Okres Trnava, MÚK Trnava

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Okres Trnava, MÚK Trnava

Postby vlado_s » Thu Jul 19, 2012 8:13 pm

Zdá sa mi, že prvú hlášku pred MÚK Trnava som mohol dať podstatne skôr. UR som zapichol pod návestím, kde by možno aj waze mohlo hlásiť radenie do pruhov. Aký máte na to názor?
vlado_s

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Re: Okres Trnava, MÚK Trnava

Postby porubcan » Fri Jul 20, 2012 4:14 am

prva hlaska je, predpokladam, ze "po 1 km drzte sa vpravo" pred odbocenim do TT alebo na NR.
ja si myslim, ze je to teraz fajn.

hlasky (po 1km DSVP a o 500 m DSVP) prichadzaju asi o 100 m skor v porovnani s dopravnymi znackami.
v tomto videu http://www.youtube.com/watch?v=6D3eVGng ... ure=relmfu
35. sekunda a 57 sekunda.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 49 times
Been thanked: 92 times

Postby vlado_s » Fri Jul 20, 2012 6:07 am

Prichádzajú hlášky 1km (800m) a 500m (200m) skôr, ale odbočenia na D/RC dávame do 1/2 úseku kde sa dá preraďovať/odbočovať. V aute sa mi to zdalo že je to v porovnaní s ostatnými neskôr, alebo že už nie je veľký priestor na preraďovanie (býva tam veľa vozidiel).
vlado_s

Postby porubcan » Fri Jul 20, 2012 6:38 am

neviem ako hlasi samotne odbocenie na NR v tomto junction, lebo tadial nechodievam.
co sa tyka "po 1 km DSVP", resp. "o 500 m DSVP", ktore ohlasuju tento junction, tak tie mi pridu tak akurat, no to je moj subjektivny nazor.
segment od vyjazdu z odpocivadla Zelenec po uvedenu junction ma dlzku 1137 m. za nim nasleduje 240 m dlhy segment a po nom odbocka na NR.
hlavne ta prva hlaska "po 1 km DSVP" je dostatocne skoro na to, aby clovek mohol vyhodnotit hustotu dopravy a nacasovat preradenie do praveho pruhu.

co znamenaju cisla co uvadzas v zatvorke 800m a 200m?
Image Image
porubcan

Postby vlado_s » Fri Jul 20, 2012 8:23 am

porubcan wrote:neviem ako hlasi samotne odbocenie na NR v tomto junction, lebo tadial nechodievam.
odbočte vpravo. Cestou domov sa môžeš navigovať na NR ;)

porubcan wrote:za nim nasleduje 240 m dlhy segment a po nom odbocka na NR.
Pri MPR je na prehratie hlášky a skutočné odbočenie 8 sekúnd, čo nie je veľa. Ak tento úsek bude mať 600m tak to už bude 20 sekúnd, čo bude postačujúce (a aj aplikujeme konštantu 1/2). Ak ponecháme polohu prvého junctionu a druhý posuniem o 50 metrov skôr (súlad so skutočnou polohou), tak na hlášku a odbočenie zastane 6 sekúnd.

porubcan wrote:co znamenaju cisla co uvadzas v zatvorke 800m a 200m?
Dnes už iba symbianovské vzdialenosti.
vlado_s

Postby porubcan » Fri Jul 20, 2012 8:46 am

vlado_s wrote:
porubcan wrote:neviem ako hlasi samotne odbocenie na NR v tomto junction, lebo tadial nechodievam.
odbočte vpravo. Cestou domov sa môžeš navigovať na NR ;)

som mal na mysli ako je to s casovanim hlasky. teda, ci ju da ako samostatnu hlasku OVP az po prejazde prvym junction alebo hlasi take ze "o 500 m DSVP, potom OVP"

vlado_s wrote:
porubcan wrote:za nim nasleduje 240 m dlhy segment a po nom odbocka na NR.
Pri MPR je na prehratie hlášky a skutočné odbočenie 8 sekúnd, čo nie je veľa. Ak tento úsek bude mať 600m tak to už bude 20 sekúnd, čo bude postačujúce (a aj aplikujeme konštantu 1/2). Ak ponecháme polohu prvého junctionu a druhý posuniem o 50 metrov skôr (súlad so skutočnou polohou), tak na hlášku a odbočenie zastane 6 sekúnd.

mozno skratenim vzdialenosti tych dvoch junctions dosiahneme spojenie oboch hlasok do jedneho povelu... "o 500 m DSVP, potom OVP" + priamo v mieste prveho junction "DSVP, potom OVP"... toto by mohlo byt este elegantnejsim riesenim.

ak posunieme skorsi junction o viac ako 300 m bude hlasit "o 500 m DSVP" uz pri znacke, ktora ma na sebe napisane 1000 m (co moze byt pre niekoho matuce). teda podla mna ma zmysel posuvat skorsi junction povedzme o cca 100 m, nie vyrazne viac.

v aktualnom stave prichadzaju hlasky v takychto casoch (pri MPR rychlosti 110 km/h = cca 30 m/s):
1. po 1 km DSVP - 33 sekund pred prvou junction, 41 sekund pred odbocenim na NR
2. o 500 m DSVP - 17 sekund pred provu junction, 25 sekund pred odbocenim na NR
3. OVP (na NR) - 8 sekund pred samotnym odbocenim; za predpokladu, ze je to samostatna hlaska a nie je to spojene s predoslym povelom. predpoklada sa vsak, ze uzivatel by mal v tom momente byt uz davno v pravom pruhu, lebo bol na to upozorneny predoslymi hlaskami.

posunutim o 100 m by to vyzeralo nasledovne
1. po 1 km DSVP - 36 sekund pred prvou junction, 44 sekund pred odbocenim na NR
2. o 500 m DSVP - 20 sekund pred provu junction, 28 sekund pred odbocenim na NR
3. OVP (na NR) - 11 sekund pred samotnym odbocenim; za predpokladu, ze je to samostatna hlaska a nie je to spojene s predoslym povelom.
Image Image
porubcan

Postby vlado_s » Fri Jul 20, 2012 10:18 pm

aj 300m je lepšie ako 240m... Druhý junction som posunul podľa skutočnosti a prvý o 330m skôr. Uvidíme ako sa bude teraz zaraďovať.
vlado_s

Postby Glipko » Tue Aug 21, 2012 1:49 pm

Siel som tade v sobotu smer NR a v nedelu smer TT, tu su moje dojmy:

Prva hlaska, kym sa pri tej rychlosti vykokce, tak uz som na urovni tej druhej junction a povazujem ju za patriacu k nej, kym zo seba dostane a potom po 200 metroch, tak uz odbocujem na NR, povazoval som to za hlasku nejak suvisiacu s napojenim na R1, az v editore pozeram, ze to je o 580 metrov dalej.

S tym suvisi aj navigovanie na TT, DSVP dopovie asi tak v okamihu ked som na urovni odbocky na NR a keby som to tam nepoznal a nepozeral fialovu ciaru, tak to vezmem na NR. Prvu junction by som posunul viac s5, kaslat na to, ze nebudu sediet hlasene vzdialenosti s tabulami, hlavne pri navigovani na TT pomyli tento stav viac. Idealne to mala Nokia s OVI, kde hlasila DSVP a potom pokracujte rovno, ale taku hlasku zial nemame.
Glip @ Ford Focus II 1.6 (2007), HTC EVO 3D (ICS 4.0.3), Waze 3.5.0.0
Glipko

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby porubcan » Tue Aug 21, 2012 2:03 pm

ak si dobre spominam, tak DVSP hlasi vzdy pred velkymi smerovymi tabulami.
v tomto videu je to 35. a 57. sekunda. samotna hlaska trva niekolko sekund, pri rychlosti 110 km/h je to dajme tomu prejdenych 100m kym sa "vykokce"
vyjadrit by sa vsak mal predovsetkym Vlado.
Image Image
porubcan

Postby vlado_s » Wed Aug 22, 2012 3:55 pm

Glipko wrote:Moze plz nejaky odbornik na hlasky mrknut na okolie tohto segmentu? V sobotu som si tam otvoril UR, hlaska bola DSVP a po 200 metroch - ticho, koniec (odbocoval som na NR). Zial tomastomcat to zavrel ako solved kym som si to UR stihol pozret - z inych postov som pochopil, ze pisat PM mu budem zbytocne. Z nejakeho divneho nerefreshnuteho zobrazenia v Papyruse a modifikovanych segmentov usudzujem, ze proste zaciatok toho segmentu potiahol kus s5 po D1, co si myslel, ze tym vyriesi netusim. Predtym som si tam nic take nevsimol a pozeram, ze ten dalsi segment menil vlado_s 5.8. co zodpoveda poslednemu mapdate. Yo a v sobotu som siel tade do TT a uvedomil si, ze DSVP je tam dost matuce, na konci toho segmentu sa ide rovno a teda bez hlasky, keby som to tam nepoznal a siel len podla hlasok, tak odbocim na NR. Ako to rozumne vyriesit netusim, waze chyba moznost vnutit hlasku pokracujte rovno ;)
Ten segment už neexistuje :evil: tomastomcat to aj celé domrvil :twisted:
Podľa gps pozícií z live map bol tento segment dlhý 330m čo malo stačiť na prehratie "prvej" aj "druhej" hlášky.

Do novej aktualizácie je možné odskúšať čo písal porubcan:
porubcan wrote:ked clovek ide na TT, tak mu kilometer a potom este 500m pred odbocenim na NR zahlasi drzte sa vpravo, aby vedel, ze pravy pruh je ten jeho. osobne na tom nevidim nic matuce, no ja tu cestu jazdim casto. nasledne by nemala pri odboce na NR byt ziadna hlaska, nakolko tam pokracuje rovno (a takuto hlasku waze nema).

na NR by to malo asi hlasit o 200m odbocte vpravo, preco tam tu hlasku korektne nedokonci je zahadou, ktoru treba rozlusknut.... skoda ze domov idem cez SC, skontroloval by som tu NR...
Než to opravím preveziem sa tadiaľ a vypočujem si hlášky. Ak bude predsa len potrebné dať prvú hlášku skôr, ako píšeš:
Glipko wrote:Prvu junction by som posunul viac s5, kaslat na to, ze nebudu sediet hlasene vzdialenosti s tabulami
nevidím v tom žiadny problém (ja som bol vždy za).

Aktuálne po tomastomcat úpravách žiadne DSVL/DSVP ale iba PPZ. Namiesto otázky na fóre, hŕŕŕ bŕŕŕŕŕ úpravy...
vlado_s

Next

Return to SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku