Update request History

(Redirected from User request)
This page contains changes which are not marked for translation.

Aanpassingsverzoeken

De globale Wiki page on Update Requests bevat een uitgebreide beschrijving van alle aspecten van het Update Request. De pagina hier beschrijft de Nederlandse aanpak.

UR-request-pop-up.png

Aanpassingsverzoeken (UR) worden ingediend door app-gebruikers om problemen met de route of de kaart te melden. Een pictogram met het kleine Waze-pictogram Request pin open-low.png is toegevoegd aan de bewerkingskaart in de Update Requests layer. De naam van de melder wordt niet weergegeven. Als u op het UR-pictogram klikt, wordt een paneel met de UR-details getoond. De UR is van een bepaald type en heeft een datum en tijd. Soms zijn de door Waze verstrekte route en/of de Gebruikersrit beschikbaar plus enkele woorden van de melder.

Gebruikers van AAOS en Carplay kunnen geen tekst bij hun UR ingeven. Bij AAOS wordt weergegeven "Reported from AAOS".

Aanpassingsverzoeken worden getoond op het editor scherm. Welke selectie getoond wordt kan aangepast worden met de Issue tracker.


Conversatie
De conversatie begint met jouw eerste reactie: doorgaans vragen om informatie. Als de melder niet reageert, moet er een vriendelijke herinnering worden gestuurd. Eventueel een tweede herinnering. Hierna kan de UR worden afgesloten met Markeer als niet geïdentificeerd. Als de melder op uw antwoord reageert, kan het probleem mogelijk opgelost worden. Misschien is een uitleg voldoende, soms moet de kaart worden gecorrigeerd. Als het probleem is opgelost, kan de UR worden afgesloten met Markeer als opgelost.

In de e-mail die naar de melder gaat staat al standaard: Je kan antwoorden via de Waze-app of [link] in de Waze Map Editor. Reageren op deze e-mail is niet mogelijk, dit is een no-reply adres. Heb je nog andere vragen over Waze of wil je dit probleem verder bespreken, meld je dan even aan op ons Slack-kanaal.

Eerste antwoord:

 • Bedank de gebruiker voor het melden van het probleem.
 • Geef de straatnaam/wijk aan zodat de melder weet waar hij/zij de melding gemaakt heeft. (Dit kan verschil maken bij meerdere meldingen op die dag door deze melder.)
 • Vermeld de dag en tijd wanneer uw reactie niet op de dag van de UR is.
 • Vraag om meer informatie die nodig is om deze UR op te lossen.
 • Onderteken met uw naam en een optioneel e-mailadres.


Procedure

 • Eerste antwoord > Eerste herinnering na 3 dagen > Eventueel een tweede herinnering 3 dagen later > Markeer als Niet geïdentificeerd UR-mark-as-not-identified.png 3 dagen later.
 • Reageer op de melder zijn antwoorden totdat een conclusie is bereikt > Markeer als opgelost UR-mark-as-solved.png 3 dagen later om de melder de gelegenheid te geven tot een laatste reactie.


Etiquette
Een UR-dialoog wordt in principe door twee deelnemers gevoerd: de melder en de reageerder. Een derde partij mag alleen inbreken in de dialoog om urgente assistentie te bieden dan wel wanneer de tijdstermijnen zijn overschreden. Het bieden van assistentie dient zo veel mogelijk buiten de UR dialoog gehouden te worden: gebruik hiervoor een open kanaal in Slack.

 • Reageer altijd vriendelijk, behulpzaam.
 • Gebruik geen jargon
 • Houd uw reacties kort en to the point.

Voorbeeld Afslag niet toegestaan

UR-turn-not-allowed-example-1.png

De melding geeft aan “Afslag niet toegestaan”.


Kijkend naar de groene lijn (=GPS-track van de route gereden door gebruiker), is er een bocht gemaakt aan het einde van de weg waar de paarse lijn (Waze-route) begint.

Als er geen duidelijke reden te vinden is (zoals rode Turn Restrictions, of niet-verbonden wegen) zul je verder moeten zoeken en waarschijnlijk de hulp van de gebruiker nodig hebben. In dit geval is de reden onduidelijk, dus we zullen proberen contact op te nemen met de melder via de UR conversatie om meer informatie te vragen.

UR-turn-not-allowed-example-2.png

Bedankt voor je melding op de Noorddijk, Rockanje!
Waze heeft ons niet genoeg informatie gestuurd om je verzoek op te lossen.
Kun je ons laten weten wat er mis is gegaan?
Je route geeft aan dat je moest omkeren. Wat was je bestemming??

Vriendelijke groeten, <name> (username <wazeusername>, email enter.your@email.nl )

Afhankelijk van een reactie (en gegeven informatie) kan het betekenen dat er meerdere berichten heen en weer gaan totdat de reden (en oplossing) duidelijk is.

Voorbeeld Adres onbekend

UR-incorrect-address-1.png

De UR geeft aan “Onbekend adres”: Wolwevershaven 19 Dordrecht.

De melding is gedaan op de kruising Vlak en Nieuwe Haven. De Wolwevershaven ligt ten noordwesten van het water. Bij adrescontrole ligt het huisnummer halverwege de kade, ongeveer 200 meter verderop.

UR-incorrect-address-2.png

UR-incorrect-address-4.png UR-incorrect-address-3.png

Na controle van het adres op de Waze-kaart en in het kadaster (BAG) blijkt de locatie van het huisnummer in Waze juist te zijn. De Waze kaart is dus correct.

Voorbeeld conversatie:


Bedankt voor je melding op de kruising Nieuwe Haven, Roobrug en Vlak in Dordrecht!
Je schreef "Wolwevershaven 19 bevindt zich op deze locatie",
maar uw melding is gedaan voor adres Vlak 11.
Het adres dat u noemde ligt ongeveer 200 meter verder.
Kun je ons laten weten waarom je dacht dat het adres niet klopte?
Wat was je bestemming?

Vriendelijke groeten, <name> (username <waze username>, email enter.your@email.nl )

Opmerkingen

 • UR-route-informatie zoals de door Waze verstrekte route en de User drive (GPS-track) blijven veertig dagen beschikbaar. Hierna worden de routegegevens opgeschoond.

Main Page | Index