Citandro wrote:zCougar wrote:Keegi on hakanud jälle sõiduradu maha joonistama vist.
Cougar
Hea on ju, kui Waze annab teada varakult, et tõmba õigesse tee serva. Kui tänav on kahe ühesuunalise teena maha joonistatud, siis miks ei peaks vasakpöörde rada joonistama?
Aga nii ongi ju. Waze ütleb sulle linnas 200m, maantel 1km varem juba, mida teha vaja on. Selleks ei pea mingit rada kuhugi joonistama. Rada tuleb joonistada näiteks siis, kui enne parempööret on eraldussaar. Siis pole ju peale eraldusaarest möödumist enam mõtet "turn right" öelda vaid seda tuleb teha enne eralussaart (sel juhul parem juba "keep right").
Need tuleks kindlasti üle vaadata. Näiteks Punase ja Smuuli ristmiku puhul arvan ma, et need vasakpöörete rajad on üleliigsed kuid parempöörete omad on vajalikud. Tammsaaare-Tondi ristmik on IMHO tõesti liiga ning see tahaks kindlasti üle vaatamist.
Igal juhul tuleks joonistada radu nii vähe kui võimalik (kuni navigatsiooni juhised otseselt valed ei ole või süsteem ise vigu ei raporteeri).
Tavaliselt kipuvad sellised suured pusad tekkima seal, kus on tegemist eraldi sõiduradadega. Ma ei hakka üldse rääkimagi praegu Paldiski maantee ja Mustamäe tee või Tulika ristmikust

--
Cougar
kuid ma pole kindel, kas neid saab tarbetuteks radadeks nimetada. Loe eelmist lõiku. Enamasti on need kohad, kus niisama teede ristmike puhul pöörete teated tulevad liiga hilja.