Adding new gas stations - manual

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderator: Unholy

Re: Adding new gas stations - manual

Postby floppyrod84 » Mon Aug 20, 2012 10:00 am

Delete it on the map.

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2583
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 44 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby Timbones » Mon Aug 20, 2012 10:46 am

There's a bug in Waze's system, whereby deleted gas stations don't get removed from the list of results in the client.

PS: dovos was talking about duplicate brands in the editor.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Global Wiki Moderator • Routing Expert
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6408
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 836 times
Been thanked: 2365 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby Unholy » Mon Aug 20, 2012 1:33 pm

dovos wrote:Up.
How to remove duplicates? Where to write about this problem? There passed week, and the answer and isn't present



Hi,

We will fix these duplicates.
Thank you for letting us know.


Ori
Image
Unholy
Waze Team
Waze Team
 
Posts: 1400
Joined: Thu Aug 06, 2009 2:42 pm
Location: Waze HQ
Has thanked: 233 times
Been thanked: 906 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby dovos » Mon Aug 20, 2012 1:46 pm

Unholy, Thank you!
Image
dovos
 
Posts: 18
Joined: Thu Aug 05, 2010 12:43 pm
Location: Russia
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Adding new gas stations - manual

Postby mtbusa88 » Wed Aug 22, 2012 3:27 am

I am not able to add Gas Stations in the USA on the World Server. Is there a time frame to have this available? Thank you!
mtbusa88
 
Posts: 33
Joined: Tue Jun 12, 2012 7:23 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AlanOfTheBerg » Wed Aug 22, 2012 4:54 am

mtbusa88 wrote:I am not able to add Gas Stations in the USA on the World Server. Is there a time frame to have this available? Thank you!

That makes no sense. Why would you even think to try that? The US map is not on the World Server. Please do not do things you do not understand.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.3.1 | Waze v4.4.9904
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23436
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1079 times
Been thanked: 4544 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby mtbusa88 » Wed Aug 22, 2012 4:51 pm

AlanOfTheBerg wrote:
mtbusa88 wrote:I am not able to add Gas Stations in the USA on the World Server. Is there a time frame to have this available? Thank you!

That makes no sense. Why would you even think to try that? The US map is not on the World Server. Please do not do things you do not understand.


Thank you for replying with such encouraging message to my simple question. I was inquiring how I can add gas stations to my area, and the information I found in this forum stated that the gas station portion is only available on the world servers, however, I was not able to add that. So, my lack of understanding is directly related to the lack of information, not my ignorance of how to computers. So, if there is a resource that can assist people using the USA servers, that information should be more clearly described, so "idiots" like myself can better participate in this community.

Also, I was made aware of the toll road and gas station function on my droid app. That message did not mention that the Gas Station portion was only available one the world servers.

In the future, it would be more helpful to try to help those that want to see this project succeed, rather than treat them like idiots.
mtbusa88
 
Posts: 33
Joined: Tue Jun 12, 2012 7:23 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AndyPoms » Wed Aug 22, 2012 5:00 pm

mtbusa88 wrote:
AlanOfTheBerg wrote:
mtbusa88 wrote:I am not able to add Gas Stations in the USA on the World Server. Is there a time frame to have this available? Thank you!

That makes no sense. Why would you even think to try that? The US map is not on the World Server. Please do not do things you do not understand.


Thank you for replying with such encouraging message to my simple question. I was inquiring how I can add gas stations to my area, and the information I found in this forum stated that the gas station portion is only available on the world servers, however, I was not able to add that. So, my lack of understanding is directly related to the lack of information, not my ignorance of how to computers. So, if there is a resource that can assist people using the USA servers, that information should be more clearly described, so "idiots" like myself can better participate in this community.

Also, I was made aware of the toll road and gas station function on my droid app. That message did not mention that the Gas Station portion was only available one the world servers.

In the future, it would be more helpful to try to help those that want to see this project succeed, rather than treat them like idiots.


The root of the problem is your misunderstanding of the infrastructure... There is the NA Server (USA & Canada accessible at www.waze) and the ROTW Server (Rest Of The World at world.waze.com) & the Israeli Server. EVERYTHING is separate between the servers except usernames which NA & ROTW share (Israel is still separate), which is why a dashboard shows incorrect info when you log into the wrong server & why you can't edit roads in Europe on the NA server & can't edit in the USA on the ROTW server.

There are 2 Gas Prices infrastructure too... In ROTW, it uses the Gas Station landmarks to tell the system about Gas Stations that need prices. In NA, the locations of Gas Stations is provided by a 3rd party and we don't have access to that system (yet)...

All the info is available in this post: http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=23354

Bottom line, in the USA, you can't add stations to the list (yet).
Image
Waze Champ & Forum Moderator
USA Country Manager
Senior Area Manager: State of Connecticut
Wiki: Editing | Best Practices | FAQ
AndyPoms
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7064
Joined: Tue Dec 27, 2011 1:34 pm
Location: Hartford, CT
Has thanked: 127 times
Been thanked: 1283 times

Re: Adding new gas stations - manual

Postby mtbusa88 » Wed Aug 22, 2012 5:53 pm

Thank you for the clarification. I look forward to Waze adding the Gas Station functionality to the USA servers.

You were correct, I did not understand connective functionality of the systems, and your explanation of it helps me greatly.

Thank you again for your time...
mtbusa88
 
Posts: 33
Joined: Tue Jun 12, 2012 7:23 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Adding new gas stations - manual

Postby AlanOfTheBerg » Wed Aug 22, 2012 5:57 pm

All the info is available in the wiki as well. You are encouraged to read the editing manual.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.3.1 | Waze v4.4.9904
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23436
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1079 times
Been thanked: 4544 times

PreviousNext

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: dsfargeg, Google Feedfetcher, Yahoo [Bot]