Leghasznosabb térképszerkesztési ötletek View history

Amint elkezdesz szerkesztetni egy utat, a színe pirosról (új út) egy más színűre változik úttípustól függően (alapból fehérre változik) és meg fog jelenni a többi Waze felhasználónak az éles térkép (Live Map) következő frissítésével.

Mondjuk úgy, hogy több kárt okozol, mint hasznot hogyha félmunkát végzel. Ha az út piros színű, akkor legalább látják mások, hogy az utat még szerkeszteni kell. De ha fehér, és esetleg még neve is van, akkor úgy néz ki, mintha rendben lenne. De a Waze számára még nem biztos, hogy használható útvonaltervezésre.

Kövesd a kövezkező lépéseket legjobb tudásod szerint, hogy elsőre használható utat szerkessz.

  1. Igazítsd az út geometriáját a légifelvételhez, ha az alkalmas erre
  2. Add meg az út pontos nevét és az út típusát, a Magyarországra vonatkozó megvitatott megegyezés szerint
  3. Ellenőrizd, hogy az út megengedett haladási iránya jól van-e beállítva. A legtöbb út kétirányban járható (Two Way).
  4. Tegyél kereszteződést (junction) oda, ahol az utak keresztezik egymást. Először engedélyezz minden irányú haladást a kereszteződésben (Enable all turns). Töröld azokat a kanyarodási szabályokat, amik tiltva vannak az adott helyen. Ha az új út olyan helyre csatlakozik, ahol már van kereszteződés (junction), akkor nyugodtan tegyél rá újabb kereszteződést (junction) az új út csatlakoztatása céljából. Valószínűleg ekkor nem lesz minden kanyarodás engedélyezve. A Waze magától kezeli az egyirányú utak kanyarodási szabályait.