kruusakattega maanteed - dirt checkbox

Moderators: support, Unholy, krankyd, Jackson, The Fej, adriansinger, zCougar

Re: kruusakattega maanteed - dirt checkbox

Postby raido357 » Fri Aug 03, 2012 6:42 pm

sassukassu wrote:Just. Mida sa nüüd uut ütlesid? Kruusateedest ei sõnagi. Kuid Wazes on kruusateede mõiste olemas. Üks sõbralik nöökija väitis ennist, et kõrvalmaantee peab olema hästi hooldatud. Ei pea. Veel üritate mulle kooris väita, et kõrvalmaantee on kõrvalmaantee aga kruusatee kruusatee ei ole. Tore küll :)

Ei peagi olema kruusatee, kui põlluvahe tee oleks kaherealine ja läbitav 90km/h võiks see samamoodi tugimaantee olla. Waze-m omab ikkagi päris "sopa" teed - Dirt != Gravel.
raido357

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Postby zCougar » Sat Aug 04, 2012 9:00 pm

Põlluvaheteed sobivad hästi 4x4 tüüpi isegi kui nad kuiva ajaga läbitavad ja kuskil 50-ga sõidetavad on. Aga kindlasti tasuks Waze jaoks ennast nähtavaks teha ja kasvõi support@waze.com peale saata päringuid "dirt road" valiku lisamiseks kõikidele teedele nii nagu täna saab iga tee "toll road" olla. Peaks lätlastega koos kuidagi ühisaktsiooni tegema ;-)

--
Cougar
Image
Waze 3.6.0.0: Nexus 4 | HTC Desire Z | Nexus 7
PALUN LOE: Waze eestikeelne juhend wikis
zCougar

Has thanked: 25 times
Been thanked: 13 times

Postby salatoimikud » Thu Aug 09, 2012 10:09 am

Heaküll need punaste joontega kruusakad lähevad Minor Highway alla.
Aga milleks ma märgin need tavalised teed, kus puudub number ja ka maanteeameti poolt "kategooria"...

Streets ikka? Minor Highway vist väga ei hakka, mis sellest, et reaalselt ühendab tee ikkagi kahte teist teed aga oma tähtsuselt on nad nõrgemad kui Minor Highway.

Image
Image
salatoimikud

Has thanked: 0 time
Been thanked: 4 times

Postby zCougar » Thu Aug 09, 2012 8:41 pm

salatoimikud wrote:Heaküll need punaste joontega kruusakad lähevad Minor Highway alla.
Aga milleks ma märgin need tavalised teed, kus puudub number ja ka maanteeameti poolt "kategooria"...

Streets ikka? Minor Highway vist väga ei hakka, mis sellest, et reaalselt ühendab tee ikkagi kahte teist teed aga oma tähtsuselt on nad nõrgemad kui Minor Highway.

"Primary Street" või "Street" vastavalt sellele, kas tee on kasutatav peamiselt transiitliikluseks või ainult kohaliku tähtsusega ja sõidetav peamiselt selle teega otse ühendatud lõikude peale (nt private road ja parking lot road tüüpi teede ühendamiseks). Eks see natuke tunde järgi panemine on. Ja loomulikult 4x4 päris põlluteedele ;-)

Kui ma suurel kaardil lahtisi lõike kokku ühendan aga päris lõpuni korda ei tee (kohanime, tee nime (kui on) ja õiget tüüpi ei lisa), siis jätan need ka Street tüüpi. Selliseid tükke ma kunagi lukku ka ei pane arusaadavatel põjustel ;-)

--
Cougar
Image
zCougar

Postby sassukassu » Fri Aug 10, 2012 3:16 pm

Jajah, maal kahe metsa vahel on meil tänavad muidugi. Kruusakad ei ole jumala eest kruusakad.
sassukassu

Postby zCougar » Fri Aug 10, 2012 8:25 pm

sassukassu wrote:Jajah, maal kahe metsa vahel on meil tänavad muidugi. Kruusakad ei ole jumala eest kruusakad.

Keegi pole ju vastu vaielnud - kruusakad on kruusakad. Lihtsalt täna pole olemas teekatete tüübi määramise võimalust. Määrata saab vaid teed ennast tähtsuse/suuruse järgi. 4x4 pole kruusakas vaid on neist kõige väiksema/tähtsusetuma ja halvemini läbitava tee tüüp, mida "blondiinid" kindlasti vältima peaksid ;-) Tuleb ka see võimalus, et kruusakaid eraldi tähistada ja puhta autoga sõita, usu mind!

--
Cougar
Image
zCougar

Postby sassukassu » Fri Aug 10, 2012 8:46 pm

On küll võimalus. Dirt road alla käib kahtlemata ka kruusakattega maantee. Te võite siin oma mõisteid defineerida muidugi, aga inglise keeles nii on. Mis mõttes küll Street õigem valiks oleks kruusatee märkimiseks?
sassukassu

Postby sassukassu » Fri Aug 10, 2012 9:03 pm

Kuskil asulas võib kruusatee Street olla, sellega ma olen nõus. Aga mitte sellest ei käi jutt praegu.
sassukassu

Postby meelisxxx » Fri Aug 10, 2012 9:21 pm

sassukassu wrote:Jajah, maal kahe metsa vahel on meil tänavad muidugi. Kruusakad ei ole jumala eest kruusakad.

Mina pole Waze's veel kohanud tee kategooriat kus oleks sees sõna asfalt. Mis me siis nüüd teeme? :)

"Dirt roads / 4x4 trails" on olemas jah aga asfalti pole :(
Selle dirt road oled sa ka kontekstist vägivaldselt välja lõiganud ;)

Mõistlik oleks siiski teed kategooriate kaupa selekteerida, mitte koostise järgi. No ma proovisin veel korra selgitada :)
Image
meelisxxx

Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Postby sassukassu » Sat Aug 11, 2012 5:29 am

omg omg, mis me teeme? aaaaaaa :)

Su veelkord seletamine ei seletanud jälle midagi. Seleta parem, kuidas on Street rohkem tee kategooria kui Dirt road.
sassukassu

PreviousNext

Return to Estonia