Evo da se i ponovim oko prijevoda , možda je to bilo zbunjujuće nije mi ni palo na pamet
major highway nije automatski autocesta kako je mi gledamo (višetračna brza cesta često s naplatom)
Highway sustav označavanja su ameri uveli 20tih godina prošlog stoljeća i nema veze s AUTOCESTAM-a tipa naših europskih...
Molim Vas da to imate u vidu i ne miksate kruške i jabuke...stranci koji dolaze u Hr a koriste Waze biti ce zbunjeni jer nisu na to navikli upravo stavljanjem u isti koš sporednih i glavnih državnih cesta jer u nama gravitirajućim zemljama austriji italiji njemačkoj označavanje na waze prati važnost ceste a ne broj traka,tako npr cesta koja prolazi kroz naselje može biti označena kao major highway dok neka brza cesta s više traka može biti minor highway, iz iskustva sam to vidio na primjeru u njemačkoj koja ima vjerojatno najrazvijeniju cestovnu mrežu u EU...na kraju širina kolnika svih naših državnih cesta također nije ista kao ni kvaliteta asfalta ni označenost i popratna infrastruktura ako ćemo cjepidlačiti ...