[STRETNUTIE] Bratislava, 26.1.2012

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: Stretnutie priateľov Waze v Bratislave

Postby guri211 » Sat Feb 04, 2012 7:12 am

Sľúbil som pár info k tweakovaniu Waze, tak posielam :)

Tweaks Proxy (prezentované na stretku):

Aktuálne funguje ranná alfa verzia. Keď začne byť verejne použiteľná, dám vedieť :)

Zaujímavé možnosti v súbore waze/preferences:

Code: Select all
Realtime.Refresh rate (minutes): 2

Počet minút ako často sa vám obnovujú informácie (zobrazovanie reportov a wazerov). Štandardne sú to každé 2 minúty. Dá sa to znížiť, samozrejme za cenu zvýšeného dátového prenosu. Hodnoty menšie ako 0.5 neodporúčam.

GPS.Show GPS: no

Ak dáte yes, zobrazí okrem "autíčka" aj vašu reálnu nezaokrúhlenú polohu z GPS príjmača

Battery.Threshold 1: 30
Battery.Threshold 2: 20

Otravné hlásenia o slabej baterke. Čísla udávajú % nabitia batérie. Odporúčam zmeniť na podstatne nižšie hodnoty (napr. 10 a 5, osobne používam 3 a 2 - telefón sa mi v docku nabíja, takže je to úplne zbytočné).

Harard.On road categories: 3-22-4-5-20-19
Harard.On shoulder categories: 6-7-8
Harard.Weather categories: 21-9-10-11-12-13-18

Subtypy hazardov ktoré sa dajú nahlásiť a ich poradie zobrazovania (ano, vidíte dobre, je tam uvedené Harard :D ). Odporúčam prestaviť to čo je uvedené vyššie - pridá vám to možnosti ako napr. poľadovica.
Pozor: V Android verzii Waze 3.0 a vyššie zmeny kategorii nefungujú.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Has thanked: 44 times
Been thanked: 33 times

Postby guri211 » Sat Feb 04, 2012 8:59 am

Este poznamka k predoslemu postu - na najnovsej Android verzii sa to nejako neprejavuje, zistujem preco. (na iOS to funguje aj na 3.0.x)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Postby foxitrot » Sat Feb 04, 2012 12:34 pm

guri211 wrote:
Battery.Threshold 1: 30
Battery.Threshold 2: 20

Otravné hlásenia o slabej baterke. Čísla udávajú % nabitia batérie. Odporúčam zmeniť na podstatne nižšie hodnoty (napr. 10 a 5, osobne používam 3 a 2 - telefón sa mi v docku nabíja, takže je to úplne zbytočné).

Vedla Batt.Thresholdov mam "Battery.CheckPeriod: 20000" - v akych je to jednotkach? Moze to byt dovod, ze mi klient ignoruje bateriu? (Hoci Symbianovska verzia to mozno nema ani implementovane.)
----

Traffic Detection.Number of seconds to ask: 30
Traffic Detection.Max times per session: 2

Tipujem ze to je otazka, ci som uviazol v zapche. Ak dobre citam, tak s oneskorenim 30 sekund a max. 2x za jedno spustenie klienta?
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 129 times
Been thanked: 58 times

Postby guri211 » Sat Feb 04, 2012 5:21 pm

foxitrot wrote:Vedla Batt.Thresholdov mam "Battery.CheckPeriod: 20000" - v akych je to jednotkach? Moze to byt dovod, ze mi klient ignoruje bateriu? (Hoci Symbianovska verzia to mozno nema ani implementovane.)

Netusim :) Po tom co casy su obcas v minutach, obcas v sekundach a rychlosti su obcas v km/h, obcas v desatnasobku uzlov, si myslim, ze to bude najskor v jednej stotine poctu presypani referencnych presypacich hodin u babky zakladatela Waze. :P

foxitrot wrote:
Traffic Detection.Number of seconds to ask: 30
Traffic Detection.Max times per session: 2

Tipujem ze to je otazka, ci som uviazol v zapche. Ak dobre citam, tak s oneskorenim 30 sekund a max. 2x za jedno spustenie klienta?

Ano, presne tak :) Prislo mi to dobre nastavene, tak som to ani nezverejnoval, ale mozno to niekomu pomoze.
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Postby foxitrot » Sat Feb 04, 2012 5:44 pm

guri211 wrote:
foxitrot wrote:Vedla Batt.Thresholdov mam "Battery.CheckPeriod: 20000" - v akych je to jednotkach?

Netusim :) Po tom co casy su obcas v minutach, obcas v sekundach a rychlosti su obcas v km/h, obcas v desatnasobku uzlov, si myslim, ze to bude najskor v jednej stotine poctu presypani referencnych presypacich hodin u babky zakladatela Waze. :P

Mohol by to byt pocet presypanych pieskovych zrniek v tych babkinych presypacich hodinach? :mrgreen:
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 129 times
Been thanked: 58 times

Postby Nocturno7 » Sun Feb 05, 2012 10:34 am

Ahojte. Tak som pozeral do toho preferences a pomenil par veci a napadlo ma ze je tam dost udajov ako sa ma spravat Waze. Nie je tam udaj o tom kedy ma waze brat do uvahy ze som v zápche? ak by som udaj ktory je zadany povedzme ze idem priemerne menej ako 20 kmh tak sa zobrazi na cesta na cerveno a uz je zapcha. Kedze jazdim busom je to na konecnych zastavkach caste. Keby som ten udaj dal na niaku minimalnu hodnotu povedzme 1-2 tak by sa mi to nezobrazovalo. A este ked Vas tu mam sa opytam na tieto udaje co znamenaju
Alerts.Minimum Speed to Alert: 10
    Matcher.Direction Invalid Speed Weight: 10
    Map.Auto show me on map timer: 10000
AM: všetky obce od Ba po Nitru a Komárno
Asus Transformer Pad TF300TG
Samsung Galaxy Tab - 3.0
LG GT540 - Waze 2.4.0.26
Volvo Irizar PB, autobus Student Agency
Citroen Picasso C4
Nocturno7

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby guri211 » Sun Feb 05, 2012 7:42 pm

Nocturno7 wrote:Ahojte. Tak som pozeral do toho preferences a pomenil par veci a napadlo ma ze je tam dost udajov ako sa ma spravat Waze. Nie je tam udaj o tom kedy ma waze brat do uvahy ze som v zápche? ak by som udaj ktory je zadany povedzme ze idem priemerne menej ako 20 kmh tak sa zobrazi na cesta na cerveno a uz je zapcha. Kedze jazdim busom je to na konecnych zastavkach caste. Keby som ten udaj dal na niaku minimalnu hodnotu povedzme 1-2 tak by sa mi to nezobrazovalo. A este ked Vas tu mam sa opytam na tieto udaje co znamenaju
Alerts.Minimum Speed to Alert: 10
    Matcher.Direction Invalid Speed Weight: 10
    Map.Auto show me on map timer: 10000

Malo by sa s tym dat pohrat - skus najst nieco ako "minimum jam distance", default je tusim 150 metrov. Skus sa na to pozriet a pripadne to skus mierne zvysit.

K ostatnym optionkam co si poslal: Netusim to co je, hadam prva by mohla byt minimalna rychlost pri ktorej ta upozorni na udalost pred tebou.
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Postby Suik » Mon Feb 06, 2012 1:44 am

foxitrot wrote:
guri211 wrote:
foxitrot wrote:Vedla Batt.Thresholdov mam "Battery.CheckPeriod: 20000" - v akych je to jednotkach?

Mohol by to byt pocet presypanych pieskovych zrniek v tych babkinych presypacich hodinach? :mrgreen:

Mam skromny dojem, ze tento udaj bude v ms, lebo ked zapnem waze so slabou baterkou, tak zvycajne do pol minuty (co by mohlo byt tych 20 s) pinda, ze mam slabu baterku.
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby Suik » Mon Feb 13, 2012 8:07 pm

Nocturno7 wrote:Ahojte. Tak som pozeral do toho preferences a pomenil par veci a napadlo ma ze je tam dost udajov ako sa ma spravat Waze. Nie je tam udaj o tom kedy ma waze brat do uvahy ze som v zápche? ak by som udaj ktory je zadany povedzme ze idem priemerne menej ako 20 kmh tak sa zobrazi na cesta na cerveno a uz je zapcha. Kedze jazdim busom je to na konecnych zastavkach caste. Keby som ten udaj dal na niaku minimalnu hodnotu povedzme 1-2 tak by sa mi to nezobrazovalo. A este ked Vas tu mam sa opytam na tieto udaje co znamenaju

Ak si to uz nenastavil, tak potom by to mal byt riadok (asi :))
Traffic Detection.Speed: 15
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby Nocturno7 » Mon Feb 13, 2012 8:15 pm

Ano ano dakujem uz som to zmenil aby som vmeste šarapatu nerobil :-)
AM: všetky obce od Ba po Nitru a Komárno
Asus Transformer Pad TF300TG
Samsung Galaxy Tab - 3.0
LG GT540 - Waze 2.4.0.26
Volvo Irizar PB, autobus Student Agency
Citroen Picasso C4
Nocturno7

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to SK, CZ: Stretnutia Wazerov