Hungarian Forum

Moderators: Unholy, krankyd, The Fej, Watt25

Re: Hungarian Forum

Postby wroadd » Mon Jan 09, 2012 9:33 pm

botika wrote:Elvileg nem StreetView, csak a Maps-hoz gyűjt plusz infókat: sávinfó, cégtáblák, stb.

Nézzük már a realitását a kérdésnek:
Ha körbe járod az országot (45-ös főúton is beléjük futottam) olyan autóval, amely folyamatosan készít felvételeket és azok alkalmasak StreetView képek készítésére, vajon kihagynád-e a lehetőséget, hogy ha jók lettek a képek, akkor egyes frekventált helyen StreetView képet csinálj belőle?
Country Manager: Hungary, Iceland
Hardware: Samsung Galaxy Tab 7'': CM10.1 + Samsung Galaxy S II : JellyBam
Car: Opel Insignia : blueish grey
Honlap:http://waze.hu
Facebook:http://www.facebook.com/waze.hu
wroadd
Waze Champs

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby Watt25 » Mon Jan 09, 2012 9:42 pm

wroadd wrote:
botika wrote:Elvileg nem StreetView, csak a Maps-hoz gyűjt plusz infókat: sávinfó, cégtáblák, stb.

Ha körbe járod az országot (45-ös főúton is beléjük futottam) olyan autóval, amely folyamatosan készít felvételeket és azok alkalmasak StreetView képek készítésére, vajon kihagynád-e a lehetőséget, hogy ha jók lettek a képek, akkor egyes frekventált helyen StreetView képet csinálj belőle?

Igen, mert kb. a mai nap kivételével mostanában pocsék idő van és ha megnézed, a legtöbb Street view kép verőfényes tavaszi/nyári napsütésben készült, mert jobban mutat.
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Postby pulsarxp » Mon Jan 09, 2012 9:59 pm

Watt25 wrote:Igen, mert kb. a mai nap kivételével mostanában pocsék idő van és ha megnézed, a legtöbb Street view kép verőfényes tavaszi/nyári napsütésben készült, mert jobban mutat.

hát meg azért a videón is látszik, hogy nem lassan ment. Meg is lepődtem, hogy ez így száguld :D
mondjuk először szembe jött, nem értettem, ki az a hülye, aki víztornyot szerelt a kocsira :DDD
Country manager: Hungary
Hardware: HTC desire HD : Android 4.2.1 : Telenor : WAZE 3.5.99.910 Beta
Car: Peugeot 206 SW
http://www.waze.hu
pulsarxp
Waze Champs

Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Postby wroadd » Mon Jan 09, 2012 10:00 pm

Így van. Kivéve talán Párizs egyes részeit, ott esős képek vannak :)
Country Manager: Hungary, Iceland
Hardware: Samsung Galaxy Tab 7'': CM10.1 + Samsung Galaxy S II : JellyBam
Car: Opel Insignia : blueish grey
Honlap:http://waze.hu
Facebook:http://www.facebook.com/waze.hu
wroadd
Waze Champs

Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Postby botika » Mon Jan 09, 2012 10:33 pm

wroadd wrote:

Azt en is latom, hogy a technika ugyanaz :-) Olvasd el amit a maga a magassagos gugli mondott. :-) Azert linkeltem be a blogot. Sot az elso auton meg a matrica is streetview volt, a masik auto mar a zold szinu googlemaps matricaval szaladgalt.
Area Manager: Dunaújváros, Kalocsa, Paks area
Phone: HTC Desire Z (aka HTC Vision)
ROM: CyanogenMod 11 (unofficial)
Waze: 3.6.0.0
T-Mobile Hungary
botika

Has thanked: 6 times

Postby pulsarxp » Thu Jan 12, 2012 1:52 am

Na, én is egy ideje már tervezem, hogy a kocsira kamerát, esetleg szenzorokat szerelek, és úgy megyek utat hengerelni, esetleg már meglévőkön haladva térkép hibákat javítani.
A gúglis autó adott ismét némi löketet a dolognak, így neki is álltam. Anyag megvan, most már a terv is. :lol:
konzolkameraval.png
konzolkameraval.png (19.27 KiB) Viewed 128 times

Vélemény? :)
pulsarxp
Waze Champs

Postby botika » Thu Jan 12, 2012 5:34 am

pulsarxp wrote:Na, én is egy ideje már tervezem, hogy a kocsira kamerát, esetleg szenzorokat szerelek, és úgy megyek utat hengerelni, esetleg már meglévőkön haladva térkép hibákat javítani.

En valami joval diszkretebb megoldason gondolkodnek. Nemreg olvastam egy cikket, hogy a topmaposok hogy csinaljak. Kezdtek a kivulrol felmatricazott autoval, de allandoan leallitgatta oket mindenki. Igy mar inkabb egy tok szimpla terepjaroval, szelvedo mogotti diszkret webkameraval dolgoznak. Azota nem kivancsiskodik rajuk senki es tudnak dolgozni.
Area Manager: Dunaújváros, Kalocsa, Paks area
Phone: HTC Desire Z (aka HTC Vision)
ROM: CyanogenMod 11 (unofficial)
Waze: 3.6.0.0
T-Mobile Hungary
botika

Has thanked: 6 times

Postby pulsarxp » Thu Jan 12, 2012 6:05 am

botika wrote:
pulsarxp wrote:Na, én is egy ideje már tervezem, hogy a kocsira kamerát, esetleg szenzorokat szerelek, és úgy megyek utat hengerelni, esetleg már meglévőkön haladva térkép hibákat javítani.

En valami joval diszkretebb megoldason gondolkodnek. Nemreg olvastam egy cikket, hogy a topmaposok hogy csinaljak. Kezdtek a kivulrol felmatricazott autoval, de allandoan leallitgatta oket mindenki. Igy mar inkabb egy tok szimpla terepjaroval, szelvedo mogotti diszkret webkameraval dolgoznak. Azota nem kivancsiskodik rajuk senki es tudnak dolgozni.

Igen, ezt én is olvastam, láttam valahol. De én úgy gondolom, hogy a jelenlegi állapotban ez egy nagyon jó reklám lenne nekünk. Jó feltűnő cucc, oldalán egy hatalmas waze logó, és egy webcím. Biztos, hogy sokan felfigyelnének rá. ;)
Nyilván a topmap-ot már nem kell reklámozni, én viszont szívesen venném a megállításokat, beszélgetéseket, mert osztanám az észt az embereknek. :lol:
pulsarxp
Waze Champs

Postby Watt25 » Thu Jan 12, 2012 7:44 am

pulsarxp wrote:Igen, ezt én is olvastam, láttam valahol. De én úgy gondolom, hogy a jelenlegi állapotban ez egy nagyon jó reklám lenne nekünk. Jó feltűnő cucc, oldalán egy hatalmas waze logó, és egy webcím. Biztos, hogy sokan felfigyelnének rá. ;)
Nyilván a topmap-ot már nem kell reklámozni, én viszont szívesen venném a megállításokat, beszélgetéseket, mert osztanám az észt az embereknek. :lol:

Viszont:
Ahhoz, hogy használható legyen a felvétel, kellene GPS pontot társítani a felvétel képkockáihoz. Tehát vagy keresni kéne ilyen szoftvert-t PC-re, plusz GPS-t csatlakoztatni hozzá, vagy mégis telefonnal kéne csinálni a felvételt, amire tudom, hogy vannak ilyen szoftverek.
Bár az lenne az ideális, ha a telefonból kiexportált videót PC-n is lehetne úgy nézni, hogy közben mellette van a Google Maps és a helyre kattintva "odatekeri" a videót. Ilyen szoftver van?
ZTE Skate - Android 2.3
Area Manager: Érd - Martonvásár - Dunaújváros háromszögben
Ford Mondeo Tournier
Watt25
Waze Champs

Has thanked: 3 times
Been thanked: 6 times

Postby pulsarxp » Thu Jan 12, 2012 3:12 pm

Watt25 wrote:Viszont:
Ahhoz, hogy használható legyen a felvétel, kellene GPS pontot társítani a felvétel képkockáihoz. Tehát vagy keresni kéne ilyen szoftvert-t PC-re, plusz GPS-t csatlakoztatni hozzá, vagy mégis telefonnal kéne csinálni a felvételt, amire tudom, hogy vannak ilyen szoftverek.
Bár az lenne az ideális, ha a telefonból kiexportált videót PC-n is lehetne úgy nézni, hogy közben mellette van a Google Maps és a helyre kattintva "odatekeri" a videót. Ilyen szoftver van?

Igen, ezen én is gondolkodtam, biztos van ilyen progi, a góginak :D
De szerintem túl sok értelme nincs.
Pesten nem is hiszem, hogy kell. Nem arra kell, hogy pontos legyen, hanem, hiábt keresni. Tehát rossz egyirányú utak, stb. Annyira meg azért ismerjük a várost szerintem, hogy ha látszik a videón, hogy épp a körúton megyek, és onnan lefordulok, akkor meg tudom mondai, hogy hová.
De azért ha van ilyen prógi, jó lenne.
Esetleg mint egy felirat? pl srt?
pulsarxp
Waze Champs

PreviousNext

Return to Hungary [magyar]