Gas Station Place View history

Other languages:

Tankstation

Dit type Plaats wordt altijd als een Gebied Plaats getekend. Het is één van de Garage subcategorieën. Tankstations moeten met hun volledige gebied - op zijn minst het totale berijdbare gebied - op de kaart gezet worden. Tankstation plaatsen moeten met Parking Lot Roads zonder straatnaam, met de openbare weg verbonden worden.


Er is meer informatie in een Benzinestationgebied dan kan worden bekeken in WME, zoals beschikbare brandstoffen en bijbehorende prijzen. Per land zijn vier brandstofsoorten beschikbaar, die voor alle tankstations worden getoond. Benzinestations krijgen de naam altijd in het formaat <Merk> <Naam Tankstation>, bijvoorbeeld “Shell De Rotonde”. Kies het merk in het vervolgkeuzemenu. Laat deze optie leeg als het merk niet in de lijst staat.


Express stations

Als een merk zowel bemande (winkel) als onbemande (express) tankstations heeft, gebruik dan als merknaam het basis <Merk> zonder een Express extensie voor de bemande tankstations en voeg, voor de onbemande tankstations, [EXPRESS] toe aan de Straatnaam van de plaats, zoals <Straat> [EXPRESS]. Het [EXPRESS] voor benzinestation adressen voegen we alleen toe bij merken die niet standaard onbemand zijn. TinQ stations bijvoorbeeld, horen geen [EXPRESS] toevoeging te krijgen omdat die altijd onbemand zijn. Wanneer alle Express-stations worden hernoemd naar het basismerk, worden de merknamen met de Express-extensie verwijderd uit de dropdown lijst.

Opmerkingen

Om onderscheid te maken tussen benzinestations van hetzelfde merk, gelegen aan weerszijden van een snelweg, kan de richting worden toegevoegd aan de straatnaam van de plaats. Voeg achter de straatnaam ri toe plus een korte aanduiding waar die kant van de snelweg naar toe leidt.
Als het tankstation ook een winkel heeft, kun je die als secundaire categorie kiezen. Als de winkel afwijkende openingstijden heeft, bijvoorbeeld wanneer 's nachts tanken via automatische betaling nog mogelijk is, maak dan een extra Puntplaats voor de winkel en categoriseer deze als “Gemakswinkel”.


De wereldwijde Wiki heeft een uitgebreide beschrijving van benzinestations. Als er verschillen zijn in de richtlijnen, onthoud dan dat de Nederlandse richtlijnen voorafgaan wanneer ze worden toegepast op onze kaart.

Benzinestations zijn vergrendeld op niveau 3 of zo hoog als uw eigen niveau. Op snelwegen zijn ze, als onderdeel van een Verzorgingsplaats, vergrendeld op hetzelfde niveau als de weg.


Price Feed

Tankstations waarvan de prijzen via de Price Feed worden bijgewerkt zijn gelockt op L6.
Voor de opgenomen stations zie het Slack kanaal #feed-fuel.


Formulier

Gebruik dit formulier om merken van tankstations toe te voegen, te hernoemen en te verwijderen: Gas Station Brands Requests

Main Page | Index