Waze'i navigeerimine

Moderators: support, adriansinger, The Fej, Unholy, Jackson, krankyd, zCougar

Re: Waze'i navigeerimine

Postby Johan111 » Sun Feb 24, 2013 2:28 pm

Tundub, et ma vist sain bugi kätte. Kui segmendil mõni punkt vahelt ära kustutada, siis näidatakse kuni andmete värskendamiseni serverist ulmelisi kiirusi. Kui kohe peale salvestamist teha brauserile refresh, taastuvad normaalsed numbrid.
Johan111

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby Johan111 » Mon Feb 25, 2013 7:37 pm

Ei ole addon'i bug. Nii WME_Adds kui ka WME_Addons näitavad mõlemad samu numbreid. WME_Adds võtab kiiruse otse päritava segmendi atribuutidest, mitte ei arvuta ise.
Johan111

Postby Johan111 » Mon Feb 25, 2013 11:33 pm

Refresh aitab, kuna siis laetakse serverist kogu ekraanil olev teedevõrgustik uuesti alla ja brauseri vahemälus olev vana info asendatakse uuega. Aitab ka kui muudetud kohast veidi eemale minna, nii et konkreetne segment enam mälus ei oleks, ja siis uuesti tagasi tulla. Nii tõmbab WME samuti värske info serverist alla.

Kuna ma liigun põhiliselt Tallinnas, siis on ala, mida muuta saan, suht väike ja uut joonistamist tuleb ette väga harva. Seega olen viimasel ajal peamiselt nihkes teid gps'i jälgede järgi paika ajanud ja seda meeletut punktihunnikut kustutanud, mis segmentidel kohati ette tuleb. Seni pole veel näinud, et üleliigsete node'ide kustutamisega midagi katki oleks läinud, nii et ei näe nagu põhjust seda väga peljata.
Johan111

Postby Johan111 » Fri Mar 01, 2013 1:16 am

Küsimus/ettepanek maanteede tüübi kohta linnas. Näiteks siin:
https://world.waze.com/editor/#?zoom=6& ... =164823023
Kui keerata paremale Estonia puiesteele, genereeritakse juhis "Exit right" kuna tegemist on primary street-ist kõrgema teetüübiga. Kas Pärnu maanteed ei oleks mõistlik primary street'iks ümber muuta, et mõistlikke juhiseid saaks?

Samas siin:
https://world.waze.com/editor/#?zoom=6& ... =183586591
genereeritakse "Keep right" juhis, kuigi loogilisem oleks "Exit right". Võiks äkki Järvevana tee täispikkuses minor highway-ks muuta, kuna meie mõistes ta ju ei ole mõne muu linnasisese tänavaga võrdväärne. Tegelikult peaks ka rampi korral antama juhis "Exit right", aga mingil põhjusel seal see nii ei toimi.
Johan111

Postby Johan111 » Sun Mar 03, 2013 6:33 pm

Nõustun eelkõnelejaga. Minu meelest võiks asjale läheneda loogiliselt. Kui suur maantee läheb väikesest asulast läbi, on selge, et maanteeks ta jääbki. Aga kui maantee tuleb suuremasse linna sisse, siis ta reeglina enam seda ju pole. Tallinnas on näiteks Sõpruse pst ja Järvevana tee oluliselt paremini sõidetav ja rohkem mõne minor highway moodi kui seda on näiteks Pärnu mnt, mis on minu silmis pigem primary street. Järvevana võikski ju ümber nimetada. Sõpruse peaks siiski jääma nii nagu on, see oli vaid näiteks toodud.
Johan111

Postby Johan111 » Mon Mar 04, 2013 9:33 pm

See sai minu teema taastõstatanud postituse ajendiks. Muidu mul väga vahet pole, mis tüüpi ta on. Ja kuna ma reeglina tean, kuhu sõidan ja üldiselt eelistan igasugu navigaatoreid pimesi mitte usaldada, siis pole ka väga vahet, kas ja mida ta mulle räägib, aga suht kummaline on keset linna kuulda juhist "Exit right" kui selgelt pole tegemist mingilt suurelt maanteelt mahasõiduga.
Johan111

Postby Johan111 » Sun Mar 10, 2013 4:39 pm

Mida targemad arvavad, mis selle kohaga ette võtta?
https://world.waze.com/editor/#?zoom=6& ... ,179721335
Arvutasin otse üle suure ristmiku ja läbi Villardi tänava ajad välja ja ringiga sõites saab üldise keskmise järgi matemaatiliselt 10 sekundit kiiremini. Olen korra ka proovinud juhatatud teed ringinga sõita ja pole sugugi kindel, kas sealt ka reaalselt 10 sek võitu saab. Diagonaalis üle Endla sõitmine, et Tehnikast Villardisse saada pole tiheda liiklusega just kõige lihtsam ülesanne.
Johan111

Postby Johan111 » Mon Mar 11, 2013 9:42 pm

Proovisin nii ja naa, aga mingil põhjusel ei ava WME sellelt permalingilt õiget kohta, kuigi link ise on peale vaadates õige. Tegemist on Tehnika tänavalt põhja suunas üle Endla-Luise ristmiku sõitmise või vasakule raudtee viadukti alla keeramisega. Waze armastab seal läbi Villardi tänava ringi juhatada. Probleem antud kohas on selles, et Tehnika-Endla "kurv" ja lõik Endlat jäävadki alatiseks oluliselt kõrgema keskmise kiirusega kui on võimalik Tehnikast Villardisse sõites arendada. Põhjuseks otse Endlat pidi ja Tehnikast Endlasse sõitjad, kelle kiirus lihtsalt on suurem ja ooteaeg väiksem.

Tegin sinna praegu katseks ühe lahenduse variandi. Kui targemad arvavad, et see kohe kindlasti nii ei sobi, eks siis kustutage ära, aga vähemalt nädalaks-kaheks võiks ta siiski jätta, et näha, kas asi hakkab nii toimima. Selle aja jooksul jõuan sealt ise mõned korrad läbi sõita ja lisateele mingi kiirusenumbri tekitada.
Johan111

Postby Johan111 » Wed Mar 13, 2013 4:03 pm

Veel kiiruste teema jätkuks. Kuna zCougar tahtis pilte valedest numbritest, siis seekord kaks telefoni pilti. (teine tuleb alla serva kerida, et "maagiline" number kätte saada)
Attachments
IMG_0260.jpg
IMG_0260.jpg (21.06 KiB) Viewed 301 times
IMG_0261.jpg
IMG_0261.jpg (17.77 KiB) Viewed 301 times
Johan111

Postby Johan111 » Tue Apr 09, 2013 1:39 pm

Keegi kunagi kuskil mainis, et arvestatakse ka tänavate nimesid. Võta mahasõidult Turu tänava nimi ära. Siis äkki läheb korda. Muidu tundub otsesõit küll sirge olevat.
Johan111

PreviousNext

Return to Estonia