Úmyselné a neúmyselné ničenie mapy

Moderators: Unholy, krankyd, Zirland, guri211

Re: Úmyselné a neúmyselné ničenie mapy

Postby porubcan » Tue Apr 17, 2012 8:17 am

MagicOfLA wrote:Na Slovensku píšeme s pomlčkou, máme s ňou, zdá sa, dobré skusenosti ;-),
Takže Trnava-Modranka je ok...
M.

v poriadku, tak ak je toto vseobecne platne pravidlo, tak ho prosim zdokumentovat do WIKI a hor sa do premenovavania... som ale zvedavy, co poviete na Bratislava-Devinska Nova Ves, Trnava-Hrnciarovce nad Parnou a podobne hodne dlhe nazvy. pripadne ak sa este editor sekne a nejake segmenty zabudne premenovat a bude na mape svietit stare aj nove pomenovanie...
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 87 times

Postby milo12 » Tue Apr 17, 2012 9:59 am

To iste je aj v okoli Trencina, na tabuliach je Trenčín-Opatová, Trenčín-Kubra, Trenčín-Kubrica, Trencianska Tepla-Dobra, je to samozrejme bez pomlciek, vsimol som si ale, ze dost casti je pomenovanych s pomlckami a preto som zvolil tento styl.
Druha alternativa je dat nazov bez pomlcky.
Chcelo by to ale vyskusat navigaciu ako sa zachova.

Milo
milo12

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Postby oolcoo » Tue Apr 17, 2012 10:06 am

Image

rampa na pumpe, este aj locknuta

edit: kto to je ten volt16? ostava po nom nedorobena praca - cervene ulice bez mena, obce a s nepovolenymi sipkami
Area manager TU a TU
Waze 3.5.3.0 @ iPhone 4S - iOS 6.1 (10B142) @ Peugeot 107
oolcoo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby porubcan » Tue Apr 17, 2012 10:46 am

oolcoo wrote:rampa na pumpe, este aj locknuta
edit: kto to je ten volt16? ostava po nom nedorobena praca - cervene ulice bez mena, obce a s nepovolenymi sipkami

ocividne ju lockol volt16. ak by som ju lockol ja, tak ju on nemoze editovat. pozeram, ze si tu uz opravil... nedorobky po nom som si vsimol, to sa vsak stane asi kazdemu zacinajucemu editorovi...
Image Image
porubcan

Postby porubcan » Tue Apr 17, 2012 12:31 pm

celkom by ma zaujimalo naco niekto vyrobil novy landmark.
su tam dva stare landmarky - zvlast Kaufland a zvlast NAY elektrodom. novy landmark prekryva tie dva stare + zahrna aj parkovisko. na co je to dobre? podla Cartouche je autorom landmarku volt16.
tento novy by som najradsej zmazal, no nechcem tak urobit bez toho aby mal autor moznost vyjadrit sa ku svojim zamerom.
Image Image
porubcan

Postby porubcan » Tue Apr 17, 2012 12:33 pm

milo12 wrote:To iste je aj v okoli Trencina, na tabuliach je Trenčín-Opatová, Trenčín-Kubra, Trenčín-Kubrica, Trencianska Tepla-Dobra, je to samozrejme bez pomlciek, vsimol som si ale, ze dost casti je pomenovanych s pomlckami a preto som zvolil tento styl.
Druha alternativa je dat nazov bez pomlcky.
Chcelo by to ale vyskusat navigaciu ako sa zachova.

Milo

Velmi rad by som bol, keby existovala oficialna dohoda. asi by jej mala predchadzat debata aky sposob je najvhodnejsi, predovsetkym pre pouzitie navigacie v aute.
Image Image
porubcan

Postby Suik » Tue Apr 17, 2012 8:45 pm

porubcan wrote:
MagicOfLA wrote:Na Slovensku píšeme s pomlčkou, máme s ňou, zdá sa, dobré skusenosti ;-),
Takže Trnava-Modranka je ok...
M.

v poriadku, tak ak je toto vseobecne platne pravidlo, tak ho prosim zdokumentovat do WIKI a hor sa do premenovavania... som ale zvedavy, co poviete na Bratislava-Devinska Nova Ves, Trnava-Hrnciarovce nad Parnou a podobne hodne dlhe nazvy. pripadne ak sa este editor sekne a nejake segmenty zabudne premenovat a bude na mape svietit stare aj nove pomenovanie...

osobne si nepamatam, zeby DNV mala na zaciatku a konci tabule IS 36c/d ;), takze problem s dlzkou odpada. Uznavam, momentalne mame segmenty aj ako BA aj ako DNV pomenovane, aj ked DNV patri pod BA ako mesto. Segmenty s DNV som tam zatial ponechal nejak skor nostalgicky, resp. na "starsej casti" DNV, kde sa nachadzaju rodinne domy. Panelakova cast je uz po "novom" s City = Bratislava.

Ale som otvoreny diskusii v tomto, ci ponechat, alebo vsetko dat papierovo ako BA. Z hladiska miestnych mi viac user-friendly pride na starej casti DNV ponechat este nejaku tu chvilu City = DNV, ale z papieroveho hladiska (medzinarodneho cestujuceho) by to asi malo byt ako City = Bratislava...
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby vlado_s » Tue Apr 17, 2012 8:59 pm

Nie je dobré používať dva rôzne názvy. Prestav si, že sa idem navigovať a chcem zadať ulicu + mesto ale nie je predstaviteľné, aby si niekto pamätal či to je zo starej časti (DNV) alebo novej (BA).
Ak budeme chcieť nostalgicky alebo orientačne zaniesť do mapy napr. DNV, tak navrhujem aby sa na to obetoval iba jeden krátky segment aj ten bez orientačného čísla a najlepšie ak bude niekde v centre/strede mestskej časti, aby som sa v prípade navigávacie na jeho názov (DNV) dostal do centra/stredu mestskej časti.

Bratislava je v tomto dosť špecifická, lebo poslanci (či kto) vrámci svojej menejcennosti rozhodli, že tabule Bratislava budú lemovať až hranicu okresu (okrem výseku pre D2)...
vlado_s

Has thanked: 14 times
Been thanked: 29 times

Postby guri211 » Tue Apr 17, 2012 9:03 pm

Osobne som za Bratislava. Nic viac. V Google maps robili experiment, kde dali vsade iba mestske casti, a skoncilo to nezmyselnymi adresami typu: "Muškátová 788/6, 82101 Ružinov". Dodnes to nie je opravene.
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Has thanked: 40 times
Been thanked: 33 times

Postby Suik » Tue Apr 17, 2012 9:10 pm

Tak som sa rozhodol, ze to prerobim na komplet na Bratislava. Ponechat jeden segment by bolo fajn v tom pripade, ak by islo len o to, aby sa to ako napis zobrazovalo v LMap a v klientovi. Ale pri navigovani by to vyuzili len obyvatelia toho segmentu. Takze do rana mozte este vyslovit svoje posledne zbohom DNV vo waze :twisted:
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia