Glipko wrote:Siel som tade v sobotu smer NR a v nedelu smer TT, tu su moje dojmy:
Prva hlaska, kym sa pri tej rychlosti vykokce, tak uz som na urovni tej druhej junction a povazujem ju za patriacu k nej, kym zo seba dostane a potom po 200 metroch, tak uz odbocujem na NR, povazoval som to za hlasku nejak suvisiacu s napojenim na R1, az v editore pozeram, ze to je o 580 metrov dalej.
S tym suvisi aj navigovanie na TT, DSVP dopovie asi tak v okamihu ked som na urovni odbocky na NR a keby som to tam nepoznal a nepozeral fialovu ciaru, tak to vezmem na NR. Prvu junction by som posunul viac s5, kaslat na to, ze nebudu sediet hlasene vzdialenosti s tabulami, hlavne pri navigovani na TT pomyli tento stav viac. Idealne to mala Nokia s OVI, kde hlasila DSVP a potom pokracujte rovno, ale taku hlasku zial nemame.
dnes som sa naschval nechal navigovat na NR, hoci som pokracoval do TT - moje zistenia:
1. hlaska "po 1 km DSVP" - asi 300+m pred navestou 1000m do krizovatky
2. hlaska "po 400m DSVP" - asi 200+m pred navestou 500m do krizovatky
3. hlaska "DSVP" asi 250+m pred samotnym odbocenim na NR
4. hlaska "o 200m (kratka pauza asi 2s) OVP" nasleduje len par sekund po skonceni predoslej
5. hlaska "OVP" nasleduje takmer okamzite po predoslej hlaske
vzdialenosti su moj hruby odhad, isiel som zhruba 100+ km/h, pocitam, ze odbocujuci na NR nechodia extra rychlejsie. co mi je divne je ta pauza vo 4. hlaske. neviem ako toto vyriesit.
prve 3 hlasky su pouzivane aj pri jazde smerom na TT.