Papyrus

Moderators: The Fej, krankyd, Watt25

Re: Papyrus

Postby joqtya » Tue Nov 06, 2012 11:14 am

Pedig tőle jobbra, az Árasztó utat át lehet rakni unknown-ba.
érdekes
joqtya

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Postby kaboca » Wed Mar 21, 2012 9:29 pm

Sziasztok!

A kanyarodási szabályt nem a nyilakra való klikkeléssel kell módosítani? Én klikkelgetek szorgalmasan, de nem történik semmi.

Szerkesztve:
Egy másik kereszteződésben meg működik. Úgy látom nem változott semmi mióta erre jártam. ))
kaboca

Been thanked: 0 time

Postby kaboca » Thu Mar 22, 2012 7:11 pm

rozsizsofi wrote:
Watt25 wrote:
kaboca wrote:Sziasztok!

A kanyarodási szabályt nem a nyilakra való klikkeléssel kell módosítani? Én klikkelgetek szorgalmasan, de nem történik semmi.

Szerkesztve:
Egy másik kereszteződésben meg működik. Úgy látom nem változott semmi mióta erre jártam. ))

Nem jogosultsági probléma lesz ez? Ha rákattintasz egy szegmensre és a Road Type, Direction, stb mezők tiltottak (szürkék), akkor ez a gond.

Lehet jogosultsági probléma, de egyszerű "akadás" is. Nálam ilyenkor egy oldal refresh szokott segíteni. Persze szigorúan csak mentés után, ha előtte már szerkesztettem valamit. :)

Valószinűleg nem jogosultság, mivel a Cartouche-val "simán" módosítottam.
kaboca

Postby kaboca » Fri Mar 23, 2012 8:05 pm

pulsarxp wrote:
kaboca wrote:Valószinűleg nem jogosultság, mivel a Cartouche-val "simán" módosítottam.

A Cartouche sok mindent enged, amit papyrus nem, így én is jogosultsági problémára gondolok :)

Szép "homályos" volt a terület és most is az. Ráadásul mindennap arra járok. Egy hónapja kb, hogy kíváncsiságból visszakapcsoltam a Waze-t. Gondoltam rákeresek, hogy a Bp.-en a Hunyadiról miért tervez olyan furán. Megleltem és egy hónap után szerintem jogom is volt (kellett lennie) hozzá.
Na mindegy. Probléma megoldva, téma lezárva.
kaboca

Postby kaboca » Mon Nov 05, 2012 6:27 pm

Már éppen írni akartam róla, hogy milyen jó ha az ideiglenesen lezárt szakaszokat unknown-nak jelöljük, mint ahogy azt wroadd tette Szegeden, erre paff ma frissült a Papirus és már nincs ilyen funkció. Eddig ezek a szakaszok kis piros kereszttel voltak jelölve és így tudható volt, hogy később azzal foglalkozni kell. Most jobb híján az utca neve mögé írtam, hogy id.lezárva.
https://world.waze.com/editor/?https:// ... TTTTTTTTFT
Jobb ötlet?
Mellesleg a szerkesztőben továbbra is elég mostohán bánnak a színekkel, így továbbra sem különböztethető meg a földút a sima úttól és a gyalogúttól. :(
kaboca

Postby kaboca » Wed Nov 07, 2012 6:21 pm

botika wrote:
kaboca wrote:Már éppen írni akartam róla, hogy milyen jó ha az ideiglenesen lezárt szakaszokat unknown-nak jelöljük, mint ahogy azt wroadd tette Szegeden, erre paff ma frissült a Papirus és már nincs ilyen funkció. Eddig ezek a szakaszok kis piros kereszttel voltak jelölve és így tudható volt, hogy később azzal foglalkozni kell. Most jobb híján az utca neve mögé írtam, hogy id.lezárva.
Jobb ötlet?
Mellesleg a szerkesztőben továbbra is elég mostohán bánnak a színekkel, így továbbra sem különböztethető meg a földút a sima úttól és a gyalogúttól. :(

Ki kell kotni az utca egyik veget/vagy szet kell vagni ket reszre a lezarasnal. Kell csinalni egy google docot/naptarat/valamit, amire fel lehet iratkozni, es lehet latni a plermalinkeket amik todo listan vannak.

Meg agyalok rajta.

Ha valaki keveset szerkeszt akkor maganak is fel tudja irni valahova, ha sokat, akkor meg talan megjelenik itt a forumon, hami listan, valahol ahol a kozos todo-t lathatja.

Tobbiek velemey?

Nekem személy szerint jobban tetszik az unknown. Egyrészt kifejezi, hogy nem lehetséges a behajtás, másrészt ez szemléletesen látszik is, már viszonylag kis közelítéssel is. (A szétkapcsolás nem).
Azóta mellesleg kiderült, illetve valószínűvé vált számomra, hogy ismét csak valami h... jogosultsági probléma lesz. Nálam is vannak utcák ahol van unknown lehetőség és van ahol nincs. A poén az az egészben, hogy ahol nincs ott is simán kiköthetem a kereszteződésből az utat, de az irányra az unknown nem engedélyezett.
A todo listáról: Az hogy külön alkalmazásokat írjunk arra, amit igen egyszerűen be lehetne vinni a mindenki által használt programba én személy szerint nem támogatom, bár én csak egy nyolcvanhatodrangú lefokozott senki vagyok.
kaboca

Postby kaboca » Wed Nov 07, 2012 6:23 pm

railcar wrote:Áttettem unknown-ba.

kaboca wrote:Már éppen írni akartam róla, hogy milyen jó ha az ideiglenesen lezárt szakaszokat unknown-nak jelöljük, mint ahogy azt wroadd tette Szegeden, erre paff ma frissült a Papirus és már nincs ilyen funkció. Eddig ezek a szakaszok kis piros kereszttel voltak jelölve és így tudható volt, hogy később azzal foglalkozni kell. Most jobb híján az utca neve mögé írtam, hogy id.lezárva.
Jobb ötlet?

Hány bójád van? :)))
kaboca

Postby kaboca » Thu Nov 08, 2012 6:38 pm

mochrul wrote:
kaboca wrote:
Másik része a dolognak, hogy (ugyancsak mivel az unknown az nem tiltott), van esély arra, hogy betervez arra az utcára. És így, bár látványos, de nem hatásos ez a beállítás.

ui.: Régen volt olyan is, hogy tiltott, de ezt a HQ kiszedte és mindet unknown-ra rakta.

OK. akkor majd szétkötöm a kereszteződést. Ez sajnos azzal jár, hogy arra jár egy velem egyszintű (egybójás) és majd jól rácsodálkozik. Nini, itt nincs bekötve a csomópont. Na jól visszakötöm. Volt ilyen szerintem az M0-6 lehajtóján a város felé az M7 irányából. Egy darabig jó volt a csomópont, aztán valaki gondolom jól kijavította, végül watt25 nek kellett beavatkozni. Mivel 10.16.-án frissült a térkép, watt25 pedig 17.én javított a navigáció az M6 irányából cirka három hete nem jó. Rendben, most már nem lehet a watt25 öt felülbírálni, de ez azért még sem jó így szerintem.
kaboca

Postby kaboca » Fri Nov 09, 2012 6:27 am

wroadd wrote:
botika wrote:Ki kell kotni az utca egyik veget/vagy szet kell vagni ket reszre a lezarasnal. Kell csinalni egy google docot/naptarat/valamit, amire fel lehet iratkozni, es lehet latni a plermalinkeket amik todo listan vannak.

Meg agyalok rajta.

Ha valaki keveset szerkeszt akkor maganak is fel tudja irni valahova, ha sokat, akkor meg talan megjelenik itt a forumon, hami listan, valahol ahol a kozos todo-t lathatja.

Tobbiek velemey?

CSak halkan mondom, hogy ilyen doksi már létezik jó ideje:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArF_z51299HmdDJybEM3TzFUNHZ0ODk3UDFrQWgySnc#gid=0

Már kifejtettem a Todo listáról a véleményem. Ez a lista is alátámasztja. Az utolsó bejegyzés 05.30.
Ergó még a hardcore wazerek között sem működik.
kaboca

Postby kaboca » Mon Nov 12, 2012 9:29 pm

wroadd wrote:
kaboca wrote:Már kifejtettem a Todo listáról a véleményem. Ez a lista is alátámasztja. Az utolsó bejegyzés 05.30.
Ergó még a hardcore wazerek között sem működik.

Akkor én is kifejtem a véleményeme róla:
Az utolsó bejegyzés valóban 05.30-as. előtte meg 2012.08-as.
Nem kerül minden lezárás bele, csak azok, amelyek a térképen való szerkesztést ígénylik.
Sokan vagyunk és nem biztos, hogy az fogja befejezni a visszakötéseket, aki elkezdte a kikötést,így nem árt ha valahol dokumentálva van. Értem én, hogy nem tökéletes, de ez a leggyorsabb módja a nyilvántartásnak.
Ha sikerülne a térképszerkesztők többségét a HAMI-ba irányítani, akkor nem lenne ilyenfajta gond, jobban megy a feladatszervezés is úgy.
Baromi sok munka van és ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk végezni kell valamiféle szervezettség, amihez nem kell a HQ-ra várni.

Szóval tessék azt a táblázatot nézegetni, töltögetni, előrevezető javaslatokat tenni, vitatkozni!

OK. Megértettem. Gyakran hajlamos vagyok túlértékelni a lehetőségeket a HQ és a köztetek lévő kapcsolatban. Igérem jelentkezem a HAMI-ba. :)
kaboca

PreviousNext

Return to Cartouche/Régiók