Waze'i navigeerimine

Moderators: support, Unholy, krankyd, Jackson, The Fej, adriansinger, zCougar

Re: Waze'i navigeerimine

Postby zCougar » Fri Aug 31, 2012 5:30 pm

meelisxxx wrote:
zCougar wrote:Miks oleks eelistatum tagasipöördeks mingi suur ring teha (mis oleks kohe tõenäoline, kui tüüp madalam panna)?

Mina saan aru, et te saate ühtmoodi aru asjast :)
Reaalselt kasutatakse seda linna poolset pööramist Ülemiste poole, mitte seda (Järve poolset) pöörangut, mis on freewayks tehtud (Virve tn otsa juures).

https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... =162920311

Ma millegipärast usun, et sealt küll tagasi pöörata ei tohi. Kas keegi kinnitab?

--
Cougar
Image
Waze 3.6.0.0: Nexus 4 | HTC Desire Z | Nexus 7
PALUN LOE: Waze eestikeelne juhend wikis
zCougar

Has thanked: 25 times
Been thanked: 13 times

Postby meelisxxx » Fri Aug 31, 2012 5:55 pm

Ma võin mingi odavama õlle vahelepanna, et võib mõlema risti pealt tagasipööret teha :)
Image
meelisxxx

Has thanked: 8 times
Been thanked: 4 times

Postby zCougar » Fri Aug 31, 2012 6:40 pm

meelisxxx wrote:Ma võin mingi odavama õlle vahelepanna, et võib mõlema risti pealt tagasipööret teha :)

Hehee. Isegi kui ei tohi, siis on sealt tagasi pööratud :-D http://goo.gl/maps/0209p

Ma teeks selle pöörde korda, kui ants40 vastaks, et mis tee see https://world.waze.com/editor/?zoom=6&lat=59.4021&lon=24.72968&layers=BFTFTTTFTTTTTTTFTTTTFT&segments=162920310 tal seal on. Keegi on hakanud jälle sõiduradu maha joonistama vist.

--
Cougar
Image
zCougar

Postby Citandro » Mon Sep 03, 2012 4:07 pm

zCougar wrote:Keegi on hakanud jälle sõiduradu maha joonistama vist.
Cougar

Vasakpöörde radu pole mitte kuskile vaja joonistada. Parempöörde jaoks on need saared, ja seetõttu on vajalik mõnel juhul navigatsiooni juhend saada enne ülejäänud ristmikku.

Need siin on veel mõned head näited tarbetust sõiduradade joonistamisest (juba muudetud)

https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... FFTFTTTTFT

https://world.waze.com/editor/?zoom=6&l ... FFTFTTTTFT
Last edited by Citandro on Thu May 09, 2013 12:01 pm, edited 4 times in total.
Citandro

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Postby zCougar » Mon Sep 03, 2012 5:42 pm

Citandro wrote:
zCougar wrote:Keegi on hakanud jälle sõiduradu maha joonistama vist.
Cougar

Hea on ju, kui Waze annab teada varakult, et tõmba õigesse tee serva. Kui tänav on kahe ühesuunalise teena maha joonistatud, siis miks ei peaks vasakpöörde rada joonistama?

Aga nii ongi ju. Waze ütleb sulle linnas 200m, maantel 1km varem juba, mida teha vaja on. Selleks ei pea mingit rada kuhugi joonistama. Rada tuleb joonistada näiteks siis, kui enne parempööret on eraldussaar. Siis pole ju peale eraldusaarest möödumist enam mõtet "turn right" öelda vaid seda tuleb teha enne eralussaart (sel juhul parem juba "keep right").

Need tuleks kindlasti üle vaadata. Näiteks Punase ja Smuuli ristmiku puhul arvan ma, et need vasakpöörete rajad on üleliigsed kuid parempöörete omad on vajalikud. Tammsaaare-Tondi ristmik on IMHO tõesti liiga ning see tahaks kindlasti üle vaatamist.

Igal juhul tuleks joonistada radu nii vähe kui võimalik (kuni navigatsiooni juhised otseselt valed ei ole või süsteem ise vigu ei raporteeri).

Tavaliselt kipuvad sellised suured pusad tekkima seal, kus on tegemist eraldi sõiduradadega. Ma ei hakka üldse rääkimagi praegu Paldiski maantee ja Mustamäe tee või Tulika ristmikust ;-)

--
Cougar

kuid ma pole kindel, kas neid saab tarbetuteks radadeks nimetada. Loe eelmist lõiku. Enamasti on need kohad, kus niisama teede ristmike puhul pöörete teated tulevad liiga hilja.
Image
zCougar

Postby Hundu100 » Mon Sep 03, 2012 6:52 pm

Heips!

Üks viga -Tallinn, Tartu mnt linna sisenev suund Kreutzwaldi /tartu mnt ristmik. Nimelt ei ole seal vasakpööre lubatud. Saab vaid otse ja paremale. Teejupp ise lukus, ei saa ära parandada. Kunderi taas ühesuunaline.

Hando
Hundu100

Postby zCougar » Mon Sep 03, 2012 7:46 pm

Hundu100 wrote:Üks viga -Tallinn, Tartu mnt linna sisenev suund Kreutzwaldi /tartu mnt ristmik. Nimelt ei ole seal vasakpööre lubatud. Saab vaid otse ja paremale.

Parandatud. Palun lisa alati permalink ka, et ei peaks neid ristmikke otsima. Jas sellised kirjad oleks parem panna lukus teede teema alla. Saame kiiremini asjad tehtud ;-)

--
Cougar
Image
zCougar

Postby Citandro » Tue Sep 04, 2012 6:00 pm

Aga nii ongi ju. Waze ütleb sulle linnas 200m, maantel 1km varem juba, mida teha vaja on. Selleks ei pea mingit rada kuhugi joonistama. Rada tuleb joonistada näiteks siis, kui enne parempööret on eraldussaar. Siis pole ju peale eraldusaarest möödumist enam mõtet "turn right" öelda vaid seda tuleb teha enne eralussaart (sel juhul parem juba "keep right").

Need tuleks kindlasti üle vaadata. Näiteks Punase ja Smuuli ristmiku puhul arvan ma, et need vasakpöörete rajad on üleliigsed kuid parempöörete omad on vajalikud. Tammsaaare-Tondi ristmik on IMHO tõesti liiga ning see tahaks kindlasti üle vaatamist.

Igal juhul tuleks joonistada radu nii vähe kui võimalik (kuni navigatsiooni juhised otseselt valed ei ole või süsteem ise vigu ei raporteeri).

Tavaliselt kipuvad sellised suured pusad tekkima seal, kus on tegemist eraldi sõiduradadega. Ma ei hakka üldse rääkimagi praegu Paldiski maantee ja Mustamäe tee või Tulika ristmikust ;-)

--
Cougar

kuid ma pole kindel, kas neid saab tarbetuteks radadeks nimetada. Loe eelmist lõiku. Enamasti on need kohad, kus niisama teede ristmike puhul pöörete teated tulevad liiga hilja.

"Liiga hilja" ei saagi navigatsiooni teated tulla. Kõik need pöörete rajad tuleb joonistada võimalikult lühikesed, mitte mingeid kõrvuti joonistatud radasi ei tohiks üldse olla kuskil. Põhjus selles, et kui pöörde juhend öeldakse ära juba enne ristmikku, tuleb kohe peale seda ekraanile järgmine juhend, mistõttu navigatsioon on põhimõtteliselt vigane. Kui tegelik pööre tehakse tõesti ennem ristmiku eraldussaare tõttu, siis on vajalik see eraldi välja joonistada, kuna vastasel juhul reaalses sõidus lõigatakse planeeritud marsruudist üle nurgast, ja siis peaks nagu uue marsruudi arvestama. Pöörete jaoks uue lõigu joonistamine on siiski erandlik juhus mida tuleks kasutada ainult siis, kui teistmoodi oleks navigatsioon vale. Pole vajalik täpset sõidutrajektoori taga ajada ristmikute joonistamisel.
Last edited by Citandro on Thu May 09, 2013 12:14 pm, edited 1 time in total.
Citandro

Postby Telempe » Wed Sep 05, 2012 6:22 am

Teen ettepaneku markeerida eraldatud suunaradadega ristmikke stiliseeritult:
Image

Mulle tundub üldiselt, et vähegi keerulisemad ristmikud ei joonistu Waze mobiilikliendis nagunii välja.
Panin tähele, et sellisega saab asendada vähemalt näiteks Tammsaare-Tondi ja Paldiski mnt-Mustamäe tee ristmikud. Võib-olla isegi Järvevana ristmiku.
Telempe

Has thanked: 1 time

Postby zCougar » Wed Sep 05, 2012 10:46 am

Citandro wrote:Minu arvates on hea joonistada alati välja vasakpöörde rada juhul kui:
1) Tänav on joonistatud kahe ühesuunalise teena (mitte mingil juhul joonistada tänav kahe ühesuunalise teena vahetult enne ristmikku just sellel otstarbel, et oleks võimalik joonistada vasakpöörde rada, nagu siin https://world.waze.com/editor/?zoom=6&l ... FFTFTTTTFT )

2) Vasakpööret ei saa sooritada suvaliselt sõidurajalt. Hea on, kui kaardile joonistada vasakpöörde rada alates sellest kohast, kust see ka reaalselt algab, siis aitab Waze ka vasakpöörde ratta sõita võimalikult vara ja ei teki olukorda, et vasakpöördest antakse teada liiga hilja ja on viimasel hetkel rada vaja vahetada. Paljudel juhtudel on pikalt enne ristmikku vasapöörde- ja otsesõidurajad teineteisest eraldatud pidevjoonega. Seetõttu ei tasu lootma jääda, et küll sellest 800 meetrist piisab.

Sa räägid siin iseendale praegu vastu. Esimeses punktis arvad, et sõidusuundi ei peaks kaheks ajama ja teises tahad, et sulle neid "keep left" teateid varakult öeldaks (kuidas sa seda ühe tee puhul ette kujutad?).

Minuarust on see sõiduradade vahetamise paanika asjatu. Kui sulle ikkagi öeldakse, et pead vasakule pöörama ja sa näed ka kaardilt, et tuleb ristkimul ära pöörata, siis on ju loogiline, et sa ei hoia tee paremasse serva vaid ikka vasakusse. Kas seal vasakpöördel on üks või kaks rada ja kas need tekivad enne pööret või eksisteerivad juba läbi mitme ristmiku, seda Waze sulle niikuinii ei oska öelda. Selleks on tee peal "Sõidurajad ja -suunad" osutusmärgid.

--
Cougar
Image
zCougar

PreviousNext

Return to Estonia