Hoofdpagina History

Main Page/nl
This page is a translated version of the page Main Page and the translation is 100% complete.
Mbox information.png
We are currently updating the pages to include all regionally different guidelines. If you find inconsistencies, please refer to the English page. Thank you!
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français

Welkom bij Waze BeLux

Wiki Belux2.png

Welkom Wazer!

Je bent geïnteresseerd in Waze en vraagt je af wat voor soort app Waze is.
Je gebruikt de app en vraagt je af hoe je de app kunt verbeteren. Je werkt aan de Waze kaarten en vraagt je af hoe je een bepaalde situatie het best kunt aanpakken.

Je bent hier nu bij de Wiki van de Waze gemeenschap van België, en Luxemburg: Waze BeLux. Deze Wiki informeert je over Waze in de BeLux. Voor algemene informatie kun je de Waze home pagina bezoeken.


Wat is het

Waze is 's werelds grootste community-based navigatie app. Er zijn veel navigatie apps, de meeste werken met kaarten die een paar keer per jaar bijgewerkt worden. Dit resulteert in verouderde kaarten en daarmee in verkeerde navigatie instructies. Waze is anders. Waze kaarten worden met een bijna dagelijkse frequentie bijgewerkt. De kaarten worden continue up-to-date gehouden door de vrijwilligers van onze Waze BeLux gemeenschap. Dus, borden langs de kant van de weg die je vragen om je navigatie uit te zetten zijn niet voor Waze bedoeld. Waze heeft de meest up-to-date weg informatie, en het is gratis.

De app maakt gebruik van de GPS en dataverbinding van je smartphone. Kaartinformatie wordt opgehaald via internet. Het is mogelijk om Waze te gebruiken zonder internet, dan wordt gebruik gemaakt van eerder bewaarde kaartinformatie. Met een internetverbinding krijg je de beste navigatie, inclusief actuele verkeersdata. Het data verbruik is relatief gering. De test van de ANWB geeft 3,9 MB aan voor 75 KM.

Wat kan je doen

Wil je weten wat je kan doen voor de Waze gemeenschap? .

Onze kaart is zo goed als compleet, maar steden en wegen veranderen continu. Jij weet het meest van jouw omgeving, je lokale kennis is waardevol. Help mee Waze up-to-date te houden

Zijn er wegenwerken in je buurt?
Nieuwe wijken gepland?
Zijn er wijzigingen in 1- dan wel 2-richtingsverkeer?
Soms missen er nog steeds gegevens of zijn ze ondertussen gewijzigd. Denk aan maximum snelheden, huis nummers.

Zijn er points of interest bij jou in de buurt die voor Wazers interessant kunnen zijn als mogelijke bestemming zoals benzinepomp, parkeerterrein, ziekenhuis, school enzovoort. Controleer of ze al zijn toegevoegd en of deze gegevens compleet en accuraat zijn.

Ben je nieuw en wil je ons helpen de kaart up-to-date te houden, lees dan de Snelstartgids. Vergeet later de Verbeter je vaardigheden pagina niet te lezen. En houd onze KISS principes voor ogen wanneer je de kaart aan het bijwerken bent!

Meld je aan bij Slack, ons belangrijkste communicatiekanaal. Wanneer je vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen. Er zijn altijd ervaren editors die ze graag zullen beantwoorden. Het volgen van de vragen en antwoorden van anderen in de Slack kanalen kan ook leerzaam zijn.

Voor een schematisch overzicht van de mogelijkheden voor beginners, zie het Starters-overzicht.

Hoe doe je het?

Wanneer je hier op zoek bent naar een antwoord op een gedetailleerde vraag en je hebt al de Snelstartgids bekeken, kan je verder zoeken op bijvoorbeeld de volgende pagina's:

Of gelijk in de Index kijken.
  Hoofdpagina | Index