Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: krankyd, Unholy

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby porubcan » Mon Dec 31, 2012 2:50 pm

Try chrome. Only it is officially supported

if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby porubcan » Tue Jan 01, 2013 9:02 am

This often happens during map update. Seems this was the case.

http://status.waze.com/na-map-tiles-wer ... -dec-21570
if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby porubcan » Tue Jan 01, 2013 10:52 am

AlanOfTheBerg wrote:
porubcan wrote:This often happens during map update. Seems this was the case.

http://status.waze.com/na-map-tiles-wer ... -dec-21570
if it looks strange, it's my phone's fault

That was the case with the old infrastructure, but should not be the case now. It seems they're overloading the servers...


On INTL this is often the case even on new infrastructure. But at least we have updates often.

if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby porubcan » Wed Jan 02, 2013 6:10 pm

on INTL, red segments I have checked are not visible in client.

if devs will consider to force city/street for new segments, they should first get rid of current bug (sometimes mainly after changing zoom level to closer zoom it is unable to select segments - not displaying properties of selected segments & unable to submit city/street as no country is listed, which is somehow related to landmarks layer - at least errors are less often when this layer is off). it happened to me many times that after I drow new segment I was unable to set city/street due to no country in dropdown. so I saved segment without name, reloaded page (permalink) and edited properties then. if it wouldn't be possible to save unnamed segment I will loose whole segment I just created. sometimes I draw new roads long several kilometers with many "dots" to ensure proper geometry. it takes lot of effort to recreate such segments again.
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby porubcan » Thu Jan 03, 2013 11:20 pm

Instigater wrote:This evening I noticed road name font is broken. Diacritic symbols of Latvian language are way too big and not in place.
https://world.waze.com/editor/?zoom=3&l ... TTTFTTTTFT

+1 same in Slovakia and Czech Republic

if it looks strange, it's my phone's fault
Image Image
Editing & Client Expert, AM @ South-West Slovakia
Waze 3.7.6.992 on HTC One, Android 4.2.2 @ white Škoda Octavia
porubcan
 
Posts: 3198
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 227 times
Been thanked: 735 times

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby runningbandit » Wed Jan 02, 2013 9:32 pm

porubcan wrote:on INTL, red segments I have checked are not visible in client.

if devs will consider to force city/street for new segments, they should first get rid of current bug (sometimes mainly after changing zoom level to closer zoom it is unable to select segments - not displaying properties of selected segments & unable to submit city/street as no country is listed, which is somehow related to landmarks layer - at least errors are less often when this layer is off). it happened to me many times that after I drow new segment I was unable to set city/street due to no country in dropdown. so I saved segment without name, reloaded page (permalink) and edited properties then. if it wouldn't be possible to save unnamed segment I will loose whole segment I just created. sometimes I draw new roads long several kilometers with many "dots" to ensure proper geometry. it takes lot of effort to recreate such segments again.


I am unable to edit at all... I can go to add items, or edit, but once i am in there is no properties menu on the left. It does not allow save either. all i can do is hit "esc"
runningbandit
 
Posts: 7
Joined: Wed Dec 12, 2012 6:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby runningbandit » Wed Jan 02, 2013 10:00 pm

I have tried several browsers including Chrome...Mozilla & IE are not working either.
I am in the United states
runningbandit
 
Posts: 7
Joined: Wed Dec 12, 2012 6:43 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby sbelekevich » Sun Feb 03, 2013 4:45 am

The scale has changed it's behavior. The wiki page for When (Not) to Split a Two-Way Road says:
A road should be split if:

GPS tracks show a clearly definable gap (blank area) between the color-by-azimuth arrows at the 100m zoom level.

There are now 2 zoom levels that show 100m zoom. (one has the scale bar 2x longer than the previous zoom level) Can someone confirm the correct zoom level and update the wiki? I don't remember what it was in ft (maybe 200ft - not positive though)
NE Wisconsin Area Manager (Green Bay / Appleton / Sturgeon Bay)
Wisconsin mapping resources
sbelekevich
 
Posts: 160
Joined: Wed Jan 25, 2012 5:26 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 5 times

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby shawndoc » Wed Dec 19, 2012 5:48 pm

Parithosh wrote:
shirlig wrote:* improved map problems and UR look


Are the URs now represented with a 'broken image icon'? or is it just my computer playing games? :?


Force a hard refresh of the editor or clear your cache and reload. That's what fixed it for me.
California, USA - OC/LA/SB/Riverside L5 Country Editor
shawndoc
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1490
Joined: Mon Apr 16, 2012 7:44 am
Location: Californialand, USA
Has thanked: 3 times
Been thanked: 249 times

Re: Editor Version Dec 19th Official Feedback Thread

Postby shawndoc » Wed Dec 19, 2012 6:44 pm

Usability Problem

This new version of the editor includes a new system generated problem report, which advises you when users are ignoring directions given to them by Waze.

The problem is the pin is placed directly on the junction, making it impossible to actually click on the junction. Even zoomed all the way in, I can't select the junction because the pin is in the way.

I have to mark the pin solved, save, reload the editor, and only then can I select the junction and make necessary changes. (Many of these junctions have the turns set correctly, but need to be QW'd and reset.)
California, USA - OC/LA/SB/Riverside L5 Country Editor
shawndoc
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1490
Joined: Mon Apr 16, 2012 7:44 am
Location: Californialand, USA
Has thanked: 3 times
Been thanked: 249 times

PreviousNext

Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], rdejs, WestLAkid