WME in Chrome

The place to get information and ask questions about everything to do with properly and successfully editing the Waze Map.

Use this forum for all general editing questions, and the sub-forums for specific types of Waze Map Editor features.

Moderators: krankyd, Unholy

WME in Chrome

Postby AggieJM » Tue Jan 08, 2013 4:53 pm

I've noticed recently when using WME in Chrome, if I scroll around the map or zoom in/out I will lose the ability to edit until I refresh the window. I can still select items and they will become highlighted, but I don't get the properties window displayed and I can't touch the endpoints or geometry nodes. If I have unsaved changes, I can click the save button and they are saved, but it won't let me edit anything else until I fully refresh the page.

Anyone else hitting something like this?

I'm running Chrome 23.0.1271.97 m and have the Highlighting extension installed and enabled.

I can get screen captures if you need to see what I'm seeing.
Image
AT&T iPhone 5s iOS 7.0.4
Waze 3.7.7.0 (Crown, AM)
AggieJM
 
Posts: 169
Joined: Mon Sep 26, 2011 10:15 pm
Location: Celina, Texas, USA
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: WME in Chrome

Postby AggieJM » Tue Jan 08, 2013 5:26 pm

Thanks Alan! I'll turn off landmarks for my next editing session.

I did a couple of searches to see if it had been discussed before, but my "Google-Fu" was failing me.

I've had it prompt for a login a couple of times when I have been editing for a while, but usually it will put the box up right away. I was just noticing this seemed to be tied to moving around the map too much.
Image
AT&T iPhone 5s iOS 7.0.4
Waze 3.7.7.0 (Crown, AM)
AggieJM
 
Posts: 169
Joined: Mon Sep 26, 2011 10:15 pm
Location: Celina, Texas, USA
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

WME in Chrome

Postby AggieJM » Wed Jan 09, 2013 3:23 am

Once I turned off landmarks today, I never had any issues. I haven't noticed any slower response than usual otherwise.


Sent from my iPhone using Tapatalk (blame my phone for any typos)
Image
AT&T iPhone 5s iOS 7.0.4
Waze 3.7.7.0 (Crown, AM)
AggieJM
 
Posts: 169
Joined: Mon Sep 26, 2011 10:15 pm
Location: Celina, Texas, USA
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: WME in Chrome

Postby AlanOfTheBerg » Tue Jan 08, 2013 4:57 pm

Try turning off the landmarks layer. Known issue.

Similar issues will happen if you are not logged in and WME doesn't prompt you to do so. Hitting permalink will force the login to come up if it is required.
Wiki Resources: Map Editing Manual | Oregon Project/To-Do List
Oregon-based US Country Manager | iPhone5 - VZ - iOS 7.0.6 | Waze v3.7.9.992
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 19485
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 653 times
Been thanked: 2254 times

Re: WME in Chrome

Postby jasonh300 » Wed Jan 09, 2013 4:55 am

xplayman wrote:I am getting this problem with Landmarks turned off both in Firefox and Chrome. I can select roads but I don't see the properties. The roads are also very slow to load. Are the servers just experiencing heavy traffic? I've kinda been turned off from editing the past few weeks because of this problem.


I've been having this issue at work the past couple of week, but it works fine at work. Run a speed test on your line. If you don't have a very fast connection, WME doesn't work well. I've been having line quality issues at the office, and I assume that's why WME works so poorly there.
Image
New Orleans, Louisiana
Regional Coordinator, South-Central Region
Waze FAQ ... Best Map Editing Practice ... Waze chat on IRC.
jasonh300
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 6869
Joined: Fri Oct 28, 2011 4:26 pm
Location: New Orleans, LA USA
Has thanked: 239 times
Been thanked: 629 times

Re: WME in Chrome

Postby khaytsus » Fri Jan 11, 2013 2:50 am

I see something like this sometimes but I just save and permalink and okay for a while.
USA Country Manager
Central Kentucky Area Manager
ATT LG G2 (AOKP 4.3)
Nexus 7 (Rooted, Stock 4.4 Kit Kat)
Samsung Galaxy Note (i717 AT&T; AOKP 4.3.1 Jellybean)
Image
khaytsus
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 769
Joined: Tue Nov 03, 2009 10:43 pm
Location: Lexington, KY
Has thanked: 33 times
Been thanked: 54 times

Re: WME in Chrome

Postby xplayman » Wed Jan 09, 2013 3:20 am

I am getting this problem with Landmarks turned off both in Firefox and Chrome. I can select roads but I don't see the properties. The roads are also very slow to load. Are the servers just experiencing heavy traffic? I've kinda been turned off from editing the past few weeks because of this problem.
Area Manager: Queens (NYC); Manhattan (NYC); Brooklyn (NYC), Rockland County, NY
xplayman
 
Posts: 16
Joined: Fri Aug 12, 2011 3:29 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: WME in Chrome

Postby xplayman » Fri Jan 11, 2013 3:52 am

My line connection is all good. It's actually gotten faster with no packet loss unlike what it used to be when Waze worked better.

I noticed that WME did load faster when I clicked the permalink button once I found the area I want to edit. It was still slow, but faster than it's been now. This doesn't really help with fixing other people's problems though, just ones that I see from memory.
Area Manager: Queens (NYC); Manhattan (NYC); Brooklyn (NYC), Rockland County, NY
xplayman
 
Posts: 16
Joined: Fri Aug 12, 2011 3:29 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Waze Map Editor

Who is online

Users browsing this forum: daleca_czech