User request

Moderators: Unholy, krankyd, Zirland, guri211

Re: User request

Postby porubcan » Thu Apr 19, 2012 2:01 pm

hlaska navigacie prichadza v predstihu pred manevrom, ci?
teda ti povie o 50 (neviem presne kolko, ja ju mavam potichu) metrov sa drzte vpravo, alebo o 50 metrov odbocte vpravo. ako relativne novy sa vsak bez problemov necham poucit ako korektne taketo odbocenie riesit...
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 87 times

Postby shalafi » Thu Apr 19, 2012 3:15 pm

Ano hlasky su v predstihu, ale to nic nemeni na tom, ze to miesto kde mas odbocit je 36 (pardon, nie je to 38 ako som pisal) metrov za koncom prerusovanej ciary.

V momente hlasky "o 50 metrov odbocte vpravo" mas 14 metrov k zaciatku plnej ciary medzi pruhmi a cca 60 metrov k hranici krizovatky. Co Ti v tej rychlosti napadne ako prve? Preradis sa do vedlajsieho pruhu alebo pojdes na krizovatku a budes sa snazit odbocit?
Hlavne ak instrukcia je "Turn right" a nie "Keep right" - "Keep right" pre mna znamena pri viacerych pruhoch, ze sa mam preradit do toho, co je najviac vpravo. "Turn" je odbocenie na krizovatke, nie zmena jazdneho pruhu.
Country manager: Slovakia
Waze 3.6.0 @ HTC ONE S [4.2.2 CM10.1] @ 2012 Citroën C5
shalafi
Waze Champs

Has thanked: 48 times
Been thanked: 23 times

Postby porubcan » Thu Apr 19, 2012 9:48 pm

OK. tak si to skusme zosumarizovat.
nasiel som UR - dsvp. odbocovaci segment bol v tom momente urobeny tak ze hlasil ovp. necheckol som datum poslednej upravy segmentu (moja chyba) a upravil som geometriu segmentu tak aby hlasil dsvp (lebo v tomto zmysle som pochopil to UR).

vlado_s vsak upravil ten segment skor ako ja prave na ovp (URka meskali). a tu na fore ma upozornil, ze moje riesenie nie je spravne - resp. ze som zatvoril UR, ktore som nevyriesil. po jeho kritike som to teda upravil nim zelane ovp.

podla shalafiho je to vsak nespravne riesenie a spravne (ak som dobre pochopil) by bolo pripojit ten segment este o X metrov skor a spravit ho dsvp - vzhladom na existenciu dlheho odbocovacieho pruhu.

podla poriadnej porcie bodov, ktore vlado i shalafi uz stihli nazbierat, predpokladam, ze ide o velmi skusenych editorov a ja ako relativne mlady a neskuseny sa rad necham poucit ako robit veci spravne.

PS ked uz som sa obzeral v okoli, tak mam otazku, ci tento segment, nema nahodou mat moznost vyjazdu aj na nadjazd ponad dialnicu a nie len na pripajaci pruh k dialnici. podla vodorovneho dopravneho znacenia by som tipol, ze sa odtial da vyjst aj na nadjazd.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 87 times

Postby shalafi » Thu Apr 19, 2012 10:34 pm

ahoj, co sa tyka tamtoho segmentu, z podkladoveho snimku nevidim dovod, pre ktory by sa nemalo dat odbocit aj na nadjazd. Mozes to myslim kludne pripojit

Sent from my MB525 using Tapatalk 2
shalafi
Waze Champs

Postby foxitrot » Thu Apr 19, 2012 10:38 pm

porubcan wrote:... mam otazku, ci tento segment, nema nahodou mat moznost vyjazdu aj na nadjazd ponad dialnicu a nie len na pripajaci pruh k dialnici. podla vodorovneho dopravneho znacenia by som tipol, ze sa odtial da vyjst aj na nadjazd.

Ja by som tiez tipoval, ze sa odtial smie ist na obe cesty. Byt tam autom, tak by som urcite siel. (Pesi som siel po tom chodniku 50 metrov na vychod naposledy koncom leta, vtedy ma nenapadlo skontrolovat, ci sa to smie ci nesmie :oops: :lol:)

(shalafi ma trhol o okamih)
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 117 times
Been thanked: 53 times

Postby guri211 » Thu Apr 19, 2012 10:42 pm

porubcan wrote:... mam otazku, ci tento segment, nema nahodou mat moznost vyjazdu aj na nadjazd ponad dialnicu a nie len na pripajaci pruh k dialnici. podla vodorovneho dopravneho znacenia by som tipol, ze sa odtial da vyjst aj na nadjazd.

Uplnou zhodou okolnosti som tam dnes bol (prezuval som v AZ Pneu) a potvrdzujem ze sa odtial da odbocit aj doprava, aj este dopravsie :D
Waze 2.4 @ Ericsson GA628 (landscape mode preffered)
Škoda 100 MB 1977 (grey)
Pressburg, Slovakia
guri211
Waze Champs

Has thanked: 40 times
Been thanked: 33 times

Postby shalafi » Thu Apr 19, 2012 10:48 pm

este k tomu turn/keep right by ste sa mohli vyjadrit ;)

Sent from my MB525 using Tapatalk 2
shalafi
Waze Champs

Postby Suik » Thu Apr 19, 2012 10:52 pm

osobne som za keep right...mam ten isty nazor aj s tym preradovanim ako shalafi
BA-SVK & surroundings AreaManager, Soc. Med. XP
Renault Fluence 2011, 1.6 16V Exception+HTC One S, stock Android 4.0.4, waze 3.6.0.0
FB pg: Waze Slovensko / Twitter: @waze_slovensko / G+: Waze Slovensko
Suik

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Postby foxitrot » Thu Apr 19, 2012 11:25 pm

Shalafiho argumentacia mozno bola az prehnane ostra :D ale tiez by som na danom mieste dal len "Drzte sa vpravo" - dostatocne dlhy paralelny odbocovaci pruh, pokracujuci plynulym oblukom s velkym polomerom - to nie je "krizovatka". Tam by sa dokonca hodila hlaska "Pouzite pravy vyjazd", ktoru (niektory) klient dava pri odboceni z Highway na neHighway.
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 117 times
Been thanked: 53 times

Postby oolcoo » Fri Apr 20, 2012 7:58 am

ja som, za "drzte sa vpravo". myslite, ze by to bolo nelogicke keby hned ako sa pruhy rozdelia zahlasilo "drzte sa vpravo" a na mieste zaciatku plnej ciary by zahlasilo "odbocte vpravo"?
Area manager TU a TU
Waze 3.5.3.0 @ iPhone 4S - iOS 6.1 (10B142) @ Peugeot 107
oolcoo

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia