kaboca wrote:Én régió/ország felelősökben gondolkoztam, akik a nem szerkesztett, de térképre felkerülő utakat hagyná jóvá
A felvetés első felével egyetértek, a másodikkal nem. Törlődhetnének a nem szerkesztett utak bizonyos idő elteltével automatikusan is. Akkor nem a supervisor-ok szabadidejére lenne bízva a dolog. Viszont bizonyos pontszám felett kaphatnának az ilyen utakra törlési jogot az arra járó felhasználók. Most szerkeszthetem az utakat, elhúzhatom akár kilométerekre, felrajzolhatok újakat de nem törölhetem, csak az Area Manager. Sok helyen az meg nincs.
A másik párhuzamos gondolatom, hogy vajon mikor kerülnek elő a "vidámfiúk" esetleg csapatokba verődve, akik majd jól összefirkálják az általunk előállított térképet. Hogy fogunk védekezni ellenük?
Az elsővel nem feltétlen értek egyet - mármint, hogy törlődjön egy idő után - hiszen ha valós utat hengerlek, de valamiért nem kerül véglegesítésre a Cartouche-ban, attólmég szomorú lennék, ha elveszne. Persze lehetne, hogy értesítenek, hogy most azonnal menj, és bökjél rá, vagy eltűnik.
A trollok támadása reális veszély. Én magam meglepődve tapasztalom, hogy eddig még inkább csak bénaságból csináltak az emberek rosszat - teszem hozzá, én is eleinte mindig bekapcsolt hengerrel jártam, mert hittem benne, hogy a meglévő utakra nem köp rá - de rosszindulatú 'támadás' még nem volt. Ha majd lesz, na akkor nemtom. Igazából a Waze alapgondolatának mond ellent, ha korlátozod a szerkesztést. Még ha értem is a célt. Engem nem is az aggaszt, hogy valaki rajzolgat, hengerelget, mert azt törlöm és kész. De valaki kér AM jogot fél Európára, aztán sacc per kb, elkezd törölni. Mert megtehetem. Kitörölhetném Gyált a térképről. Mondjuk asszem nem fogom, mert részben én csináltam