Karšu labošanas apzīmējumi. ROAD DETAILS

Moderators: Unholy, The Fej, Instigater

Karšu labošanas apzīmējumi. ROAD DETAILS

Postby mrgreenlv » Sun Jun 26, 2011 9:50 am

Par cik ne visiem iet ļoti labi ar Angļu valodu + cik lasu arī foruma tēmās - nav vienota sapratne kādi apzīmējumi tiek lietoti.
Tapēc ir ierosinājums - līmējam šo tēmu pašā augšā un kopīgiem spēkiem vienojamies par apzīmējumiem OK?

Galvenais instruments laikam būs
Road Details

Highways
Freeways - šis laikam Latvijā nav un tuvākajā laikā nebūs - tā saucamie Autobāņi
Major Highway
Minor Highway
Ramps - Piebraucamie ceļi lielceļiem ?

Streets
Primary Street
Streets
Service Roads

Other drivable
Dirt Roads / 4x4 trails
Parking Lot Road
Private Road

Non Drivable
Walking Trails
Pedestrian Boardwalk
Stairway
Railroad
Runway / Taxiway

Country

City

City in English name

Street

+ add Alias

Direction
One way
Two way
No entrance

Separating line

Locked
mrgreenlv

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Karšu labošanas apzīmējumi. ROAD DETAILS

Postby martinsoz » Tue Jun 28, 2011 6:08 am

visas šīs štelles vajadzētu izdiskutēt un sarakstīt iekš waze wiki.
martinsoz

Postby mrgreenlv » Tue Jun 28, 2011 9:20 am

OK uzpriekšu - tapēc jau iesāku diskusiju !
Tie kas jau regulāri labo - varētu ierakstīt jau ar kādām nozīmēm viņi liek !
P.s. uz šī pamata varētu arī nolatviskot vispār karšu redaktors.
mrgreenlv

Postby Instigater » Fri Jul 01, 2011 11:37 pm

Tā kā Wazei ir tizla ceļu klasifikācija (par bāzi ņemts ASV ceļu tīkls), tad man neskaidrs ir viens ceļu tips.
Pēc kā klasificēt P un V Latvijas ceļus. P vē būtu skaidrs, tjipa Primārie, bet ko darīt ar V ceļiem? Tie taču pārsvarā ir tikai gruntenieki, bet, ja auto nav žēl, tad tikpat ātri un nozīmīgi.
Man kā lietotājam auto nelauzt censonim svarīgi ir ceļa segums, nevis valstiskā klasifikācija, tāpēc no vienas puses gribas likt dirt track, bet pēc loģikas tas ir minor highway.
P ceļiem jau vispār vajadzētu būt primary highway, ne tikai A.
No otras puses mums klasifikācijā ir pieejami arī ielas un service, kas it kā nozīmē to pašu, tikai pilsētās, bet praktiski noteikti var lietot arī lauku rajonos, bet arī tas nedod priekšstatu par ceļa segumu.
Waze latvian community coordinator
Instigater
Waze Champs

Been thanked: 6 times

Postby jancis1 » Tue Jul 05, 2011 7:56 am

Ja gruntiniekus mēs neapzīmējam kā Dirt Roads tad zūd iespēja ar šo navigācijas palīdzību izvairīties no tādiem. Un ja waze uzliksim, ka mums vienalga kāds segums tad viņš tevi vedīs arī pa gruntinieku tas nekas ka būs apzīmēts kā Dirt Roads , ja waze manīs ka pa to var ātrāk nokļūt līdz galamērkim viņš izvēlēsies Dirt Roads. Viss atkarīgs no lietotāja iestādījumiem.
jancis1

Postby Instigater » Tue Jul 05, 2011 9:41 am

Cik es paskatījos tad biežāk lietotajiem ceļiem Waze pēc kāda laika automātiski pievieno vidējo ātrumu. Tā kā pa gruntenieku parasti velkas lēnāk, tad šie ceļi automātiski kļūst "garāki" laika ziņā un Waze ne obligāti centīsies pa tiem vest.
No tā es secinu, ka V ceļus tagosim tomēr kā secondary highway, bet Dirt/4x4 roads lai tik tiešām paliek ceļiem, kuros jebkurā ātrumā iebraukšana jau sanāk auto mocības.

PS. Wazei ir jāpielāgojas to lietotājiem, nevis otrādāk. Lai ievieš papildus parametrus ceļa seguma apzīmēšanai.
Instigater
Waze Champs

Postby jancis1 » Tue Jul 05, 2011 2:26 pm

varbūt nedaudz pārprati(runa ir par iespēju waze izvairīties no dirty road, neskatoties uz to cik ātri pa to var braukt).
ja zemes ceļus atzīmēsi kā secondary highway tad waze centīsies mani un citus vest pa šo - secondary highway neskatoties uz to ka lietotajās būs izvēlējies iespēju izvairīties no zemes ceļiem ..... vienkārši zinu cilvēkus kuriem ļoti nepatīk vizināties pa zemes ceļiem. Manuprāt vislabākais variants būtu, ja varētu V ceļiem piešķirt īpašu apzīmējumu + ceļiem kuriem ir grants segums varētu tos atzīmēt atsevišķi (kā iela ar grunts segumu) arī gadījumos kad pilsētā ielas nav asfaltētas .....vai arī gadījumos kad secondary highway ir ar grants segumu....
jancis1

Postby BenderLV » Thu Jul 07, 2011 7:30 am

Instigater, manuprāt esi pārcenties mainot ceļu nozīmi.
Nu kāds Major Highway var būt pilsētā, kur ātruma ierobežojums ir 50km/h?

ceļu nozīmi Waze ņem vērā rēkinot maršrutu. rezultātā iegūstam paziņojumu par palēninātu satiksmi uz šosejas (kura īstenība ir galvenā iela pilsētā). šitā var iegrābties, ka waze sāks maršrutēt tranzītā caur pilsētu, nevis vest pa apvedceļu (kur tas ir iespējams protams), kas bieži vien ir ātrāk.

tas pats ar zemes ceļiem, kurus pataisīji par Minor Highway. Lai kāda tiem nozīme arī nebūtu - tas paliek zemes ceļš, pa kuru daudzi (mani ieskaitot) izvēlās nebraukt pie tādas iespējas.
skatos, ka esi sācis otrās šķiras ceļus iezīmēt par pirmās šķiras - apstājies! atceries, ka ziemā tiem ir dažāda uzturēšanas pakāpe!
BenderLV

Postby Instigater » Fri Jul 08, 2011 6:51 am

OK, vairs needitošu, ja jau visiem ir tik slikti, lietosim wazi pa vecam, tas ir, maršrutēšanu uz kādu vietu atstāsim zem lozuna "apskatīsim dzimto pusi" vai "nedabrauksim vispār", ja V atstāsim kā "dirt roads".

Starp citu, cauri Rīgai var izbraukt ātrāk nekā pa apvedceļu. Man no Jūrmalas uz Vidzemes pusi braucot tā noteikti sanāk pat strēgoņu laikā.

Tātad, gaidu priekšlikumus, jo, kamēr es šim nepieķeros, pat LV wiki lapā bija tukšums, tātad brīva izvēle un lietotājs var tagot kā viņam ienāk prātā, ko es arī veiksmīgi darīju. :twisted: Vajag vienoties par kopīgiem vadmotīviem un tos aprakstīt. Varbūt par piemēru ņemt Lietuvas modeli? Tur vietējās nozīmes ceļi (pārsvarā gruntenes) tiek apzīmēti kā ielas.
Instigater
Waze Champs

Postby Dundurs » Fri Jul 08, 2011 7:00 am

Lituva nav piemērs! Tur Waze ir neattīstīta. Es nesen mapoju Lietuvas austrumus un nedaudz ar menedžeri kontaktējos.
Dundurs

Next

Return to Latvia