autom "prehrýzkal" a neskôr ma tadiaľ začalo aj navigovať. Vtedy by som dal ruku do ohňa, že tam bola nulová penalta (medzičasom penalty začali skutočne uplatňovať na iných typoch cesty).
vlado_s

Has thanked: 14 times
Been thanked: 29 times

Postby Sanicko » Sat Jun 16, 2012 11:48 am

Košice
Poľovnícka je skutočne jednosmerná - proti smeru hodinových ručičiek

Potrebujem pripojiť Brečtanovu na Toryskú

ul. Napájadlá nie je prichytená na Slaneckú

Festivalové námestie, tu mám toho na srdci viac ;) :
- Tieto dva segmenty by som dal určite ako Primary street, ináč sú v poriadku (aj hlásenia navigácie)
-Tu je nutné docieliť, aby navigácia hlásila "držte sa vľavo" ak vodič pokračuje smerom na Watsonovu (čo je aj v súlade s vodorovným dopravným značením), nie "držte sa vpravo", keď sa pokračuje na ul. Čsl. armády ... ako je tomu teraz... Navrhujem docieliť to tým, že sa zruší pomenovanie ľavého segmentu Festivalové námestie
- potrebné pripojiť tento (doteraz chýbajúci) dôležitý segment, ktorý umožňuje jedna U-turn na Watsonovu a jednak odbočenie na Letnú (pre tento prípad bude nutné zosúladiť s reálnou polohou tento segment)
- a ako posledné je potrebné upraviť pozíciu tohoto segmentu (možno by bolo dobré sa celkovo pohrať s tvarom a polohou, keď už máme také pekne letecké podklady ;) )a pripojiť novovytvorené segmenty pre vnútorné parkovisko

PS: spisat tento elaborat, mi zobralo celkom dost casu... niekde som zachytil zmienku o uvahach, udelit vynimky pre prava spravcov oblasti, kde nie je zatial take huste pokrytie uzivatelmi... z vyssie uvedeneho dovodu by som o take cosi urcite zaujem mal, minimalne pre Kosice. Tu je, hlavne z hladiska optimalizacie navigacnych hlaseni, ale aj jednotlivych krizovatiek (napr. doteraz sa vobec neriesili U-turny - ako prvu lastovicku som poriesil tuto krizovatku), stale co upravovat). Pripadne by som sa zujimal este aj o Poprad (kde sa castejsie vyskytujem a videl som tam este dost svetlych miest)

EDIT1: Tak som sa trosku pohral s Cartouche a podarilo sa mi:
1) pripojit Brectanovu
2) Pripojit novy segment na Festivalovom namesti + doupravovat potrebnu geometriu aj (pre mna inak v novom editore nepristupnych) locknutych segmentov
3) v ramci testovania a potvrdenia teorie slabiny Cartouche ohladom prav a lockovania, som uspesne upravil geometriu tohoto segmentu... nakoniec si poradim aj bez tych spravcovskych prav 8-)

EDIT2: Takze :idea: hack :idea: na Cartouche je spolahlivy a umoznil mi zeditovat cele Festivalove namestie, tak ako som vyssie pozadoval. Postup je nedestruktivny no z pochopitelnych dovodov ho tu nebudem popisovat, ani nikde zverejnovat. Mne to naopak umozni pohodlne riesit objavene problemy, bez nutnosti cakat na admnina vyssej urovne... Samozrejme, nebudem tak cinit svojvolne a akekolvek pochybnosti o rieseni budem aj nadalej konzultovat ;)

EDIT3: HOTOVO!!! - vsetky vyssie popisane poziadavky uspesne zeditovane, berte uz len ako informaciu, ze ked sa chce, tak sa da :)
Sanicko

Postby shalafi » Sat Jun 16, 2012 5:51 pm

foxitrot wrote:Shalafi, non-drivable už neexistujú, sú len Unknown direction! Kdeže Waze nemá zapotreby vysvetľovať, ako sa taký segment správa, môžme robiť stávky... Tipujem že je drivable, len s nejakou ich obľúbenou penaltou. Chcelo by to na nejakom testovacom polygóne porovnať s parkoviskom a private road. Nemecká mapa ich má kopec a dá sa po nich navigovať, ale tak basemapped unknown sa kľudne môže správať úplne inak, ako editovaný.

"Unknown" je volba pre direction a "Non-drivable" je nadpis kategorie ciest, to by nemalo mat nic spolocne, nie? :?
Country manager: Slovakia
Waze 3.6.0 @ HTC ONE S [4.2.2 CM10.1] @ 2012 Citroën C5

Image
shalafi
Waze Champs

Has thanked: 51 times
Been thanked: 23 times

PreviousNext

Return to SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku