Flitspaal History

Camera/nl /
Revision as of 09:10, 7 June 2022 by WTranlatebot (talk | contribs) (Updating to match new version of source page)
Mbox information.png
We are currently updating the pages to include all regionally different guidelines. If you find inconsistencies, please refer to the English page. Thank you!
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français

Flitspaal

Cameras-example.png

Voor je een flitspaal op de Waze kaart toevoegt, moet je zeker zijn dat het een flitspaal is. Verschillende toestellen hebben een soortgelijke verschijning maar heel verschillende functies.

Je kan een flitspaal toevoegen door de weg knop bovenaan de Map Editor aan te klikken en dan flitspaal te selecteren in het drop down menu. Het camera type kan gekozen en aangepast worden door de camera aan te klikken en in het linkse paneel in het drop down menu het juiste type te selecteren.

Flitspalen moeten geplaatst worden op het wegdeel dat ze monitoren. De exacte locatie hangt af van het type camera:


Snelheidscamera

Camera2false.png
Camera2true.png

Deze permanente camera's monitoren voor onmiddellijke overtredingen van maximum snelheden. Als een roodlichtcamera ook snelheidsovertredingen registreerd, hoef je geen aparte snelheidscamera toe te voegen.
De maximum snelheid voor een snelheidscamera moet dezelfde zijn als de weg die gemonitord wordt. Laat de maximumsnelheid leeg als snelheid niet gemonitord wordt. Nul is niet hetzelfde als het veld leeg laten, bij nul als maximum snelheid zal de camera altijd een geluidswaarschuwing geven.

Roodlichtcamera

Camera4false.png
Camera4true.png

Permanente camera's die rood licht overtredingen controleren en optioneel ook snelheidsovertredingen.
Op gecombineeerde camera's - die zowel op rood licht overtredingen als snelheid controleren - moet de maximumsnelheid op 0 gezet worden. In dat geval wordt in elk geval een geluidswaarschuwing gegeven.

Dummy Camera

Camera3false.png
Camera3true.png

In sommige gevallen wordt een valse camera gebruik. Dummy camera's worden gebruikt om te vermijden dat gebruikers ze melden als echte flitspalen.

In de app ziet een dummy camera er als volgt uit:

Dummy-camera.png

Opmerkingen

 • De "30" op het snelheidscamera icoon is deel van de afbeelding en is geen indicatie van de actuele snelheid van de camera.
 • De camera richting (de richting van het midden van de afbeelding naar de rode punt) duid de richting aan van de camera.
 • De huidige camera afbeelding impliceert dat de camera enkel achteraan flitst. Laat je niet beetnemen.
 • De app waarschuwt als de snelheidscamera wanneer deze geldig is, in de juiste richting van het segment wijst en wanneer de bestuurder de snelheid overschrijdt die in de camera is ingesteld.
 • Camera-at-crossing.png
  De app waarschuwt voor een roodlichtcamera wanneer deze geldig is, in de juiste richting van het segment wijst en wanneer de bestuurder de snelheid overschrijdt die in de camera is ingesteld.
 • Het is niet mogelijk om een camera zo in te stellen dat hij onderscheid maakt tussen verkeer dat rechtdoor gaat of afslaat. De camera zal sowieso zichtbaar zijn, eender wat de route is.


 • Trajectcontrole camera's worden niet als camera's ingetekend. Gebruik enkel Average speed camera checkboxes van het wegsegment waar zich een trajectcontrole bevindt.
Combined cameras
In Belgium, all red light camera's also measure speed. They are mapped with a Red Light camera. There is no need to add a separate Speed camera.
 • the maximum speed is set to the speed limit for the road which the camera is monitoring.
Red Light Only
 • Leave the excess speed field blank if speed is not monitored.

Voor je een flitspaal toevoegt aan de Waze kaart, moet je zeker zijn dat het een flitspaalinstallatie is. Verscheidene toestellen lijken hetzelfde maar hebben een heel andere functie.

Je kan een nieuwe flitspaal toevoegen door op de weg knop bovenaan de Map Editor te klikken. Het camera type wordt aangepast door de flitspaal te selecteren en het camera type te kiezen in het dropdown menu in het linkerpaneel.

Flitspalen worden geplaatst aan de weg waar ze actief zijn. De exacte locatie hangt af van het type camera.

In the app a dummy camera looks like Dummy-camera-app.png

Average speed cameras

Average speed cameras (ASC) measure speed over a certain distance. They are not mapped like the above cameras. Use the Average speed camera checkboxes on the road segments where the average speed is checked.

Mapping guidelines

 • You can add a new camera from the DrawRoads.jpg menu at the top bar of the Map Editor
 • Select the camera and choose the type in the left menu
 • Location: Cameras should be placed over the roadway they are monitoring. The exact location depends on the type of camera (see above).
 • Shutter Direction: When the camera icon is selected in the Map Editor, the red dot should point in the direction of travel. It does not matter if the real-life camera will take a picture from the back of a car after passing, or from the front before passing the camera.
 • Place the correct quantity of cameras. You need one Camera per monitored direction. So if you have a 4-way intersection with 1 real life camera watching every direction, you need 4 cameras in Waze.
 • Speed: The excess speed is set to the Speed Limit on the road it is monitoring.
 • Lock: Camera's are locked to a minimum level 3 (or higher to the same lock level from the road segment)  Hoofdpagina | Index