User: annickdw History


Ik ben geboren in '76, opgegroeid in Tremelo, Geneeskunde gestudeerd in Diepenbeek en Antwerpen, mijn postgraduaat bracht mij ook in Leuven, Jette en Gent, ik gewoon nog steeds in Tremelo en heb gewerkt in Wilrijk, Geel, Turnhout, Mol, Hoogstraten, Ekeren, Leuven, en mijn huidig werk als consultatiebureauarts bij Kind & Gezin brengt mij naar verschillende lokaties in de Kempen en elders.

Ik ben single en heb héél wat plezier met de kleintjes op 't werk. Hun enthousiaste nieuwsgierigheid en koppige vastberadenheid bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden zijn een dagelijkse inspiratiebron.


Hobby's & interesses

Kort samengevat kan ik overweg met de volgende zaken (in willekeurige volgorde)

 • Waze
 • genealogy
 • naailes kleding
 • haken
 • Ingress
 • salsa (niet meer actief)
 • lezen (minder actief)
 • prullen op de pc
 • recreatief fietsen
 • MMORPG's (inactief nu)
 • spiritualiteit / filosofie / oude wijsheden
 • discussiëren ;)

Hoe heb ik Waze leren kennen

3 jaar geleden kocht ik mijn eerste smartphone (die ik nog steeds gebruik) en af en toe check ik of er nieuwe gratis apps interessant zijn. Tot begin 2013 vond ik een gps in de wagen niet noodzakelijk. Nog trots op het feit dat ik vlotjes naar een meeting reed, terwijl de gps'en van andere dames hen ergens in de velden stuurden 50 km verder. Ik vond het onthouden van de routering (met enkele alternatieven) een perfecte geheugentraining. In 2012 heb ik me wel een fiets-gps van Garmin aangeschaft (aangezien verkeerd rijden met de fiets wat pijnlijker kan zijn). Maar ik betrapte mezelf erop dat ik graag nieuwe wegen leerde kennen, en de fiets-gps in de wagen gebruikte (voor het geval dat, want er zijn ook altijd wel omleggingen in België.) En zo ontdekte ik in maart 2013 Waze, extra gestimuleerd door de wegenwerken in mijn eigen straat en omgeving.

Waze map editor

Het concept van community based maps sprak me wel aan, vooral het idee om de frustraties van verkeerd sturende gps-systemen nu es werkelijk aan te kunnen passen. Het game aspect verleidde me al vlug om dieper in de Waze wereld te gaan. Dankzij mijn gigantisch beginnersgeknoei bij de wegenwerken in mijn straat werd ik al snel opgemerkt door andere editors. En door mijn verspreide werklokaties had ik snel beschikking over een uitgebreide bewerkbare regio. Om vervolgens enkele weken later te horen dat je ook rekening moest houden met 'het beïnvloeden van navigatie-suggesties door aanpassen van de stijl van de juncties'... waardoor ik me verplicht zag mijn enthousiaste werk van de eerste weken te gaan corrigeren... Ik bleek ook graag in discussie te gaan over verkeerssituaties en complexe kruispunten met de CM en anderen op het forum, wat resulteerde in een razendsnelle doop in de wereld van de WME.

Waze forum

Zoals elke map editor ontdekte ik het forum een paar maand nadat ik begonnen was met de WME. Op het forum probeer ik elke discussie zowat te volgen en antwoord te geven op de vragen van gebruikers :)'

Ik bleek ook graag in discussie te gaan over verkeerssituaties en complexe kruispunten met de CM en anderen op het forum, wat resulteerde in een razendsnelle doop in de wereld van de WME.

Waze wiki

'Door een kennis van mij heb ik op mijn werk al eens geëxperimenteerd met Mediawiki (zo noemt de software om wiki's te draaien zoals de Waze wiki en wikipedia) en met deze ervaring ben ik begonnen met het herschrijven van de Belgium Wiki. Dit initiatief werd door de country manager opgemerkt en ondertussen is de Draft versie van een Benelux wiki een feit. Mijn bijdrage aan de Waze wiki.

Waze beta

Ik neem deel aan het beta programma van Waze voor de Client versie op Android. Toegang tot de Beta map editor heb ik ook.