Karšu labošanas apzīmējumi. ROAD DETAILS

Moderators: Unholy, The Fej, Instigater

Re: Karšu labošanas apzīmējumi. ROAD DETAILS

Postby mad182 » Mon Dec 12, 2011 9:04 am

Skatos, ka te diskusija notiek tikai starp dažiem cilvēkiem, tāpēc gribēju iemest arī savus 2 centus.

Manuprāt Latvijas apstākļos atzīmēt ceļus ar kvalitatīvu grunts segumu kā 4x4 trails ir pilnīgs marasms. Nu ok, tā varbūt tiek pazaudēta iespēja no tiem izvairīties, bet tas lielākajai daļai cilvēku, kuri pa tiem pārvietojas, galīgi nav svarīgi. Ja kādam, kurš reizi mēnesī izlien no pilsētas ir bail uzbraukt uz grunts, tad viņam nekas cits neatliek, kā apsvērt domu par valsts maiņu, vai vismaz likt mieru kartēm.

Man jau šķiet, ka iespēja diferencēt kartē kvalitatīvus grunts ceļus, pa kuriem bez problēmām var pārvietoties tik pat ātri, kā pa asfaltu, no meža ceļiem ar pus metru dziļām risēm dubļos ir daudz svarīgāka, par ķeksi lai izvairītos no grunts seguma. Galu galā pie mums ir arī grunts ceļi, kuri ir speciāli būvēti, tiek uzturēti un ziemā tiek tīrīti daudz ātrāk, kā daži asfaltētie nu uz kuriem ir samērā intensīva satiksme. Tas, ka amerikanosiem ir noasfaltēts viss, kur pārvietojas vairāk kā 1 džips dienā, mums neko neizsaka.

Arī atbilde no waze pāris lapas atpakaļ būtībā norāda to pašu.

Lūk kur viens piemērs iz dzīves:
http://bit.ly/seFQ1A
Lai no Liepājas šosejas aizbrauktu uz Priekuli, var izvēlēties kvalitatīvu grunts segumu (18 km) vai asfaltu (55 km), kurš no Priekules līdz Grobiņa ilgstoši ir bijis ārkārtīgi sliktā stāvoklī. Dzīvē neviens, kurš šos ceļus zina, to līkumu bez iemesla braukt neizvēlas. Ja šo ceļu atzīmē kā 4x4 trail, tad dabīgi, ka waze pēc noklusētajiem iestatījumiem to meklējot maršrutu neizvēlēsies, kā jau saka priekšā pats nosaukums, un cilvēks, kurš tur gribētu aizbraukt uzticoties waze, brauks liekus 37 kilometrus vienā virzienā.
mad182

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby BenderLV » Tue Dec 13, 2011 8:16 am

Bet kas liedz klientā ielikt ķeķsi, kurš atļauj pilnā apmērā lietot zemes ceļus?
Gribi - brauc, bet neuzspied to citiem ar varu. Tie zemes ceļi labā stāvoklī ir dažas reizes gadā - uzreiz pēc greidera un vēl līdz pirmajam lietum.
BenderLV

Postby mad182 » Tue Dec 13, 2011 10:35 am

Ķeksi ielikt man nekas netraucē un esmu to izdarījis. Bet karti ir jāveido tā, lai vidusmēra lietotājam viss būtu saprotams un routētos maksimāli efektīvi arī bez ķekšu likšanas un krāsu shēmu maiņas.

Ja navigācija rāda, ka tas ir "4x4 trail" un iesaka braukt 30 kilometru līkumu, cilvēks kurš nav pazīstams ar waze ceļu marķēšanas īpatnībām uzskatīs, ka tur pa vidu jābūt vismaz kārtīgam purvam.

Es piekrītu, ka kopumā sistēma nav ideāla un Latvijā ļoti prasītos veids, kā ceļu nozīmi atdalīt no seguma, bet ja jāizvēlas vienu no diviem, tad efektīva maršrutu meklēšana manuprāt ir svarīgāka par grunts seguma ķeksi.
mad182

Postby Baltix-AB » Tue Dec 13, 2011 10:51 am

Kādu laiku biju šo projektu atstājis novārtā, skatos te daži baigie aktīvisti uzradušie, tas labi :)
Bet!

BenderLV wrote:Bet kas liedz klientā ielikt ķeķsi, kurš atļauj pilnā apmērā lietot zemes ceļus?
Gribi - brauc, bet neuzspied to citiem ar varu. Tie zemes ceļi labā stāvoklī ir dažas reizes gadā - uzreiz pēc greidera un vēl līdz pirmajam lietum.

Pilnīgi neatbalstu šādu viedokli. Līdz šim visus P nozīmes ceļus esmu licis kā Minnor Highway neatkarīgi no to seguma tipa. Bet par V ceļiem skatoties no to stāvokļa - no Minnor Highway (ar cietu segumu), streets (normāli uzturēti ceļi bez cietā seguma) vai Dirt roads (tiešām ļoti sūdīgi ceļi neatkarīgi no seguma). Un ne es viens tā daru. Tas ir loģiskāk un vieglāk administrējams, kā arī ceļiem bez cietā seguma nodrošina savstarpēju hierarhiju. Citādi viss ir vienā putrā. Laboju tiešām tās vietas, kur es esmu braucis un pārzinu ceļus - nevis visu Latviju pēc saviem ieskatiem (just for points), kā te daži labi!!! Spriežot no taviem iepriekšējiem komentāriem nekad tālāk par lielām pilsētām un štrāsēm neesi braucis un lauku apvidos navigējis - vismaz man rodas tāds iespaids! Ja ir savādāk tad jau iepriekš atvainojos. Bet Latvijā tomēr ir daudz to zemes ceļu un viņi visi nav vienā katlā bāžami. Ja šo shēmu tiešām saprātīgi pielieto, tad ir arī normāla navigācija lauku apvidos. Es nesaku, ka šāds variants ir ideāls, bet visus ceļus bez cietā seguma, jo sevišķi Latvijā vienā katlā arī nevar bāzt! Un cik saviem paziņām esmu apjautājies - nevienam nav iebildumu pret šādu risinājumu.
AM Alūksne, Jelgava, Smiltene
waze for Symbian, 2.0.0.0
world.waze.com
Baltix-AB

Previous

Return to Latvia