SK: Pravidlá označovania ciest na Slovensku

Moderators: Unholy, krankyd, guri211, Zirland

Re: ==Slovensko: pravidla oznacovania ciest==

Postby Max-SK » Wed Dec 29, 2010 6:26 pm

caute, niekde som tu videl link na cestnu siet SK, s cislami ciest. ale neviem to akosi najst. viete to niekto postnut? dakujem
Max-SK

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Postby Max-SK » Thu Dec 30, 2010 1:34 pm

to bude ono, vdaka. ale maju nejaky problem aktualne
Max-SK

Postby Max-SK » Wed Jan 05, 2011 3:44 pm

uz ta databaza zas funguje
Max-SK

Re: SK: Pravidá označovania ciest na Slovensku

Postby milo12 » Mon Mar 26, 2012 9:21 am

Ahojte,

1. Ako oznacovat ulice v pesej zone? Ak sa da ako cesta s priznakom Unknown (Papyrus) tak to nie je moc koser. V Cartouche to bolo pomerne jednoznacne: No Entrance, ale teraz?
2. Este sa chcem spytat ci ma zmysel vsimat si (opravovat) anglicke nazvy miest v Cartouche, velmi vela je nespravne zadanych s diakritikou, pripadne su tam ine nezmysly.

Milo
milo12

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Postby milo12 » Tue Apr 10, 2012 8:11 pm

Oznacovanie odpocivadiel na dialnici:

Ahojte, vsimol som si, ze odpocivadlo Červeník je označené ako "Červeník"
https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... =141215683
z hladiska navigacie to nie je korektne nakolko Červeník je obec kusok od odpocivadla.

Rampa je oznacena ako "odpocivadlo Červeník"
https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... =102385811

Podla mna by mala byt rampa oznacena ako "Odpocivadlo Cervenik" a cesty na odpocivadle by mali byt bez nazvu.

Milo
milo12

Postby milo12 » Wed Apr 25, 2012 6:26 am

foxitrot wrote:
shalafi wrote:Ak zjazd je prejazdom na inú diaľnicu (D1 <-> D2):
Exit {označenie diaľnice na ktorú sa odbočuje} {označenie prvých cieľov na smerovej tabuli}
napr.: Exit D1 Žilina, Komarno

Mozno by som to mierne preformuloval? Nie je z toho jasne, ci je to exit z D1 alebo na D1.

Ak zjazd je prejazdom na inú diaľnicu (D1 -> D2):
    Exit {označenie diaľnice na ktorú sa odbočuje} {označenie prvých cieľov na smerovej tabuli}
    napr.: Exit D2 Žilina, Komarno

shalafi wrote:-mimo obce do policka Street davame nazov cesty (napr. "65").
-v obci nazov ulice (napr. "Hlavná").

Rad by som tam zapracoval (minimalne ako odporucanie) zadavat v obci ciselne oznacenie cesty ako Alternativny nazov (zatial len v starom editore Cartouche).

1. Ahojte, vcera som si vsimal smerove tabule a oznacovanie najazdov a exitov z D1. Kazdy exit je oznaceny nazvom mesta a cislom cesty na ktoru sa odbocuje. Myslim si, ze exit sa mal oznacovat nazvom mesta na tabuli a do alt. nazvu dat cislo cesty na ktoru sa odbocuje. Suvisi to ale, ze potom treba zmenit aj doterajsie pravidlo pre oznacenie Exit D1, Komarno, (bude Exit Komarno, D1) atd.
V podstate by sme nemali vymyslat, len preniest text na smerovej tabuli do nazvu cesty, tak aby napis na smerovej tabuli sedel s oznacenim cesty a takto sa vodic aj vizualne spravne navigoval.
este pls. vid. navrh v bode 3.

2. Tieto najazdy a exity by sa dalej podla mna nemali oznacovat mestom v ktorom sa nachadzaju aby Waze nevygeneroval ulicu s tymto nazvom.
https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... s=61675306

3. Ked uvazujem nad oznacovanim ciest tak mi ako najlepsia alternativa pripada pouzit uplne vsade Alt.nazvy len pre cisla ciest. Takto sa uplne v pohode oznacia vsetky exity aj cislami ciest, v mestach bude cela cesta oznacena nazvom a aj cislom, plati jednotne pravidlo obec/mimo obec, atd.

Milo
milo12

Re: SK: Pravidlá označovania ciest na Slovensku

Postby milo12 » Wed May 30, 2012 10:40 am

porubcan wrote:rozsiril by som tuto diskusiu aj na pomenovavanie segmentov aj pri inych landmarkoch:
- parkoviska pri restauraciach (typicky McDonalds)
- parkoviska pri obchodoch (billa, tesco, kaufland, lidl, eurovea, avion, ikea, polus...)
- prijazdove cesty a parkoviska pri hoteloch
- autobusove a zeleznicne stanice, letiska
- sportoviska (zimaky, fotbalove stadiony, sportove haly...)
- ine zaujimave, napr. vystaviska (agrokomplex, incheba...), skoly (univerzity, ine?),

pripadne vymysliet nejake univerzalne pravidlo?

Waze uz dokaze vyhladat podla Landmark, takze nie je dovod pomenovat ulicu nazvom ČS, obchodu, atd. Kazda lokalita ma svoju adresu, t.j. ulicu a popisne (orientacne) cislo a takto by sa mala pomenovat aj prijazdova cesta (ulica+cislo) k hlavnemu vchodu, vjazdu do ČS, obchodu. Pokial sa napr. jedna o rozlahlejsi areal (napr. vystavisko, fabrika) tak pomenovat len hlavnu prijazdovu cestu k objektu a vnutorne cesty nechat bez mena, len ako private alebo parking. Nedaval by som do nazvu ulice Billa, Kaufland, atd. Takato ulica v principe neexistuje a Billa, atd. je len Landmark.
milo12

Postby milo12 » Wed May 30, 2012 2:47 pm

Riesenim je pri poziadavke na vyhladanie Landmarku zobrazenie doplnujucich informacii ako ulica a mesto. Vsetky udaje v principe existuju, len sa zatial nezobrazuju.
Jeden z nametov co som posielal na 2. stretnutie waze v BA bol aj navrh na pridanie Landmarku nielen ako objektu do mapy ale aj priamo zadanim udajov do DB (typ, nazov, ulica, popis. cislo, mesto). Posielal som to len mailom guri211 a shalafi, neslo to cez forum. :lol:
milo12

Postby milo12 » Sat Jun 09, 2012 11:10 am

Budu zmeny pri Cerveniku (odpocivadlo, vyjazd), chcu to rozlisit.

http://natankuj.sme.sk/c/6375392/problemy-s-vyjazdami-z-dialnice-d1-vyriesia-novym-znacenim.html
milo12

Postby oolcoo » Wed Jun 06, 2012 2:01 pm

foxitrot wrote:Co uz. Pokial viem, starsie verzie nejaky prebytocny text proste nezobrazia, novsie dokazu menit velkost fontu, aby sa zmestilo este viac? Len tazko povedat, ci (a kedy pre koho) su dolezitejsie tie prve ciele, alebo tie posledne :)

sklamem ta, moja najnovsia verzia na iOS proste polku biskupic usekne :) a to tento nazov sa tam este zmesti
Area manager TU a TU
Waze 3.5.3.0 @ iPhone 4S - iOS 6.1 (10B142) @ Peugeot 107
oolcoo

PreviousNext

Return to SK: Žiadosti o úpravu ciest na Slovensku