SK: Pravidlá označovania ciest na Slovensku

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: SK: Pravidlá označovania ciest na Slovensku

Postby pleswi » Wed May 30, 2012 11:28 am

Myslim, ze tato by se mohlo resit o pro CR proto zkusim svuj nazor. Pokud umi waze vyhledavat podla LandMarku zajimalo by me jestli hleda pouze v nazvu nebo i v popise, nebot v CR se casto setkavam s nazvem Tesco a v popise treba ulice otviraci doba. Pokud hleda v nazvu chtelo by to asi landmark pojmenovat treba Tesco Pražská. Pak bych se drzel toho co jsem delal vzdy, ulice oznacoval jako no street a nazev mesta pokud se vylozene i v jinych mapach nevyskytuje nazev podniku (v jednom meste jsem nasel aj v mapy.cz i v google maps ulici Interspar nebo taky nejaky obchod) tak to takto nechat. Takze bych se mozna zameril na spravne a efektivni pojmenovani landmarku nez primo ulic. Netusim jak to presne je s vyhledavanim. Staci mit landmark na uzemi mesta a vyhledat tesco brno a najde mi ho to ? A nebo musim mit tesco brno v nazvu landmarku ?
pleswi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Postby porubcan » Wed May 30, 2012 11:44 am

pleswi wrote:Myslim, ze tato by se mohlo resit o pro CR proto zkusim svuj nazor. Pokud umi waze vyhledavat podla LandMarku zajimalo by me jestli hleda pouze v nazvu nebo i v popise, nebot v CR se casto setkavam s nazvem Tesco a v popise treba ulice otviraci doba. Pokud hleda v nazvu chtelo by to asi landmark pojmenovat treba Tesco Pražská. Pak bych se drzel toho co jsem delal vzdy, ulice oznacoval jako no street a nazev mesta pokud se vylozene i v jinych mapach nevyskytuje nazev podniku (v jednom meste jsem nasel aj v mapy.cz i v google maps ulici Interspar nebo taky nejaky obchod) tak to takto nechat. Takze bych se mozna zameril na spravne a efektivni pojmenovani landmarku nez primo ulic. Netusim jak to presne je s vyhledavanim. Staci mit landmark na uzemi mesta a vyhledat tesco brno a najde mi ho to ? A nebo musim mit tesco brno v nazvu landmarku ?

praveze ak je nazov landmarku "Tesco" vyhladanie "Tesco Brno" nefunguje.
pri vyhladavani "Tesco" ti zas da vsetky Tesco co najde a da ti k tomu vzdialenost od aktualnej pozicie...
o zohladnovai popisu landmarku neviem nic.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze beta 3.6.99.109 on HTC One X, stock JB 4.1.1 @ white Škoda Octavia
porubcan

Has thanked: 47 times
Been thanked: 90 times

Postby Sanicko » Wed May 30, 2012 12:02 pm

Problém je jasne v interpretovani landmarku, teraz je otázka, ako to riešiť, aby to bolo použiteľné.
Na jednej strane je akýsi "mapovy purizmus" (nie je to nadávka :wink:, sam mam k nemu sklony), na strane druhej praktické využitie našej námahy....

-= Odoslané z Xperia Neo V =-
AM: Košice, Poprad, Rožňava
Waze Android 3.6.99.110 (Beta) & Sony Xperia Neo V (Android 2.3.4, rooted) & Ford C-Max & Prestigio Roadrunner 511 Car Video Recorder
Sanicko

Has thanked: 20 times
Been thanked: 1 time

Postby pleswi » Wed May 30, 2012 2:20 pm

Tím padem, bych se zameril spise na ucelenejsi popis landmarku a nebo tlak na waze aby se u landmarku dalo vyplnit alespon mesto/ulice (mimo to samozrejme jeste level kvuli prekryvani landmarku) jenze co jsem vypozoroval tak waze ma problem implementovat takoveto jednoduche veci a misto toho se soustredi na 4sq, gas prices apod :(
pleswi

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Postby milo12 » Wed May 30, 2012 2:47 pm

Riesenim je pri poziadavke na vyhladanie Landmarku zobrazenie doplnujucich informacii ako ulica a mesto. Vsetky udaje v principe existuju, len sa zatial nezobrazuju.
Jeden z nametov co som posielal na 2. stretnutie waze v BA bol aj navrh na pridanie Landmarku nielen ako objektu do mapy ale aj priamo zadanim udajov do DB (typ, nazov, ulica, popis. cislo, mesto). Posielal som to len mailom guri211 a shalafi, neslo to cez forum. :lol:
milo12

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Postby vlado_s » Wed May 30, 2012 8:53 pm

Určité možnosti sú už teraz. Doplňujúce údaje píš po čiarke a pri vyhľadávaní používaj *, napr. terno*. Ešte, aby ujo waze mal vyhľadávací mechanizmus čo funguje podľa zadaného reťazca a nie superinteligencie (ala google search).
vlado_s

Has thanked: 14 times
Been thanked: 29 times

Postby Sanicko » Thu May 31, 2012 8:04 am

pleswi wrote:Tím padem, bych se zameril spise na ucelenejsi popis landmarku a nebo tlak na waze aby se u landmarku dalo vyplnit alespon mesto/ulice (mimo to samozrejme jeste level kvuli prekryvani landmarku) jenze co jsem vypozoroval tak waze ma problem implementovat takoveto jednoduche veci a misto toho se soustredi na 4sq, gas prices apod :(

4sq by som nezatracoval... Treba si uvedsomit, ze spojenim Waze a 4sq vznika pre Waze unikatny sytem POI, ktorych databaza sa buduje na rovnakom principe ako sa tvoria mapove podklady Waze - "uzivatelia sami sebe"... Takze to spojenie je velmi mocne vo svojom vysledku... (az rozsiahly a hlavne aktualny zoznam POI, robi navigaciu navigaciou) Ja osobne som asi 90 % hladani cielov svojich tras robil cez 4sq (ako perlicku dodavam, ze na Android platforme som cca pol roka, pred tym som o 4sq nic nepocul a aj ked som to nasiel na mobile predinstalovane, bol som skepticky... dnes uznavam silu a vyznam tejto, povedzme ze socialnej siete)...
Dalej si myslim, ze Waze uz nebude pristupne na nejake radikalnejsie zmeny svojich struktur.. Tych dovodov je viac:
- uz dnes maju problem s pravidelnymi updatmi a rozsirovanie struktur tomu velmi nepomoze
- uz existuje rozsiahle pokrytie, na ktorom by bolo nutne zmeny premietnut
- kazda zmena vyzaduje zmeny na servroch a vsetkych klientoch, navyse by nutne nastali medzistavy medzi starou a novou strukturou

Z mojho pohladu sa ako najucinnejsie riesenie javi, spojit landmark s miestom vo 4sq... Vytvorenie takehoto linku je na strukturu dat nenarocne a v podstate by to vyriesilo vsetky problemy s vyhladavanim... Toto by Waze este zvladnut mohlo ;) A nemuseli by sme riesit otazku pomenovania segmentov v okoli landmarkov...
AM: Košice, Poprad, Rožňava
Waze Android 3.6.99.110 (Beta) & Sony Xperia Neo V (Android 2.3.4, rooted) & Ford C-Max & Prestigio Roadrunner 511 Car Video Recorder
Sanicko

Has thanked: 20 times
Been thanked: 1 time

Postby porubcan » Tue Jun 05, 2012 5:55 am

taka drobnost na zamyslenie.
v pripade, ze je reportovany event napr. na obchvate BA, tak je z popup okna nemozne zistit, kde sa udalost nachadza. lokalizacia reportovanej udalosti ako D1, Bratislava ma takmer nulovu vypovedaciu hodnotu. nebolo by uzitocnejsie do pomenovania useku zakomponovat aj presnejsi popis. zopar prikladov:
D1 Zlate Piesky -> Avion, Bratislava
D1 Avion -> Gagarinova, Bratislava
D1 Gagarinova -> Bajkalska, Bratislava
D1 Bajkalska -> Einsteinova, Bratislava
mozno by sa to dalo aplikovat na dialnice vseobecne. clovek bez lokalnej znalosti totiz z informacie
D1 near Igram toho moc nevyrozumie a tiez z toho nie je jasne v ktorom smere sa udalost nachadza.
Image Image
porubcan

Postby foxitrot » Tue Jun 05, 2012 7:54 am

Tento problem mam aj ja (mrnavy displej, zastarala aplikacia) a dufam, ze na lepsom HW a v novsich verziach je to uz prezentovane lepsie... to near Xyz pomoze, ale ten smer tam nijako nie je vyjadreny? (Vid napr. viewtopic.php?f=178&t=15036&start=80#p173694 - "medzi Aaa a Bbb".) Pretoze tebou navrhovanym sposobom (ktory by to samozrejme vyriesil, ale pomaly by nebol rozdiel medzi pomenovaniami jednotlivych usekov dialnice a najazdovych / vyjazdovych ramp) by sme sa mohli dostat do stavu, v akom su (resp. boli) dialnice v Rakusku (a co na nich (s)pacha(l) ZW4020, ak to meno niekomu nieco vravi).

Mimochodom, ako tak citam v nemeckych sekciach, minimalne (bludni) Holandania sa dali na cesty po Europe a postupne sa zahryzaju do map okolitych krajin ako kobylky. Takze ich na rodnej hrudi onedlho mozme cakat tiez :mrgreen:
...with the good old :roll: Symbian 2.1.99.114 (N-E52),
while trying to get used to Android 3.6.xx.yyy (SG-A2).
foxitrot
Waze Champs

Has thanked: 120 times
Been thanked: 53 times

Postby porubcan » Tue Jun 05, 2012 8:11 am

no ja mam sic uz nie najnovsi mobil, no ma relativne pouzitelny 4" display a sice waze pri popupe presunie mapu na pozadi na miesto reportu, no skrz popup nie je dobre vidno kde to je.
pred chvilkou som si vsimol taketo:
https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... s=60197491
hlasenie v klientovi vyzeralo takto:
Screenshot_2012-06-05-10-03-55.png
Screenshot_2012-06-05-10-03-55.png (131.88 KiB) Viewed 223 times

takze tu aspon vidno, ze je to pristavny most a vdaka popisu aj smer, no ak by to niekto iba naklikal v klientovi, tak by asi by ta informacia o smere nebola...
Image Image
porubcan

PreviousNext

Return to SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku